Emekli vatandaşlarımız diğer meslek gruplarında da olduğu üzere aynı vize prosedürlerine tabidir ve Konsoloslukların vize uyum koşullarını eksiksiz olarak tamamlamak durumundadır. Dolayısıyla emekliler için vize kolaylığı düşüncesi genel anlamda vize başvuru şartları için söz konusu değildir.
Emekli olan kişiler Almanya vizesini alabilmektedir. Bunun için emekli belgesine ve Almanya'dan ülkelerine döneceklerini kanıtlayan belgeye ihtiyaç vardır.
Emekliyseniz ve Schengen vizesi almak istiyorsanız, bazı prosedürleri harfiyen yerine getirmeniz ve konsolosluk tarafından talep edilen evrakları doğru-eksiksiz bir şekilde hazırlamanız gerekecektir. Emekliler, emekli olduklarını gösteren özel belgeleri ibraz etmek durumundadır.
Vize Serbestisi Diyaloğu tamamlandığında biyometrik pasaport sahibi tüm vatandaşlarımız, Schengen ülkelerine iş, ailevi ya da turistik amaçlı kısa süreli ziyaretlerinde (180 gün içinde 90 güne kadar) vizesiz seyahat edebilecektir. Schengen vizesi, İrlanda hariç tüm AB üyesi ülkeler için geçerlidir.
İtalya vize başvuru evraklarını doğru ve eksiksiz hazırlayan emekliler genellikle vize alabilmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Vize için gereken emeklilik belgesi e-Devlet üzerinden alınabilmektedir. Vizeyi almak için e-Devlet kapısından giriş yaptıktan sonra arama bölümüne emeklilik belgesi yazılarak gelen ekranda barkodlu emeklilik belgesi oluşturma seçeneğine tıklanarak, karekodlu belge oluşturulur ve çıktısı alınır.
İtalya Vizesi Almak İçin Hesapta Ne Kadar Para Olmalı? İtalya vizesi nasıl alınır diye araştıranların en çok karşılaştığı şeylerden biri de banka hesabında ne kadar para olması gerektiği. En az 25.000 TL bakiyeli bir banka hesabı gerekmektedir.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Bu “mutluluk” 1978 yılına dek sürdü. O yılın sonu itibarıyla, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına (adı o zamanlar AET Olan) AB ülkeleri vize mecburiyeti getirdi. Bu mecburiyet, sayıları o zaman dokuz olan AB ülkeleri tarafından 1979 yılının ikinci yarısından itibaren yürürlüğe kondu.
Bildiğiniz üzere emekliler için vize işlemleri, diğer meslek gruplarına oranla nispeten daha kolay bir prosedüre sahiptir. Bilhassa 45 yaş üstü kişiler dünya genelinde kamu güvenliğini tehdit edici yaş grupları arasında yer almadıkları için vize onaylarını daha kolay alabileceklerdir.
Emekliler Almanya vizelerini 2 farklı şekilde alabileceklerdir: Almanya Konsolosluklarına veya Almanya vize başvuru merkezlerine bireysel başvuru yaparak, SaltVisa veya Almanya vize danışmanlık firmaları aracılığıyla başvuru yaparak vizelerini alabileceklerdir.
Avrupa için emekli vizesinin, ilk giriş yapılacak ülkenin konsolosluğundan alınması gerekmektedir. Emekli vizesi alınan Avrupa ülkesine giriş yapıldıktan sonra, Emekli Schengen vizesi ile, Schengen vizesi kapsamına giren diğer ülkeler arasında geçiş yapılabilmektedir.
Emekli olan kişiler Almanya vizesini alabilmek için bu konuda resmi olarak yetkilendirilen İDATA ofislerine başvuru yapmaları gerekir. İlk başta İDATA ofislerinde ücret ödedikten sonra vize randevusu alınır. İDATA resmi web sitesinde bulunan evrakları randevu gününüze kadar yetiştirmeniz gerekmektedir.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Almanya'da halihazırda emeklilik yaşı 65 ancak bu kademeli olarak 67 yaşına yükseltiliyor. 2031 yılından itibaren çalışanlar ancak 67 yaşında emeklilik hakkı kazanabilecek. Ülkede emekli olmak için en az 5 yıl emeklilik primi yatırmak gerekiyor.
Pasaport sahiplerinin vizesiz gidebildikleri ülke sayılarına göre sıralanan Henley Pasaport Endeksi'ne göre geçen yıl 111 olan Türkiye'nin vizesiz girebildiği ülke sayısı bu yıl 118'e ulaştı.
Eğer yurtdışında vize süresi biterse ve ülke içindeyken bu durum farkedilirse deport edilirsiniz. Deport edildiğinizde kendi ülkenize gönderilirsiniz. Tekrar o ülkeye girmeniz kısa süre içinde kolay olmayacaktır.
Vize muafiyeti süreci biyometrik pasaport hamili tüm vatandaşlarımızın Schengen bölgesine (26 ülke) üç aylık vizesiz giriş imkânını kapsamaktadır. Yabancıların vizesiz girişlerinde 90 günlük kalış hakkı genel bir kural olup, ülkemizce de aynı kural uygulanmaktadır.
Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Kolay Schengen Vizesi Verir Mi? 2024 yılında Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Konsolosluklarına Schengen vize müracaatında bulunacak vatandaşlarımız için söz konusu Konsolosluklar kolay Schengen vizesi veren ülkeler arasında son sıralar arasında yer alırlar.
Almanya uzun süreli vize veren Schengen ülkeler arasında yer almaktadır. Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır.
Dünyanın en güçlü pasaportu: İspanya, Singapur'u nasıl geçerek zirveye yerleşti? Aralık 2023 itibarıyla İspanyol pasaportu sahipleri 160 ülke ve bölgeye vizesiz seyahat edebilme hakkına sahip.
Lütfen vize başvuru işlemleriniz sonuçlanmadan satın alma işlemlerinde bulunmayınız. Güncel banka hesap dökümü: Son 3 aylık, en az 35.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş belge-Bankadan alınan dökümler önlü-arkalı olmalıdır.
Konsolosluk sizin banka hesabınızı göremez.
Avrupa'da vize alınması en kolay ülkelerin başındaysa Yunanistan geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri