Sağlıklı, nefes alan, terletmeyen, kaşındırmayan bir kumaş pijama seçiminde etkili bir rol oynar. Genellikle pamuk, pijamalar için ideal bir kumaştır; çünkü ince ve hafif dokusu ihtiyacınız olan konforu sağlayabilir.
Bu nedenle kullanacağınız pijamalarda kumaş türüne önem vermelisiniz. Kış aylarında sizi sıcak tutacak kumaş türleri ise pazen, polyester, kadife kumaşlardır. Mevsimlik kumaş önerileri: İlk ve sonbahar için sizlere önerebileceğimiz, kadın pijama kumaş önerileri ise, ipek, pamuk, polyester ve viskon kumaşlardır.
Pijama seçimlerinde önce amaç belirlenmelidir, sıcak tutacak ya da serinliğe izin verecek yapıda mı olmalı. Pamuklu kumaş, nefes alabilme özelliği ile kendi kumaş segmentinde bir adım öne çıkıyor. Konforlu kullanımının yanında dayanıklılığı da esastır.
Uykunun bölünmesini istemiyorsan, gecelik kumaşının özellikle nefes alabilen yapıda olmasına özen gösterebilirsin. Pamuk, ipek, viskon, modal ya da saten gibi doğal elyaflardan üretilen ya da terlemeyi önleyen özel kumaşları tercih ederek sıcak yaz akşamlarına meydan okuyabilirsin.
Kış aylarında giyilecek pijamaların polar, kadife ya da pamuklu kumaşlar olmasına dikkat edin. Polyesterden üretilen polar kumaşlar, sıcak tutmanın yanı sıra hava transferine izin vererek terlemeyi de engeller.
İlgili 35 soru bulundu
Genellikle yatmadan önce duş alıyor, iç çamaşırı giyiyor ve geceleri terlemiyorsanız pijamalarınızı 1 hafta yıkamadan giyebilirsiniz.
Saten Kumaş Terletir mi? İnce bir yapıya sahip olan saten kumaş yapısı itibari ile oldukça rahat kullanılabilir. Bu nedenle saten kumaşlar asla terletmez. O nedenle özellikle gecelik dikiminde de saten kumaş kullanılmaktadır.
Saten astar kumaş, iki farklı türde üretilir: sentetik ve doğal. Sentetik saten astar kumaşlar, genellikle polyester veya naylon gibi sentetik malzemelerden yapılır. Doğal saten astar kumaşlar ise, ipek, pamuk, keten gibi doğal liflerden yapılır.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Pamuk saten:
Hatta polyester saten çarşaflar oldukça sağlıksız, nefes almayan ve rahatsız edici çarşaflar üretir ve ucuz ve parlak olmaları dolayısıyla popüler olmalarına karşı asla tavsiye edilmeyen ürünlerdir. Pamuk saten çarşaflar ise pamuk kumaşlar kadar sağlıklı, hijyenik, yumuşak ve konforludur.
Bu doku da hem tensel olarak antialerjik hem de vücuda nefes aldıran ve terlemeyi önleyen yapıda olacaktır. Böylece uyku sırasında terleme, üşüme yada ciltte tahriş gibi durumların önüne geçecek ve sağlıklı bir uyku çekmenize yardımcı olacaktır.
Kadife Kumaşı Şık Bir Görünümün Yanı Sıra Teni Sıcak Tutar.
Kış aylarında uzun kollu ve bacaklı saten pijama takımları kullanılabilir. Özellikle yaz aylarının kurtarıcı olsan saten pijamalar, elbise veya kısa modelleriyle kullanılabilir. Sıcak havalarda sizi serin hissettirirken aynı zaman da cildinizin nem dengesini de korur.
Emici ve esnek bir yapıya sahip olması ise konforlu ürünleri sevip aynı zamanda şık olmaktan vazgeçmeyen kişilerin tercih etmesini sağlar. Kendilerine oldukça geniş bir kullanım alanı bulan poplin kumaşlar en çok gömlek ve pijama üretiminde kullanılır.
Viskon kumaş selüloz kullanılarak üretilen ve oldukça yüksek bir emiş gücüne sahip olan tekstil ürünleri arasında bulunur. Konforlu bir kullanım sunması ve hava geçirgen yapıya sahip olması giysilerinde rahatlık isteyen kişilerin tercih etmesini sağlar.
Ribana kumaş, tekstil sektöründe oldukça fazla tercih edilmekte olan kumaşlardan birisi olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda günlük kullanım içinde ribana kumaşın oldukça fazla tercih edildiği söylenebilir. Üst giyim, elbise, şapka ve çorap üretiminde ribana kumaş sıklıkla tercih edilmektedir.
“Hangi kumaş terletmez?” sorusuna herkesin vereceği cevap şüphesiz ki pamuklulardır. En az terleten kumaş kategorisinde birinciliği kimseye kaptırmayan pamuklular vegan olma özelliği ile de gönülleri fethetmektedir.
Bir kumaşın polyester olduğu nasıl anlaşılır? Yakma testi kumaşın içeriğini anlamak için en basit testtir. Polyester kumaşın bir kenarını yaktığınızda yanan plastik gibi kokar ve koyu bir duman çıkartır. Yandıktan sonraki kalıntı da sert plastik gibidir..
Giysilerin üretiminde kullanılan doğal, suni ya da sentetik bütün lifler pamuklanma ve tüylenme eğilimi gösterirler. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim daha azdır.
Rayon, polyester, akrilik, asetat ve naylon gibi sentetik yapıdaki kumaşlar sağlığa zararlıdır. Polyester Kumaş: Kimyasal yöntemlerle naylon ve petrol artığı olan plastikten elde edilen en tehlikeli kumaş türüdür. Kısırlık, düşük, kadın hastalıkları, gribal enfeksiyon, davranış değişiklikleri ve kansere sebep olabilir.
Ticari adları; İngiltere'de Terylene, Trevira, ABD'de Dacron, Almanya'da Diolen ve Türkiye'de Perilen olarak geçmektedir. Üretimi kolaydır ve aynı zamanda doğal liflere oldukça yakın bir yapısı vardır. Pamuk lifine oldukça benzer, pamuğa olan ihtiyacın giderek artması ile polyester liflerindeki kullanım da artmıştır.
POLYESTER KUMAŞ ZARARLI MI? Sıcak havalarda tercih edilmemesi gereken bir kumaştır. Çünkü terletir ve teri emmez. Hava geçirgenliği sağlamadığı için teninizi yakabilir.
Saten dokumasında iplikler birbirine çok sık ve birbiri üzerine dokunulur. Kısacası saten kumaş denilince parlak, yumuşak iplik ve pürüzsüzlük gelir. Saten kumaşın en ayırt edici özelliği de mat olmayıp, parlak bir görünüme sahip olmasıdır.
Kumaş Kategorileri
Kırışma ve iç gösterme yapmaz, ince yapısından dolayı hava alan ve terletme yapmayan kullanışlı bir kumaştır.
Kısacası, pamuk saten kumaş, pamuk ipliğinden üretilen, parlak ve yumuşak bir dokuya sahip bir kumaştır. Pamuk saten kumaşlar, ipek saten kumaşlara göre daha uygun fiyatlı ve daha dayanıklıdır. Bu kumaşlar genellikle giysiler, aksesuarlar ve döşeme malzemeleri için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri