İncir nereden alınır sorusunun ilk karşılığı Aydın'dır. İncir yetiştiriciliği için en uygun yerler Küçük Menderes ve Büyük Menderes havzaları arasındaki Nazilli, İncirliova, Germencik, Atça, Tire ve Torbalı ilçeleridir. Bu bölgeler, dünyanın en kaliteli ve lezzetli incirlerinin yetiştirildiği yerlerdir.
İncir nereden alınır sorusunun cevabı tabiki Aydın, İzmir bölgesidir. İncir için en kaliteli topraklara sahip bölgelerdir. Nazilli, İncirliova, Germencik, Tire, Torbalı gibi bölgeler dünyanın en kaliteli incirlerinin yetiştiği bölgelerdir.
En iyi, kaliteli, olgun incir ise dağ inciri olarak bilinir. Aydın inciri nereden alınır? En iyi ve kaliteli incir Aydın bölgesinden alınır. Aydın'da organik olarak yetişen incirler daha tatlı, dayanıklı ve kalitelidir.
Dağ inciri aydın bölgesinde yetişmektedir. Kimyasal gübre, ilaç kullanılmadan yetiştirilmektedir. Dalında kendi kuruyan incirdir.
1 kilo Toptan Kuru İncir ne kadar? 2023 yılı güncel Toptan Kuru İncir fiyatları 799,00 TL ile 1.075,00 TL aralığındadır.
İlgili 35 soru bulundu
Bir Kg da 90 ila 100 adet incir bulunur Önemli olan kalitedir içinin balıdır, içinin aromasıdır.
Kurutulmuş incir, taze incirin kurutulmuş şeklidir.incir yaklaşık %78 civarında su içerir. Bu sebeple kurutma sonucunda yaklaşık 5 kg incirden 1 kg kuru incir kalmaktadır. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün öz kısmı kalır.
İncir nereden alınır sorusunun ilk karşılığı Aydın'dır. İncir yetiştiriciliği için en uygun yerler Küçük Menderes ve Büyük Menderes havzaları arasındaki Nazilli, İncirliova, Germencik, Atça, Tire ve Torbalı ilçeleridir. Bu bölgeler, dünyanın en kaliteli ve lezzetli incirlerinin yetiştirildiği yerlerdir.
Ağustos ayının sonlarında hasat edilir. Dağ inciri: Aydın'ın dağlık alanlarında yetiştirilir. Sahip olduğu mineralleri toprak ve yağmur suyundan elde eder.
İncirin en çok yetiştirildiği yerler Aydın'a bağlı Germencik ve İncirliova ilçeleridir. Bunun dışında Ege bölgesinde yer alan İzmir, Deniz, Afyon ve Denizli'de bir yıl içerisinde 50 bin tonun üzerinde incir yetiştiriliyor.
Dikenli incir kabukları soyulduktan ve temizlendikten sonra bir süre buzdolabında bekletilmelidir. Bu şekilde tüketimi hem daha ferah hem daha sağlıklı olmaktadır. Çekirdekleri çıkarılarak tüketilebileceği gibi, çekirdekleriyle birlikte de tüketilebilir.
Beyazlatılmış olarak satılan incirlerin üzerinde kimyasal ilaçlar bulunuyor. Uzmanlar hafif kahverengileşmeden öteye giden siyahlaşma, küflenme, böceklenme, ekşime olan incirler de mikrobiyolojik kontaminasyon, mikotoksin özellikle de aflatoksin riski taşıdığından tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor.
Yüksek orandaki lif içeriği sayesinde mideye olumlu etkileri vardır. Yapılan çalışmalarla ülser, reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıklarına iyi geldiği görülmüştür. 17) Cilt hastalıklarına iyi gelir. İncirin de barındırmış olduğu antioksidanların cilt sağlığında olumlu etkileri bulunur.
Taze incir, kuru incire göre daha fazla C vitamini, A vitamini ve beta-karoten barındırır. Kuru incir de taze incir de faydaları ile öne çıkan besinlerdendir.
İncir, dutgiller (Moraceae) familyasına ait olan incir cinsinin içerdiği yaklaşık 800 tür içinde ticari önemli meyve veren tek bitkidir. Dişi ve erkek olarak ağaçları ikiye ayrılır, aynı ağaç üstünde hem dişi hem de erkek nitelikli organlar bulunmaz.
- Anadolu'da yabani incirin yayılma alanı, Ege, Akdeniz ve özellikle Güneydoğu Anadolu'dur. - Akdeniz havzasında Suriye ve kuzey Afrika'da yoğun olarak yabani incir bulunur. - Akdeniz havzasının diğer alanlarında ise yabaniden çok yabanileşmiş formlar bulunur.
Yemeklerden sonra meydana gelen hazımsızlık ve şişkinlik gibi rahatsızlıkları da önler. Yüksek potasyum içeriği nedeniyle kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır. Kolesterolün dengelenmesine yardımcı olur. Dikenli incir şeker hastalığı olanlarda yüksek lif oranı nedeniyle önerilir.
Kuru incir güneş görmeyen alanda saklanır
Kuru inciri hava almayan bir kap içinde tutmalısınız. Ağzı kapalı ve hava almayan cam kavanozlar, bu yöntem için oldukça uygundur. Kuru incirin oda sıcaklığının altında bir ortamda saklanmasını öneriyoruz.
İncir ilimizde 369.020 da alanda, yaklaşık 62.000 tonluk kuru incir üretimi ile önemli bir yer teşkil etmektedir. Aynı zamanda incir ilimizden en fazla ihracatı gerçekleştirilen tarım ürünüdür.
Yıllık kuru incir üretimi 34-37 bin ton arasında değişiyor. Dünya piyasalarında ihraç edilen sarılop türü kurutmalık incirlerin tamamına yakını Aydın'dan sağlanıyor. 2006 yılında coğrafi işaret ile tescillenen Aydın İnciri, 2016 yılında tamamlanan süreç neticesinde Avrupa Birliği Menşei işareti alan ilk ürün oldu.
Günlük ortalama 3 porsiyon meyve tüketimi öneriler arasındadır. Günde 2 adet kuru veya taze incir, ara öğünlerde ya da kahvaltıda rahatlıkla tüketilebilir.
Burada dikkat etmeniz gereken tek şey inciri satın aldıktan sonra meyvelerde yaptığınız gibi yıkayıp muhafaza etmek oldukça yanlış bir seçimdir. Eğer kuru inciri yıkadıktan sonra saklamak gibi bir gaflette bulunursanız küflenme, ekşime, kurtlanma gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Bir yıl civarında bozulma olmadan Ufresh kuru incirinizi tüketebilirsiniz.
İncirleri her zaman için temiz ve kuru olduğundan emin olduğunuz ağzı tam kapanabilen cam kavanozlarda saklamanız önerilir. Bu sayede kuru incirleriniz uzun süre dayanacaktır. ·Bir diğer saklama yöntemi ise %100 pamuklu kumaştan üretilen mutfak keseleridir. Kuru incirleri bu keselerde de saklayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri