Yeni çalışmanın yazarı Rodolfo Salas-Gismondi, söz konusu timsahın ısırma gücünün 7 tona ulaştığını söyledi. Bu rakam, hayvanlar aleminde şimdiye dek ölçülen en güçlü ısırığın 4 katına denk geliyor. Kaymandan sonraki en güçlü (1,6 tonluk) ısırıksa modern tuzlu su timsahı Crocodylus porosus'a ait.
“Su ayısı” olarak da tanınan bir milimetre boyutundaki mikroskopik canlı türü tardigradlar, gezegenin en güçlü hayvanı.
Bugüne kadar bildiğimiz en güçlü çene basıncı, ortalama bir limuzin ile aynı uzunlukta olan Deinosuchus cinsi dinozorlara aittir.
Bates, “Bu üzerinize orta boy bir filin oturması gibi bir şey” dedi. İnsanların ısırma gücü ise yaklaşık 100 kg civarında.
Bir insanın ısırık şiddeti 150-200 psi civarında değişiyor.
İlgili 17 soru bulundu
KADEM on X: "Kurtlar 750 kg çene basınç gücüne sahip olmalarına rağmen eşlerine asla zarar vermezler.
Çene kasları çok güçlüdür. Yapılan araştırmalar bir kişinin diş sıkma gücünün 5 tona kadar ulaşabildiğini gösteriyor.
8 Sırtlan - Belgesellerde seyrederken en gıcık olduğumuz sırtlanların çenesi 1100 psi basınçla ısırabiliyor. Şurada Paylaş! 7 Boz Ayı - Büyük olmasına rağmen cüssesinden beklenmeyecek kadar hızlı koşan bu hayvanların çeneleri de cüsseleri kadar güçlü. 1200 psi basınçla ısırabilirler.
8. Boz Ayı
Isırma güçleri 355 kilogramdır.
Timsahların çene basıncı, 40 megapaskalı (MPa) aşabilir! Yani bir timsahın çenesinin uyguladığı basınç, kütlesi 4.000 ton olan bir cismin, 1 metrekare alana yaptığı basınç ile eş değerdir!
Bazı bilim insanları, insanlardan sonra dünyanın en zeki hayvanı olarak yunus balığını işaret eder. Vücutlarına oranla oldukça büyük bir beyne sahip olan yunus balıkları, sahip oldukları zeka hakkında da ipucu vermiş olur. Yunus balıklarının zekası, üst düzey iletişim yeteneğiyle açıklamak tek başına yeterli olacaktır.
Araştırmacılar dünya genelindeki sahillerde yaygın olarak bulunan deniz salyangozlarının dişlerinin şimdiye dek dünyanın en güçlü doğal materyali olarak görülen örümcek ağlarından bile daha dayanıklı olduğunu tespit ettiklerini belirtti.
Timsahlar (yukarıda gösterilene benzer) 60 ila 110 dişe sahiptir ve bu dişler çok keskindir! Timsahlar eti parçalamak ve büyük parçaları yutmak için keskin dişlerini kullanırlar. Bir timsah, ömrü boyunca dişlerinin her birini 50 defa değiştirebilir ve neredeyse 4.000 dişe sahip olabilir.
Bal porsuğu etçil bir türdür. Kalın derisi, gücü ve savunma yetenekleri sayesinde çok az doğal düşmanı vardır. Bal porsuğu, Guinness Dünya Rekorlarının 2002 basımında dünyanın en korkusuz hayvanı olarak geçmektedir.
İster tuzlu su, ister Nil ya da başka bir su olsun, timsahlar dünyanın en saldırgan hayvanı unvanını ellerinde tutuyor. Özellikle, tuzlu su timsahlarının bir insanın peşinden gitmesi için kışkırtılmasına bile gerek yoktur.
Gözleri en keskin hayvanlar kartal, atmaca gibi yırtıcı kuşlardır. Senden 7-8 kat daha iyi görürler. Bukalemunun gözleri başının iki yanındadır. Bunları birbirlerinden bağımsız olarak oynatabilir.
Türkiye'nin kuzey ve doğu bölgelerinin neredeyse tamamı Boz ayının yaşam alanlarıdır. Ayrıca Çanakkale – Edremit – Balıkesir üçgeninde, Marmaris – Bodrum – Fethiye'nin kuzeyindeki dağlık bölgede, Antalya – Isparta – Anamur kuzeyinde ve Mersin – Adana kuzeyindeki dağlık alanlarda da yaşamlarını sürdürmektedirler.
Kış uykusuna yatan en ünlü hayvan herhalde ayıdır. Ayılar, türlerine, yaşadıkları bölgenin sıcaklıklarına ve yiyecek bulma olanaklarına göre değişik uzunluklarda kış uykusuna yatarlar. Bu süre 3 ila 7 ay arasında değişir. Bu süre içinde beden ağırlıklarının yaklaşık dörtte birini kaybederler.
Türkiye'de yaşamını sürdüren yalnızca bir ayı türü bulunur.
Yıldız, Kangalların koruma köpekleri arasında en güçlü çene yapısına ve iletişim özelliklerine sahip ırk olduklarını belirtip, “Kangal'ın çene basıncı 500 ile 736 psi basınç uygulayabilir. Bu özelliği ile tüm çoban köpekleri arasında liderdir. 200 kilometrelik alanda koku tarama kabiliyetine sahiptir.
Kurtlar çok organizeler ama sırtlan kurttan daha güçlü ve iri yani muhtemelen sırtlan kazanır.
Dünyada 8000 ila 10.000 ferdi kalmıştır. Çizgili sırtlanların Türkiye popülasyonunu korumak için Güneydoğu Anadolu bölgesinin dışında, Altınözü Hatay'da 38.811 hektarlık bir alan yaban hayatı geliştirme sahası olarak ayrılmıştır.
Köpek türleri arasında en güçlü çene yapısına sahip olan köpek cinsi Dogo Argentino'dur. Dünyadaki en güçlü köpek olan Dogo Argentino ısırma kuvvetleri 500 PSI olmakla birlikte atleti bir vücuda sahiptir.
Ülkemizde çoban ve bekçi köpeği olarak kullanılan kangallar,yırtıcı bir hayvanı kolaylıkla etkisiz hale getirebilir. Sivas ilinin meşhur köpek ırkı olan kangalların ısırma kuvveti 743 psi'dir.
Kangal köpekleri çene basıncı olarak dünyanın en güçlü çenesine sahip köpek ırkı seçilmiş ve rekor kırmıştır. Dünyanın farklı ülkelerinde de yaşayan bu kuvvetli ırkın tescili, 2006 yılından itibaren Türkiye'ye aittir. Kangal köpekleri çenesiyle tam 337, 01 kg oranında ağırlık uygulayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri