Kolombiya kahvesi en çok tercih edilen filtre kahve çeşididir. Asiditesi orta seviyededir ve yumuşak içimlidir.
İçimi oldukça hafif olan Latte, 1/3 veya 1/5 oranında Espresso'ya süt eklenmesiyle hazırlanır. Üzerine de süt köpüğü konularak servis edilir. İlk olarak buharda ısıtılmış süt bardağa konulur.
Yumuşak içim kahve tercih etmek isteyenlerin Peru kahvesini denemesi önerilir. Karamel ve tarçın notalarına sahip olan Peru kahvesi özellikle lezzeti ve aroması ile beğenilmektedir. Kolombiya kahveleri ise tatlı ve dengeli asideye sahip kahve tatları ile ön plana çıkmaktadır.
Eğer aromasını kaybetmeden yumuşak içimli filtre kahve yapmak istiyorsanız bunun için yine süt veya süt tozundan faydalanabilirsiniz. Kahvenizi demledikten sonra üzerine ısıttığınız sütü ekleyebilir ya da doğrudan süt tozu ekleyip karıştırarak tadını yumuşatabilirsiniz.
En iyi su filtre kahve tavsiyelerine gelecek olursak; Tchibo, Oze, Mehmet Efendi, Davidoff, LavAzza, Blendblack, Julius Meinl ve Starbucks, Jacobs yoğun aromaya sahip, yumuşak içimli, French Press'e uygun, hoş kokulu, lezzetli, kaliteli, taze filtre kahve markaları olarak öne çıkıyor.
İlgili 25 soru bulundu
Filtre Kahve vs.
Hızlı ve pratik bir kahve hazırlama yöntemi olan filtre kahvede, kahve çekirdekleri espressoya kıyasla daha açık kavrulur ve daha kalın öğütülür. Filtre kahvenin asiditesi espressodan daha düşüktür. Ancak bitiş tadı daha serttir.
"Filtrelenmemiş (Türk kahvesi, Espresso, French press vb.) kahveler kolesterolü artıracak kimyasallar içermekte. Kullanacağımız filtre ise erken ölüm ve kalp krizi riskini azaltıyor" şklinde ekleme yapan profesör, filtre kahvenin sağlık için daha faydalı olacağını belirtti.
Fincan başına 1,5 tatlı kaşığı kahve ekleyin. Suyu kaynattıktan sonra mutlaka ağzı açık şekilde 1 dakika kadar bekleyin. Bu sayede suyun ısısı 92-94 derecelere kadar düşecektir. Bu filtre kahve yapmak için ideal bir ısıdır.
Yumuşak içimli kahve seçenekleri, ferah ve lezzetli aromalar sunarak arzu ettiğiniz sertlik seviyesinde içeceğinizin tadını çıkarmanıza olanak tanır. Yumuşak içim; granül, filtre ve soğuk kahvelerde tercih edilebilir. Sert ve acı tadın ağırlıkta olduğu kahvelerin daha hafif bir lezzette olmasına olanak sağlar.
Yumuşak içimde ise asidite azdır ve kahve gövdesi orta ya da düşük seviyededir. Bu sayede kahvenin aromaları aslında daha geri planda kalmış olur. Yumuşak içimli kahveler daha az kavrulmuş, su ile yumuşatılmış ya da içine süt/şeker eklenmiş olabilir.
Filtre kahve demlemek için kahve öğütme boyutunuzun medium(orta) olmasına dikkat etmelisiniz. Afrika Kahveleri (Kenya, Etiyopya, Tanzania ) : Bu kahveler genelde meyve tadları içerirler. Limon, böğürtlen, portakal ve bergamot aromaları yoğundur. Afrika kahveleri alırken az kavrulmuş olmasına dikkat edin.
Starbucks filtre kahve çeşitleri arasında kavurma profillerine göre blonde, medium ve dark seçenekler yer alır. Az kavrulmuş filtre kahve çeşidi olan blonde kahveler hafif içimli ve zarif bir tada sahiptir.
Kavrulmuş, öğütülmüş 1000 gr filtre kahve içerir. Jacobs Kahve, Dünya'nın en iyi kahvecisi unvanına sahip bir markadır. Jacobs Monarch, kaliteli kahve çekirdeklerinin özenle kavrulup öğütülmesiyle üretilmiştir. Jacobs Filtre Kahve, tadı ve kokusu ile sizi zinde tutar.
En Sağlıklısı Sade Kahve
Granül kahveler, daha ziyade kalitesi düşük Robusta türü kahve çekirdeklerinden yapılırken, Türk kahvesi ve Espresso denilen Arabika cinsi ise oldukça kaliteli kahve çekirdeklerinden üretilmektedir.
Diğer içeceklerle karşılaştırıldığında, latte daha yumuşak, hafif tatlı bir tada sahiptir, çünkü daha büyük oranda süt içerir.
Americano: Americano, içerik olarak espresso ve sudan oluşmaktadır. Espresso, üzerine su eklenerek meydana gelmektedir. Americanoda bulunan espressonun acı tadı, su ile daha yumuşak kıvamlı bir hale getirilerek, yumuşak içimli bir kahve ortaya çıkar.
Yumuşak İçimli Türk Kahvesi
Süt ile yumuşak içimli kahve elde edebilmek için kişi sayısına göre cezveyi sütle doldurabilir ve kısık ateşte pişirebilirsiniz. Süt ısınmaya başladığı zaman kişi başı ortalama bir tatlı kaşığı kadar kahve ekleyerek karıştırabilirsiniz. Bu süreçte dilerseniz şeker de ilave edebilirsiniz.
Süt tozlarında yağ oranı oldukça yüksektir.
Diyetin kalori yükünü azaltmak için yağsız süt, badem sütü veya soya sütü ile tüketilebilir.Sonuç olarak sade bir fincan Türk kahvesi ya da filtre kahvenin diyet yaparken kilo kaybetmenize olumsuz bir etkisi yoktur.
Basitçe, öğütülmüş kahve çekirdeklerinin sıcak su ile demlenmesi sonucu elde edilen bir kahve türüdür diyebiliriz. Demlenen kahve kağıt veya metal filtreden süzülür ve servise hazır hale gelir. Türk kahvesi ve çözünebilir kahvelerin aksine, filtre kahve demlendikten sonra oluşan telve içilmez.
Filtre Kağıdı Yerine Ne Kullanılabilir? Filtre kağıdı yerine yukarıda bahsettiğimiz maddelerden elde edilen kahve filtresi kullanabilirsiniz. Özellikle kumaş kahve fitresi hem rahat kullanımıyla hem de kolay temizlenmesi sebebiyle tercih edilebilir. Hatta evde kendi kumaş kahve filtrenizi yapabilirsiniz.
Filtre kahve, içerisine şeker veya süt eklenmediği sürece zayıflatıcı bir etkiye sahiptir. Özellikle yemeklerden sonra içilmesi yağ oluşumunu engeller. Ayrıca spor, yürüyüşten yarım saat önce içilen kahve, yağ yakımını da hızlandırabilir.
Günde bir fincan filtre kahve tüketmek, sağlık açısından yararlı olsa da, aşırı tüketimi olumsuz sonuçlar doğurabilir. Fazla kahve tüketimi, kalp, mide, tansiyon, su kaybı, şeker hastalığı, hamilelik, migren, safra kesesi, karaciğer ve bağ ağrısı üzerinde olumsuz etkilere sahiptir.
Norveç'te 20 binden fazla kişi üzerinde yapılan çalışmada, filtre kahvenin kandaki kolesterolü en az artıran kahve türü olduğu ve kalp için daha sağlıklı olduğu belirtildi. Norveç'te yapılan yeni bir araştırmaya göre, içilen kahve türünün kalp krizi riskini artırıp azaltabileceği tespit edildi.
Kahve tesirini tam gösteremez ve vücut birçok yapay-zararlı madde almış olur. Bu yüzden sabah kahvesi tercih ederken çekirdekten çekilmiş doğal kahveler tercih edilmelidir. Filtre kahve, espresso gibi kahve türleri makine yahut french press gibi aletler yardımıyla demleme yöntemiyle hazırlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri