En güvenli rahat ve pratik yöntemlerden olan cımbızla kaş alma yöntemi de günümüzde oldukça tercih edilmektedir. Cımbızla kaş alma diğer kaş alma tekniklerine göre uzun sürse de belirgin kaşlara sahip olmanızı sağlar. Kaşlarınızı yukarı doğru taradıktan sonra uzun kaşları makas yardımıyla hafifçe kısaltabilirsiniz.
Cımbızla kaş almak, ağda ile kaş almak veya iple kaş almak bilinen en yaygın ve güvenilir kaş alma teknikleridir.
Kaşınızı almaya başladığınızda dikkat edin: Burundan itibaren kaşın üçte ikisi yukarı doğru ve kalan üçte biri de aşağı doğru gitmelidir. Eğer kaşın iç kısmı çok kalın ve dış kısmı çok inceyse, önden ortaya kadar kaş kalemi ile düzeltin. Kaşlarınızı alırken daima çıkış yönlerine göre çekin. Önce alt kenardan başlayın.
İple kaş aldıktan sonra kaşların kalınlaşmaz veya sertleşmez. İple kaş almak, ağdayla kaş alma yöntemi ile kıyaslandığında daha hızlı kaşların çıkmasına neden olur. Ağda, tüyleri kökten aldığı için tekrar yeni tüyün uzaması zaman alır.
Cımbızla kaş alma yöntemi, kaşlarınızın etrafında çıkan az sayıda tüyü almak için etkili olabilir. Ne var ki cımbızla kaş alırken tüylerinizi kökünden almakta zorlanabilirsiniz. Öte yandan, cımbızla aldığınız ince tüyler her uygulama sonrasında biraz daha kalınlaşabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Kaşımızın bize küsmemesi için yapmamız gereken şey basit aslında. Doğru kıl yönüne göre alırsak hiçbir sorunumuz olmaz. Ve bir diğer önemli bilgi ise cımbız ile alınan kaşlar kıl köklerini sertleştirir.
Cımbız, kılların folikülden ayrışarak alınmasını sağladığı için kaşların tekrar çıkması en az birkaç hafta sürecektir. Bu konuda Nemours Teen Health tarafından yapılan bir inceleme, koparılarak vücuttan uzaklaştırılan kılların tekrar çıkmasının 3 ile 8 hafta arası sürdüğünü göstermektedir.
Kaş alım işlemi boyunca daima kaşlarınızın çıkış yönüne doğru çekin. Alt kenarlardan başladığınız kaş alma işleminde, alttan sadece çıkanları alıp üstten inceltme işlemi uygulayabilirsiniz. Ama bu noktada dikkat edin çünkü birkaç kez hatalı alım, yeni çıkacak kaşları küstürebilir.
Kaş arası kıllara bu uç ile lazer epilasyon yapılır. Uygulama esnasında lazer koruyucu gözlükler takılarak, gözler lazer ışınından korunur. Buz Lazer yüz ucu, kaş arası gibi küçük alanlarda hassas ve güvenli bir uygulama yapılmasını sağlar.
Düz kaşların en önemli özelliği, keskin hatları ortadan kaldırması ve yüze bir denge katması. Bu nedenle bu model özellikle uzun yüzlü ve yuvarlak hatlı kişilere yakışıyor. Kısa ve seyrek kaşlara rahatlıkla uygulanan bu kaş şekli kıl tekniği kaş modelleri arasında en çok tercih edilenlerden.
Kaş alımı için en uygun aralıklar 3 haftadan önce olmaması; fakat 5 haftayı da geçmemesidir. Yani aylık bir tablo oluşturman kaşların düzenli uzaması için yeterlidir. Eğer kaşlarını evde cımbız ile almayı tercih ediyorsan doğru zamanı beklemek çok önemlidir. Cımbız ile kaş alımı için en doğru zaman, duş sonrasıdır.
4. Yuvarlak yüz tipi için kaş modeli... Yuvarlak yüz tipine sahip olanlar kalın kavisli veya düz kaş modelleri tercih edebilir. Kavisleri belirginleştirerek yüzünüzün daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.
Kaşlarını almak, kısa kesmek veya tamamen kazımak kıllarının kalınlığını etkilemeyecek. Editörün önerisi: Kaşlarının daha gür görünmesi için, kaşlarını şekillendirdikten sonra tüm kaşlarının üzerinden Maybelline New York Tattoo Brow Kaş Pomadı ile geçmelisin. Dövme etkili bu kaş ürünü, kremsi bir formüle sahip.
HER GÜN KAŞ ALMAK
Kaşlarınızı her gün almaya çalışıyor, en minik kıl tanesini bile yok etmeye çalışıyorsanız, bu hataya düşmeyin. Kaşlarınızın düzgün ve aynı oranda uzaması için onlara fırsat tanıyın.
Ayrıca işlem sonrası bakımı da önemlidir. Cildi yatıştıran krem veya serum sürülmeli, bir kaç saat sıcak su ile yıkanmamalı, kozmetik ürünler kullanılmamalıdır. Ayrıca özellikle kaşları alırken eğer ağda alınmasını istemediğiniz tüylere de yapışabilir.
Kalın kaşlar, hem doğal bir görünüm oluşturacak hem de daha genç bir ifade yaratacaktır. Düşük göz kapaklı gözleriniz varsa mutlaka geniş açılı kaşlar tercih etmeli ve gözlerinizi olduğundan daha yukarıda göstermelisiniz. Ancak geniş açılı bir kaş formuna ulaşmak için çok kavisli modelleri seçmemelisiniz.
Kaşlarımızın iyi görünmesi yüzümüzü şekillendirmede büyük rol oynar. Kadınların ortak sorunu haline gelen kaş küsmesi kaşların seyrek ve özensiz durmasına neden olabilir.
-Kaşlarınızı her gün uygun bir yağ ile nemlendirip, kaş fırçası yardımıyla tarayın. Böylece kaş diplerinin beslenerek güçlenir. -Kaşlarınıza elinizle yukarı doğru masaj yaparak kıl köklerine yeterli kan ve oksijenin gitmesini sağlayabilirsiniz. Hem gürleşecek hem de dökülmeyecektir.
Fazla alınmış kaşları düzeltmek için ilk çözüm; kaş rengini değiştirmek olmalı. Saç renginle uyumsuzluk oluşturmayacak şekilde kaş rengini değiştirirsen, fazla alınmış kaşların daha az dikkat çekecektir. Saçlarını sarıya boyattıktan sonra koyu kahve kaş renginde değişikliğe gitmelisin.
İple kaş alma işlemiyle kaşların tekrar çıkması en az üç dört hafta sürer.
Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir. Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, ihtiyaçsız almaları caiz olmaz.
Seyrelmiş ya da dökülmüş kaşları kozmetikler ya da ilaç tedavileri ile yeniden çıkartmak ne yazık ki mümkün değildir. Kaş dökülmesinin kaş ekimi (nakli) dışında kalıcı bir alternatifi malesef yoktur.
Kaş usturası ile yüz almak tüyleri kalınlaştırır mı ya da kaş usturası tüyleri çoğaltır mı gibi pek çok soru merak edilir. Kaş usturasının uç kısmında bulunan jilet kısmı ile tüylerin temizlenmesi sağlanırken tüylerde çoğalma ya da kalınlaşma meydana gelmez.
Hormonsal farklılıklar nedeniyle kaş tüylerinin çıkma süresi kişiden kişiye değişmektedir. Genellikle haftada bir alınan kaşlar, bazı kişilerde bir ay kadar sürede bile çıkmamaktadır. Kişiler, kaş çıkma alma sıklıklarını kendi ritimlerine göre belirlenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri