-Fondöten alırken ilk olarak rengine dikkat etmelisiniz. Ürünün rengi cildiniz ile örtüşmeli. Ürünün rengi ne bir ton koyu ne de çok açık olmalı. - Fondöten alırken ürünün rengini elinizde veya çenenizde deneyerek değil, boynunuzun rengine göre almalısınız.
Doğru fondöten rengini seçmek için dikkat etmen gereken en önemli nokta, fondöteni elinin üzerinde veya bileğinde değil, çenende denemelisin. Uyguladığın renkle boynun arasında bir fark görünmüyorsa, o fondöten tam senin rengindedir demektir.
Fondöten Fırçası
Cildiniz ne kadar kuruysa, fondöteniniz o kadar zengin ve su bazlı olmalıdır. Yağlı cilt tipine sahipseniz, yağsız fondöten tercih etmelisiniz. FONDÖTENİ ağız ve burnunuzun etrafına ve ayrıca çenenize uygulayın.
Fondöten: Genel olarak soğuk alt tona sahip kişiler alt tonunda pembe tona sahip fondötenler tercih etmelidirler.
İlgili 16 soru bulundu
Buğday tenli biri olarak fondöten rengini seçerken sıcak tonlu renklere yönelmelisin. Sıcak alt tonlu bir cilde sahip olduğun için, sarı alt tonlu fondötenler sana uyacak ve cildinin çok daha sağlıklı görünmesini sağlayacak. Eğer pembelik içeren bir fondöten tercih edersen cildin donuk ve yorgun görünebilir.
Cilt alt tonu nedir? Her ten renginin fark edilebilir bir alt tonu vardır, en kolay şekilde bileğinizin iç kısmındaki damar renginden fark edilir. Mavi veya mor görünüyorsa, soğuk tonlusunuz. Damarlarınız yeşil görünüyorsa, sıcak tonlu bir cildiniz var demektir.
Cildinizi yüz temizleme jeli ile güzelce yıkayın ve kurulayın. Havluyla kurularken fazla sert davranmayın ki tahriş olmasın. Cildiniz kuruduktan sonra özellikle su bazlı yağsız bir nemlendiriciyi cildinize sürün ve 30- 60 dakika bekleyin. Cildiniz nemlendiriciyi emmeli ve fondöten için hazır hale gelmelidir.
Fondötenin pütür pütür olmaması için önceden peeling yapılması önerilir. Bazen peeling yapılmasından sonra fondöten ciltte tutunamayabilir. Riske atmamak için peeling bakımı düzenli olarak haftada 2 ya da 3 kez yapıldığında fondötenden önce uygulamaya gerek kalmaz.
Fondöten ciltteki kusurları kapatmak için uygulanan bir makyaj malzemesi. Cildiniz yeterince temiz ve nemli değilse fondöten pütür pütür olur. Temiz olmayan bir duvara boya sürdüğünüzde duvarın boyayı kusması gibi cildiniz de fondöteni kusar.
Sıcak alt tona yakışan renkler
Eğer sen de sıcak alt tonuna sahipsen fondötenlerinde sarı alt tonunu tercih etmelisin. Sarı alt tonlu fondötenlerin renk isimlerinde geçen "Dore", "Golden", "Warm" gibi kelimeler geçer.
1) Saten görünümlü, cilde doğal ışıltı veren ince yapılı fondötenler esmerlere en uygun fondötenlerdir. Bu fondötenler cildin kendinde var olan ve adeta dışarı çıkmayı bekleyen parlaklığı ortaya çıkarırlar. 2) Aydınlatıcı olarak da inci beyazı ve uçuk pembe renkleri uygun olur.
Soğuk alt tonlar daha çok beyaz tenlilerde görülür. Bu kategoride isen soğuk alt tonlu fondötenleri tercih ederek cildinin doğal ışıltısını ön plana çıkarabilirsin. Sıcak alt tonlara sahip bir cildin olduğunu da damarlarındaki yeşil tonlarından anlayabilirsin. Sıcak alt tonlu fondötenler cildin için en iyi seçimdir.
Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolüdür. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonlusunuz demektir.
Cilt alt tonu sıcaksa: Sarı alt tonlu fondöten kullanılmalıdır. Cilt alt tonu nötrse: Sarı ve pembe, karışık alt tonlu fondöten kullanılmalıdır. Cilt alt tonu soğuksa: Pembe alt tonlu fondöten kullanmalıdır.
Fondöten, cilde ince bir tabaka hâlinde sürülmelidir. Sürme işlemi, kılların çıkış yönüne doğru yapılmalıdır. Yuvarlak hareketlerin uygulanması, bu makyaj malzemesi için uygun değildir. Fırça ve sünger dışında ürünün elle sürülmesi de mümkündür.
Fondöten uygulanmadan önce cilde ne sürülmeli sorusunun direkt cevabı, makyaj bazı olacaktır. Bir diğer adı astar olan bu ürünler cilt üzerindeki pürüzleri kapatmanızı destekler ve fondöten uygulamanız sonrasında pullanma ya da renk eşitsizlikleri gibi istenmeyen durumların önüne geçmenize yardımcı olur.
Fondöten, BB ya da CC krem gibi ten makyajı ürünleri, güneş koruyucusunun üstüne gelecek. Güneş kreminizi evden çıkmadan en az 15-20 dk önce sürmüş olmaya çalışın ve üzerine makyaj yapacaksanız, filtrelerin oturup aktifleşmesi için sürdükten hemen sonra değil iyice emildikten sonra makyajınızı uygulayın.
1) Cilt Alt Tonuna Göre Fondöten
Fondöten renklerine göz attığınızda sıcak ve soğuk ton ayrımını oldukça net bir şekilde görmeniz mümkün. Sarı tonlu fondötenler sıcak cilt alt rengi için uyumlu seçenekler sunarken, pembe tonlu fondötenler ise soğuk cilt alt rengi için uygun bir kapatıcılık sağlıyor.
BB krem fondötenden önce baz olarak kullanıldığında üzerine fondöten sürülür. Yine bu durum sıklıkla tercih edilmez çünkü BB krem genellikle kapatıcı olarak kullanılır ve üzerine fondöten uygulanmasına gerek kalmaz.
Güneş kremi fondotenden önce mi sürülür sorusunun cevabı da kesinlikle evet.
Fondöten sürmeden önce
1) Mutlaka nemlendirici ile makyaja başlayın. Nemli cilt ürünü çok iyi hapseder ve makyajın doğallığını arttırır. Ayıca üzerine yapılan makyaj daha iyi gözükür. Cildi aydınlatan bir nemlendirici kullanırsanız iyi olur.
Deri rengi açısından ise açık deri rengi koyu, mavi-yeşil renge göre daha çekçi gelmektedir. Kırmızı renk pozitif ancak çekicilikte değil. Bazı görüşlere göre ise kırmızı yüz kişilere canlı, kanlı ve çekici gelmekte.
Buğday ile kumral ten birbirine çok yakın olan iki ten rengidir. Kumral ten rengi daha beyaza yakınken buğday ten rengi daha sarı tonlu bir renktir. Kumrallar biraz daha beyaz alt tonlu bir tene sahipken buğdaylar daha sarı tonludur fakat tonları birbirlerine oldukça yakındır.
Öncelikle bilinmesi gereken buğday ten renginin beyaza yakın olmasıyla beraber hafif kavruk görünmesidir. Yani buğday renk aslında beyaz ve esmer ten rengi arasında kalmaktadır. Bu sebepten dolayı da buğday ten renginde sarı renk pigmentleri daha etkindir. Hafif kavrukluğu veren bu sarı renk tonlarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri