Eminönü'nden başlayarak Anadolu Kavağı'nda sona eren güzergâhta Boğaz Hattı Vapuru, Kabataş, Beşiktaş, Ortaköy, Üsküdar, Kuzguncuk, Beylerbeyi, Çengelköy, Arnavutköy, Bebek, Kandilli, Küçüksu, Anadolu Hisarı, Kanlıca, Emirgan, İstinye, Çubuklu, Paşabahçe, Beykoz, Büyükdere, Sarıyer, Rumeli Kavağı, Anadolu Kavağı olmak ...
İstanbul'dan Adalar'a ulaşım sağlamak için Şehir Hatları'nın Bostancı – Adalar, Beşiktaş – Kınalıada – Burgazada, Beşiktaş – Heybeliada – Büyükada, Eminönü – Kadıköy – Adalar vapur hatlarını kullanabilirsiniz. Bostancı -Adalar vapuru güzergahı şöyledir: Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kadıköy ve Eminönü
Yolculuğunuz İçin En Uygun Büyükada Vapur Seferleri
Kadıköy, Eminönü, Kabataş, Beşiktaş, Kartal ve Bostancı iskelelerinden Büyükada seferleri ile adaya ulaşabilir; bunun için Şehir Hatları, Turyol, Prenstur ve Mavi Marmara gibi firmaların vapurlarından yararlanabilirsiniz.
2023 Sirkeci Harem İDO yaya yolcu fiyatları şu şekildedir. Tam yolcu bileti 10 TL, İstanbul Kart yaya yolcu tam bilet 5.48 TL öğrenci ise 2.67 TL'dir. Sosyal ve indirimli2 İstanbul Kartı olan yolcular ise Sirkeci - Harem arabalı vapurunu 3.92 TL'ye kullanabilmektedirler.
Eminönü'nden başlayarak Anadolu Kavağı'nda sona eren güzergâhta Boğaz Hattı Vapuru, Kabataş, Beşiktaş, Ortaköy, Üsküdar, Kuzguncuk, Beylerbeyi, Çengelköy, Arnavutköy, Bebek, Kandilli, Küçüksu, Anadolu Hisarı, Kanlıca, Emirgan, İstinye, Çubuklu, Paşabahçe, Beykoz, Büyükdere, Sarıyer, Rumeli Kavağı, Anadolu Kavağı olmak ...
İlgili 32 soru bulundu
Ardından “QR ile ödeme” seçeneğini kullanarak toplu taşımaları kullanabilirsiniz. İstanbul'un artık her ulaşım hizmetinde QR kod ile ödeme yapılabiliyor. Bunlara, metro, metrobüs, vapur, Marmaray ve otobüslerde dahil.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Vapur kalkış saatleri, her iskelede farklılık göstermektedir. Beşiktaş'tan vapura binildiğinde 1 saat 45 dakika, Eminönü'nden 1 saat 15 dakika, Kabataş'tan 1 saat 30 dakikada Büyükada'ya varılabilir. Şehir hatları vapurları, ulaşım için tek alternatif değildir.
Bunlar; Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada şeklindedir. Bu anlamda şehir hatları vasıtasıyla ulaşım sağlamak ve günübirlik turlar sağlamak da mümkündür. Özellikle yaz sezonu yaklaştıkça vapur hatlarındaki sefer sayıları artmaktadır.
Adalar içi ulaşımda motorlu araçlar kullanılmamaktadır. Motorlu araçlara, sadece kamu hizmeti için kullanılan temizlik, sağlık, ambulans, polis, itfaiye gibi hizmetlerde izin verilmektedir. Büyükada, Heybeliada ve Burgazada'da kamu ulaşımı, faytonlar aracılığıyla yapılmaktadır.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Eminönü - Adalar vapur hattının ilk durağı Beşiktaş olup son durağı Büyükada durağıdır. Eminönü - Adalar (Beşiktaş→Büyükada), her gün çalışıyor. Ek bilgi: Eminönü - Adalar hattında 5 i̇stansyonlar bulunuyor ve bu güzergah için toplam seyahat süresi yaklaşık 105 dakika.
Heybeliada'ya gitmek için en çok tercih edilen noktalardan biri Eminönü'dür. Eminönü – Kadıköy Adalar hattını kullanarak Heybeliada'ya yaklaşık 1 saatte ulaşmak mümkündür.
Eminönü'den Kınalıada'ya şehir hatları vapuru bir kere gitmektedir. Onun dışında Turyol firmasına ait motorlar 10 ila 18.30 arası sefer düzenlemektedir. Eminönü-Kınalıada arası 50 dakika sürmektedir. Bostancı'dan Kınalıada'ya yaklaşık 2 saatte bir sefer düzenlenmektedir.
Eminönü'nden kalkan şehir hatları vapuru Kadıköy'e uğrayıp oradan Büyükada'ya geçmektedir. Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada'ya uğrayan vapur 1 saat 15 dakikada Büyükada'ya varmaktadır. Bostancı vapur iskelesinden kalkan Bostancı-Adalar şehir hatları vapuru 35 dakikada Büyükada'ya varmaktadır.
Büyükada'ya gitmek için deniz yolunu kullanarak Büyükada'ya sefer düzenleyen firmalardan yararlanabilirsiniz. Eminönü, Kabataş, Bostancı, Avcılar, Kartal dahil olmak üzere 23 iskeleden kalkan deniz taksisiyle,İDO, Turyol, Mavi Marmara gibi vapur hatlarıyla Büyükada'ya doğru yol alabilirsiniz.
Büyükada Nizam Plajı
Büyükada'da ikamet edenler için ücretsiz, dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. Kişi başı ortalama 70 Türk Lirası'dır. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan plaj, günümüzde ada yerlileri tarafından en çok tercih edilen plajların başında gelir.
Büyükada'da sanat, edebiyat, medya ve akademi dünyasından birçok ünlü ismin de evi bulunuyor. Oral-İpek Çalışlar, Elif Şafak, Altan Öymen, Behiç Ak, Buket Uzuner, Ataol Behramoğlu gibi isimler uzun süredir adada oturan arasında.
İstanbul büyükşehir gene yapmış yapacağını İstanbul kartlarına %100 zam gelmiş boş kartı 25 TL'di 50 TL olmuş mavi ® kart öğrenci kartı ücretsiz kart çıkarmak 35 TL'den 60 TL olmuş.
Yeşil İstanbulkart (indirimli): İndirimli İstanbul kart olarak kullanılır. Öğrenci, öğretmen, 60 yaş üstü, vb. indirimlerden yararlananların kullandığı karttır. Kırmızı İstanbul Kart (anonim): Anonim İstanbul karttır. Genel olarak herkesin alabileceği tüm kullanımlar için tam ücret basan bir kart olarak kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri