Sonuçlar, mavinin erkeklerde en çekici göz rengi olduğunu ve toplam 173 eşleşmeden 47'sini ya da yüzde 27.17'sini elde ettiğini buldu. Bir sonraki en popüler renk, yüzde 21,97 oyla kahverengi, ardından yüzde 16,76 ile yeşil, yüzde 15,03 ile
Dünyadaki en yaygın göz rengi kahverengidir ve yüksek melanin seviyesi sayesinde kahverengi gözler göz hastalıklarına karşı daha dayanaklıdır. Açık kahverengi gözler en çok Amerika, Batı Asya ve Avrupa'da, koyu kahverengi gözler ise en sık Afrika, Güneydoğu Asya ve Doğu Asya'da bulunur.
Yeşil gözleriniz varsa, bundan mutlu olmanız için iyi bir nedeniniz var. Yeşil renk sıklıkla gıpta ile ilişkilendirilse de (hatta Shakespeare'in Othello karakteri bile kıskançlığa "yeşil gözlü canavar" der), pek çok kişi yeşili en çekici göz rengi olarak değerlendirmektedir.
Göz rengi. Norveç Tromsø Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre, mavi gözlü erkekler mavi gözlü kadınları tercih ediyor. Kahverengi ve yeşil gözlü erkekler de mavi gözlü kadınları tercih etme eğilimindedir.
Gözdeki iris de melanin baskın olarak bulunuyorsa koyu renk göz rengi ortaya çıkar. Nadir olarak görülen göz renkleri bilim adamları tarafından net bir şekilde açıklanamayan bir durum olarak hala geçerliliğini korumaktadır.Çok sık ortaya çıkmayan göz renkleri; amber, yeşil, kırmızı, siyah ve mor olarak bulunmaktadır.
İlgili 18 soru bulundu
Ela göz (İçi kahverengi,dış halka yeşildir.)
Göz rengi de bebeğin anne ve babasından aldığı gen çiftine bağlıdır. Kahverengi göz rengi yeşil ve mavi gibi açık renk göz renklerine göre baskın, açık renk göz geni ise çekiniktir. Yani bebegin annesinden açık renk babasından koyu renk geni aldığı durumda göz rengi koyu olacaktır.
İnsanların Yeşil Gözlü Olmasının Sebepleri
Yeşil gözler, iki ayrı genin birleşmesi sonucu meydana gelir. Bu genler, hem mavi hem de kahverengi gözlerin genlerini kodlayan genlerle birleşir. Yeşil gözlerin ortaya çıkma olasılığı düşüktür, bu nedenle yeşil gözlü insanlar nispeten nadirdir.
Göz bebeği boyutu değiştiğinde iris içindeki pigmentler sıkışır veya yayılır, bu da göz rengini biraz değiştirir. Bazı duygular hem göz bebeği boyutunu hem de iris rengini değiştirebilir. Bu yüzden bazı insanlar öfkeli veya sevgi dolu olduğunda gözlerinin renk değiştirdiğini söyler. Göz rengi yaşla da değişebilir.
Göz rengi, irisin ön katmanlarındaki melanin miktarıyla doğrudan ilişkili olarak kabul ediliyor. Kahverengi gözlü insanların irisinde çok miktarda melanin bulunurken, mavi gözlü insanlarda bu pigment çok daha az bulunuyor. Bu nedenle kahverengi dünya çapında en yaygın göz rengi olarak karşımıza çıkıyor.
Araştırma bulgularına göre Türkiye'de insanların %70'i kahverengi gözlü. Göz rengi ela veya bal rengi olanların oranı %17. Yeşil ve mavi renkli gözlüler ise %12'lik bir kesimi oluşturuyor.
Mor tonları, ela gözleri ortaya çıkarmak için iyi bir seçim olabilir. Lavanta, menekşe veya şarap rengi gibi morun farklı tonları, ela gözlerin sarı ve yeşil tonlarını vurgulayabilir. Bunun yanı sıra, yeşil tonları, ela gözlerle harika bir uyum sağlayabilir.
Yeşil gözlere belki de en en en yakışan renk ailesi mordur. Bordolar, lavanta, mürdüm ve lila tonları ve morlar, yeşil gözlerin rengini iyice vurgular, onları canlı ve parlak, çok güzel gösterir.
Gözümüzde hiç pigment hücresi yoksa, o zaman mavi – yeşil gözlü oluruz. Laser ile boya hücrelerini toz haline getirip bunları iris üzerinden temizlemek mümkün. Bu durumda, kahverengi göz kendiliğinden mavi renge döner. kahverengi olan göz rengi, tedaviden sonra mavi-yeşil bir tona bürünmüş durumda.
Yaşamın ilk birkaç yılında, iriste daha fazla melanin birikerek mavi gözlerin yeşile, elaya veya kahverengiye dönmesine neden olabilir. Gözleri maviden kahverengiye dönen bebeklerde önemli miktarda melanin gelişir. Yeşil gözlü veya ela gözlü olanlarda ise biraz daha az melanin gelişir.
Yeşil gözler
Yeşil gözlü insanların çekici ve şehvetli olduğu tespit edilmiştir. Hemen hemen her insanı etkileri altına almayı başarırlar ve seksi olarak tanımlanırlar. Bunların yanı sıra yaratıcı, kendine güvenen ve öfke kontrolü olan kişiler arasında yer alırlar.
Her ne kadar öldükten sonra iris bölgesinin rengi değişmese de (melanin üretimi dursa da iristeki melanin konsantrasyonu değişmez) göz, gözyaşı üretmeyi ve göz kırpmayı durdurur. Göze kan dolaşımı durur. Gözün oksijen tutabilmesi için de nemli olması gerekmektedir.
Genellikle 6 ile 9 ay arasında göz rengi değişimi durur. Ancak göz bebeği rengi kesinleşme süresi ise 12 ay hatta ileriki yaşlara kadar sürebilir. Bu kesinleşme süresi her bebeğin gelişimine bağlı olarak değişir.
Bebeğin göz rengindeki değişimler de ebeveynler tarafından merak edilir. Göz rengi mavi yada yeşil olan bebeklerin gözleri ilerleyen süreçlerde kahverengi olabilir.Yine göz rengi koyu bir renk olarak görünen bebeklerin de ilerleyen süreçlerde göz renkleri açık bir renge dönüşebilir.
Göz Rengine Dair Bilgiler
İnsan gözünün rengi üç gen ile ortaya çıkar ve bu genler en yaygın renklerden; yeşil, kahverengi ve maviden sorumludur. Gri, ela ve çoklu kombinasyonlar gibi diğer renkler şu anda tam olarak anlaşılamamıştır. Küçük yaşlarda göz rengi değişebilir.
Yeşil göz rengi dünyada bulunan en nadir renktir ve dünya nüfusunun yaklaşık % 2'sinin yeşil renkli gözlere sahip olduğu tahmin edilmektedir.
Kahverengi göz melanin miktarının fazla olması, renkli göz ise melanin miktarının az olması anlamına geliyor. Her iki gözün iris tabakasında melanin yoğunluğu ya da miktarı farklı ise gözler de farklı renklerde oluyor, yani heterokromi durumu ortaya çıkıyor.
8. Boy. Çocuğun boyunda babanın etkisi anneden daha fazladır. Uzun erkeklerin çocukları da genellikle uzun olur.
Bebeklerin göz rengi doğduktan 1 ay sonra yavaş yavaş değişmeye başlar. Genellikle 6 ile 9 ay arasında belirmeye başlar. Kesinleşme süresi ise 12 aya, hatta ileriki yaşlara kadar sürebilir. Bu kesinleşme süresi her bebeğin gelişimine bağlı olarak değişir.
Yani bir bebek, babasının dedesinden almış olduğu baskın olmayan bir gene baskın bir şekilde sahip olabilir. 23 farklı göz renginin sebebi ise üç ana göz rengini oluşturan diğer renk bileşenleridir. Örnek vermek gerekirse; kahverengi renk siyah, kırmızı ve sarıdan, yeşil renk ise mavi ve sarıdan oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri