Emirdağ'ın Kökeni Yörük Ve Türkmendir.
Emirdağ İsminin Ortaya Çıkışı
Emirdağlılar 1071'den önce Orta Toroslarda bulunan bir dağ serisi üzerinden önce Türkistan'dan Horasan'a gelirler. Sonra bugünkü Irak Suriye taraflarına ge- lirler. Bu coğrafyada yani Musul-Kerkük'te, Halep-Şam'da oldukça fazla Türk nüfusu oluşur.
1931 tarihinde ise kazanın adı Emirdağ olarak değiştirilmiştir. Emirdağ ve köylerine Türk hâkimiyetinden itibaren çok sayıda Yörük - Türkmen aşiretinin yerleştiği bilinmektedir.
Belçika'da yaşayan yaklaşık 130 bin Emirdağlının yaz döneminde tercih ettiği Afyonkarahisar'ın 18 bin 500 nüfuslu ilçesi Emirdağ'da, büyük bir hareketlilik yaşanıyor.
Emirdağ ve Posof kökenli göçmenlerin kurmuş oldukları dernek yönetimlerinden ve toplulukların önde gelenlerinden alınan bilgilere göre Belçika genelinde yaklaşık 10 bin Posoflu yaşamaktadır. Emirdağlıların sayısı ise 100 binin üzerindedir.
İlgili 39 soru bulundu
Belçika'da resmî veriye göre 24 Mayıs 2018 tarihi itibarıyla 220.000 Türk vatandaşı yaşamaktadır. Türk vatandaşları en çok başkent Brüksel, Anvers'te ve Gent'te yoğun olarak yaşamaktadır.
Başkan Kargın, "Elbette Türkiye büyük.
Emirdağlılar'ın 60 bin kişi ile en yoğun yaşadığı bölge Belçika. Burada dönercisi, bakkalı, kasabı, doktoru, öğretmeni, polisi hatta politikacısı bile Emirdağlı. Genellikle Saint-Josse ve Schaerbeek ilçelerinde yaşayan Emirdağlılar yaz aylarında memleketlerine akın ediyorlar.
Yöremizdeki Yörükler Kayı boyunun Karakeçili oymağına bağlıdır.
Şah İsmail'in bu yenilgisinden sonra, Türkmenlerin büyük bir bölümü Türkmen adını kullanmaktan kaçınmış, Yörük adını kullanmaya yönelmiştir. Kökende; her Türkmen bir Yörük'tür, her Yörük de bir Türkmen'dir, Türk'tür. Yörükler, Türkmen/Oğuz boylarıdır. Yörük, göçebe hayat tarzını benimsemiş insandır.
Son dönem Türk bilginlerinden Hüseyin Hüsameddin'e göre Türkmen adındaki "men" Türkçe büyüklük eki olup, Türkmen "büyük Türk" anlamına gelmekte, Necip Asım'a göre ise Türkmen kelimesi, Türk ile adam manasına gelen man' dan meydana gelmiştir ve "Türk eri" tabirinin tercümesidir.
Yöreye yerle şen Türkmen boylarının bazıları Kayı, Bayat, Dü ğer, Afşar, Karkın, Kınık'tır. Bunlara bağlı yüzler ce oymak-cemaat Afyon merkez ve ilçelerine yer leşmiştir.
(ağılcık) zakkum ağacı. aynı zamanda afyonkarahisar'ın emirdağ ilçesine bağlı bir köy. ankara'nın çubuk ilçesine dahil olanı da olan köy. sivas ili divriği ilçesine bağlı alevi-türkmen yerleşim yeridir.
İlçede yetişen ürünler şunlardır. Arpa, buğday, şeker pancarı, nohut, yeşil mercimek, ay çiçeği, haşhaş ve yonca. Sebzelerden; biber, domates, fasulye, salatalık, ıspanak, kavun ve karpuz meyvelerden; elma, armut, erik, kayısı, kiraz, vişne, badem, ceviz ve üzüm yetiştirilmektedir.
Hadise Açıkgöz veya sahne adıyla Hadise (d. 22 Ekim 1985), Belçikalı–Türk şarkıcıdır. Belçika'nın Mol yerleşkesinde Sivaslı bir ailenin kızı olarak doğup büyüdü.
Neresi Ziyaret Edilir: Emirbaba Türbesi, Hisar Köy(Amorium), Yedikapı Kaya Yerleşimi, Yedikapı Barajı, Emirdağ Yaylaları ve Yılkı Atları. Ne Yenir: Emirdağ Güveci, Koyun Yoğurdu, Yumurtalı Pide. Ne Alınır: Emirdağ Yoğurdu, Sayalı Emirdağ Bebeği, Topak Ev Maketi.
Anonim eser, sahibinin kim olduğu bilinmeyen/tespit edilemeyen eserdir.
TUİK verilenine göre 2021 yılı Emirdağ ilçe nüfusu 42.327 kişi, Afyonkarahisar İl nüfusu 744.179 kişi, Türkiye nüfusu ise 84 milyon 680 bin 273 kişi oldu.
Emir dağları, Afyonkarahisar İl sınırlarının doğu-kuzeydoğusunda ve Emirdağ ilçesi ile Eber Gölü arasında konumlanır. Emir Dağları'nın yükseltisi genelde kuzeyden güneye gittikçe artar.
Murat Emirdağ, Hepsiburada CEO'luk görevini 1 Ocak 2023 itibarıyla Nilhan Onal Gökçetekin'e devrederek. Şubat 2019'dan bu yana şirketin CEO'luk görevini yürüten Murat Emirdağ, kendi isteğiyle yıl sonu itibarıyla ayrılarak görevine Hepsiburada Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek.
Orhan Hakalmaz - Emirdağı Birbirine Ulalı | Afyon Türküleri - YouTube.
Faymonville, Belçika'nın Fransızca konuşulan Valon bölgesinde, Liege iline bağlı Waimes ilçesinin bir köyü.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri