Mutfakların olmazsa olmazı çelik tencereler, alaşımı ve yapısı itibariyle her yemeği pişirebileceğiniz, sağlıklı tencere modelleridir. Ek taban kaplaması, buharı içerisine ideal şekilde hapsedebilen kapakları ve çelik kalitesiyle yemeklerinizi ısı kaybı olmadan lezzetle pişirebilirsiniz.
Demir. Bu türdeki tencereler döküm tava, tencereler olarak da bilinir. Hangi yemeği hangi tencerede pişirmelisiniz sorusunun cevabına karar verirken en sağlıklı pişirme aracı olan döküm tavalar, çok yüksek ısıya dayanıklı olduğundan et yemeklerine oldukça uygundur.
Paslanmaz çelik, dökme demir veya seramikten yapılmış tencere ve tavaları tercih etmek doğru bir seçim olacaktır. Bu malzemeler sağlık açısından çok daha güvenlidir.
Paslanmaz çelik, dökme demir veya seramikten yapılmış tencere ve tavaları tercih edin. Bu malzemeler çok daha güvenlidir ve gıdalarınıza kimyasal madde bulaştırmaz. 3. Alüminyum tencere kullanmaktan kaçının. Alüminyum, Alzheimer hastalığı gibi sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilen bir malzemedir.
Granit tencereler, içleri alüminyum malzeme olmasından dolayı, içerisindeki, yemeğin veya gıda ürününün sıcaklığını korumada çelik tencereler kadar başarılı değillerdir. Öte yandan hızlıca soğuması gereken krema, sos, puding gibi lezzetler için ideal bir kullanım olanağı da sunar.
İlgili 39 soru bulundu
Yaklaşık üç yıldır tava olarak sadece cam. kullanıyoruz. Karatay diyeti kitabında "Yemekleri pisirirken cam, celik. veya emaye tencere, tepsi kullanılacak.
Lezzetli ve sağlıklı pilavlar pişirmek isteyenler ve, en iyi pilav tenceresi hangisidir, diye düşünenler gönül rahatlığıyla granit tencerelere başvurabilirler.
1- 18/10 Cr/Ni Paslanmaz Çelik
Çelik tencereler toksik olmadığı için en güvenli pişirme sağlayan tencerelerden biridir. Tabii malzemenin kalitesi ve paslanmaz olması oldukça önemli. Bu nedenle tencerenizin standart bir kalite olan 18/10 Cr/Ni etiketini taşıdığından emin olmalısınız.
Kaliteli bir çelik tencere satın alırken 18/10 CR/Ni etiketine sahip olup olmadığına bakılması gerekmektedir. Tencerelerin ağırlıklarına göre %18'inin kromdan, %72'sinin çelikten, %10'unun ise nikelden elde edilmesi gerekmektedir. Krom ürünlere parmaklık vermektedir. Nikel ise paslanmaların ve kararmaların önüne geçer.
Granit tava ile döküm tava arasında farklılıklar bulunmaktadır. Örneğin granit tavanın yanmaz ve yapışmaz özelliği bulunurken demir döküm tavalar yapışma özelliğine sahiptirler. Döküm tava, daha hassas kullanım talimatlarına sahiptir fakat granit tava kullanımı son derece kolay ve rahattır.
Yani granit tava çizilir mi sorusunun cevabı aslında zorlayıcı bir darbe veya etki olmadıkça hayırdır. Granit tavanın bozulma riski çok düşüktür. Şayet kısa süre içinde bozulma ya da çizilme meydana gelen bir granit tavanız olduysa, o tavanın granit kaplamalı bir teflon tava olduğunu bilmenizde fayda var.
Taşın içinde bulunan minerallere göre pembe, beyaz ya da gri olabilen tanecikler bu yüzden en ayırt edici özellik. Görünüm açısından tencerenin rengine dikkat etmekte de fayda var. Gerçek granit tencereler genellik gri ve kahverengi tonlarına sahip oluyor.
Döküm Tencerede Asidik Yemekler Pişirilir Mi? 'Döküm tencerede asidik yemekler pişirilmez, yoksa zehirli hale gelir.
Pilavın hangi tencerede daha iyi sonuç verdiği konusunda genellikle çeşitli malzemeler arasında seçim yapılır: çelik, döküm demir ve granit. Paslanmaz çelik tencereler, ısıyı eşit bir şekilde dağıtma ve sıcaklığı uzun süre koruma özellikleri sayesinde pilav yapmak için idealdir.
Ayrıca granit kaplama sayesinde pilavın lezzeti daha iyi korunur. Bundan dolayı pilav daha sağlıklı hale gelir. Granit pilav tencereleri, pilavın yanı sıra çeşitli yemeklerin pişirilmesinde de kullanılır. Ayrıca bazı modelleri ocakta veya fırında kullanılabilir.
18/8 veya 18/0 paslanmaz çelik de oldukça iyi çalışır. 18/8 paslanmaz çelik, güçlü olması gereken ancak çekici olması gerekmeyen öğelerle iyi çalışır. Diğer iki tip paslanmaz çelikten daha fazla kullanım içindir. 18/8 paslanmaz çeliğin bir avantajı, 18/10 paslanmaz çelikten daha ucuz olmasıdır.
Ürünlerin ilk kullanımda önce sıcak su ve bulaşık deterjanı ile yıkanması gerekmektedir. Kesinlikle başka herhangi bir kimyasal çözücü kullanılmamalıdır. Ürünlerin üzerinde, sudaki kireç ve minerallerden kaynaklanabilecek lekelerin oluşmasını önlemek için, her yıkamadan sonra yumuşak bir bezle kurulanması gerekir.
Isıya dayanıklı olmaları tencerelerin hem ocakta hem fırında kullanılabilmesine imkân sunmaktadır. Pas tutmayan ve kararma yapmayan ürünlerin insan sağlığı açısından oldukça kullanışlı olması çelik tencere faydaları arasında yer almaktadır.
Çeliğinin ağırlığı, kalitesi, duruşu o kadar mükemmel ki… Korkmaz ve Aryıldız arasında kalmıştım iyi ki Aryıldız almışım. Kormaz ile karşılaştırdığımda kalitesi resmen ben burdayım diyor, Korkmaz daha hafif bir ürün. Çeliği ne kadar ağırsa o kadar kalitelidir bunu unutmayın.
Günümüzde çokça bilinen AISI 304 dediğimiz malzeme 18-10'dur. Paslanmaz Çeliğe ait terimler hayatımıza tamamen girmeden önce Paslanmaz Çeliğin adı ülkemizde ''Krom'' ya da '' Krom Nikel'' diye bilinmekteydi.
Farklı metallerin aksine, çelik kalitesi ve yorulma ömrü ile bilinir. Farklı metallere kıyasla çok büyük yükleri uzun süre tolere edebilir. Çelik, sağlam ve güçlüdür ve evlerin, gök sıyırıcıların, gemilerin veya silahların inşa yapıları veya diğer projeler için kullanılan yapılar için yapılmıştır.
İnce yapılı çelik ya da alüminyum tencere veya tavalar kullanılarak pilav yapılmaya çalışıldığında ısıya çok da dayanıklı olmayışlarından ötürü ve doğru yayamamaları nedeniyle pirinçler tabana yapışabilir.
Bulgur pilavını, önce harlı ateşte kaynatın, sonra tam suyunu çekerken altını kısın. Bulgur pilavı yaparken, tencere olarak döküm, teflon veya çelik tencereler tercih edin.
Granit Tencere Sağlıklı mı? Granit tavalar gibi tencere çeşitleri de oldukça dayanıklı ve kullanışlıdır. Granit tencere sağlıklı mı diye endişe duymadan keyifle kullanabilirsiniz. Gerçek granitten yapılan tencereler herhangi bir kimyasal madde barındırmadığı için sağlıklı yemekler pişirmenize olanak tanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri