Yani kabızlık, iltihaplanma ve mide-bağırsak sorunlarına karşı yardımcı olabilecek patates, sindirim sistemini geliştirmede rol oynar.
Patates suyu, kabızlık, mide yanması gibi sindirim sistemi problemlerine karşı en iyi savaşçılardan biridir. Eğer sindirim sistemi ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız patates suyu tüketmeyi deneyebilirsiniz. İltihapları kurutarak eklem ağrılarını azaltıyor.
Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir. Sabahları içilen patates suyunun reflü hastalarına iyi geldiği yönünde veriler bulunmaktadır. Patates suyu vücuttan zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur.
Patates suyu vücudun her bölgesinde dolaşımın iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle sabah aç karnına içilen patates suyu, sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine, kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı tedavi edici etki göstermektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Haşlanmış patates suyu öncelikle mide rahatsızlıklarına, kabız problemine ve bazı cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca haşlanmış patates suyu zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Patateste oldukça fazla lif bulunmaktadır. Bu yüzden diyabet hastaları için birebirdir.
Diyet listesine eklemeniz gereken şey, 2 hafta boyunca günde 2 defa çiğ patates suyu içmek. Öncelikle taze patates tercih etmeniz gerekir. Taze patatesin besin değeri, çiğ patatese oranla daha fazladır. Patatesleri dilim dilim keserek, katı meyve sıkacağında sıkıp suyunu çıkarın.
Çiğ patates suyunun faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için ise aç karnına tüketilmesi tavsiye edilir.
Patates suyu mideye faydaları açısından incelendiğinde de oldukça yararlıdır. Ülkemizde birçok kişide bulunan asit reflüsünü rahatlatmak için de çiğ patates suyu kullanılır.
Patates Suyunun Faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da sık sık dile getirilmiştir çünkü patates suyu aslında öncelikle doğal bir ağrı kesicidir. Genelde yaşlı insanlarda gözlemlenen şiddetli eklem iltihaplanmasını önlemeye yardım ede patates suyu kemik yapısının da güçlendirilmesini sağlar.
DNA onarımında önemli rol oynayan folat, kanser hücresi oluşumunu engeller. Patatesin içeriğinde de folat bulunmaktadır. Aynı zamanda patateste bulunan C vitamini ve kersetin antioksidan görevi görerek serbest radikallerle savaşır.
İlk olarak sindirimi oldukça zordur ve hazımsızlığa sebep olabilir. Ayrıca aşırı tüketimi damar sertliği ve bazı iltihaplı hastalıklara sebep olabilir. Dişleri de yıpratarak zarar verir.
Patates suyunun içerisinde bulunan folik asit ve demir sayesinde kan hücrelerinin üretimine katkı sağlamaktadır. Bu özelliği sayesinde ise kansızlığı karşı oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Karaciğer ve safranın temizlenmesinde de faydalıdır.
Ciddi olmayan yanık ve kızarıklıklar için çiğ patates faydaları en doğal çözümlerden birisidir. Midedeki gazı ve asitleri gidererek sindirimi kolaylaştırır, mideyi rahatlatır. Patates vitamin ve mineral açısından zengin bir sebze olduğu için, sinir sistemi üzerinde düzenleyici bir etki sunar.
- Haşlanmış patates, doyucu olmasının yanında hazmı kolay olduğunda mide hassasiyeti olanların sıkça tüketmeleri tavsiye edilmektedir. - Ülser ve reflü gibi kişinin günlük hayatını olumsuz etkileyen hastalıklara karşı mideyi rahatlatması için haşlanmış patates ya da patates suyu tüketmeleri önerilmektedir.
Solanin içeren patatesin tüketilmesi de besin zehirlenmesine neden olur. Solanin adlı toksinin neden olduğu besin zehirlenmesi, patates tüketiminden birkaç saat sonra kendisini göstermeye başlar. Baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, karın ağrısı ile ishal gibi belirtiler görülebilir.
Probiyotik bakteriler içeren yoğurt, ayran, kefir gibi besinler enfeksiyonun giderilmesine ve ishalin önlenebilmesine yardımcı olur. Buna ek olarak haşlanmış patates ve pirinç tüketimi de bağırsaklarda su emilimini arttırdığından ishali hafifletir.
Ballı su içtiğiniz durumda bağırsaklardaki enfeksiyonun temizlenmesini başlatırsınız. Eğer bağırsaklarda iltihap durumunu kısa sürede çözmek isterseniz her sabah uyandığınızda 1 kaşık balı 1 bardak suda karıştırıp düzenli şekilde içmelisiniz.
Enfeksiyon süresince vücudunuzun su, tuz ve mineral desteğini sağlayın. İshal düzelene kadar yağsız ve az posalı diyet yapın. İshal süresince yağsız çorbalar, yağsız peynir, yoğurt, patates haşlaması, elma, şeftali, muz ve havuç gibi besinler tüketin.
Patatesi güvenli gıda olarak adlandırsak da diyetteyken içindeki şeker ve nişasta nedeniyle uzak durmamız gereken bir gıdadır. Bazı kişilerde sindirim problemlerine yol açarak gaz oluşmasına neden olmaktadır.
Haşlanmış patates,kabızlık ve ishal durumlarında kurtarıcıdır. Mide bağırsaklarını dengeler ve sağlıklı bir şekilde işlevselliğini sürdürmesine yardımcı olur. Haşlanmış patates püresi bir bardak ılık su ile bir kaşık sabah akşam tüketildiğinde mideyi yumuşatmaya yardımcı oluyor.
Bol lif kaynağı olan tatlı patates, sindirim sisteminin de düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bağırsakları harekete geçirir.
Mide fıtığında, midenin asitlenmesi kişilere zorlu dakikalar yaşatır. Bu duruma ise patates suyuyla çözüm bulunur. Patates suyundaki mineraller midenin asitlenmesini önler ve mideyi rahatlatır.
Bir hafta boyunca sabahları aç karna içtiğiniz patates suyu yağ yakımını hızlandırır. Lifli yapısı sayesinde tokluk hissi kazandırır. Patates suyu diyetini uygularken beslenme planınızdan şekerli yiyecekleri çıkarmanız gerekir. Aynı zamanda karbonhidrat tüketimini en aza indirmeniz önemlidir.
Gastrit, mide gazı ve mide ülserine doğal bir ilaç olarak kullanılan patates suyu aynı zamanda kronik kabızlık ya da ishal durumları yaşayanların da bağırsak düzenini yeniden sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri