Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Alkollü şahsın ifadesi alınır mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Alkollü şahsın ifadesi alınır mı?

Bu yönetmeliğe göre, şahsın alkollü olması ve sair nedenlerle özgür iradesi ile ifade veremeyecek durumda olanların ancak doktor raporu ile ifade verebilecek durumda oldukları saptandıktan sonra ifade alma işlemine geçilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

Avukatsız ifade alınabilir mi?

Bu durum CMK'nın 148.maddesinde şu şekilde ifade edilmiştir: Müdafi hazır bulunmaksızın kollukça alınan ifade, hâkim veya mahkeme huzurunda şüpheli veya sanık tarafından doğrulanmadıkça hükme esas alınamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Şüpheli ifadesi nasıl alınır?

Şüpheliyi ifade vermeye çağırma, şüphelinin öncelikle emniyet müdürlüğüne, jandarmaya, polis merkezine veya savcılığa davet edilmesi suretiyle olur. İfadesi alınacak kişi davetiye ile çağrılır; çağrılan kişiye çağrılma nedeni açıkça belirtilir; gelmezse zorla getirileceği yazılır (CMK m.145).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Şüpheli ek ifadesi alınır mı?

(4) Müdafi hazır bulunmaksızın kollukça alınan ifade, hâkim veya mahkeme huzurunda şüpheli veya sanık tarafından doğrulanmadıkça hükme esas alınamaz. (5) Şüphelinin aynı olayla ilgili olarak yeniden ifadesinin alınması ihtiyacı ortaya çıktığında, bu işlem ancak Cumhuriyet savcısı tarafından yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Ifade alınmadan ceza verilebilir mi?

Reddedilmese dahi kişi avukatı vasıtasıyla bu haksız duruma itiraza edebilir. İfadeye Gitmezsem Ne Olur: Usulüne uygun şekilde ifadeye çağrıldığı halde gitmeyen kişi hakkında zorla getirme kararı verilir. Bu kişi gerek polis durdurma noktalarında yakalanabilir, gerekse işyerinden – konutundan alınarak getirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Alkollü araç kullanma cezası ehliyete el konulması TCK 179 alkol promil sınırı Av. Ali Devran Çelik

İlgili 17 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kesin kanıt olmadan ceza verilir mi?

Ceza mahkumiyeti yargılama aşamasında toplanan ihtimali kanıya değil, kesin ve açık bir ispata dayanmalıdır. Bu ispat hiçbir kuşku ve başka türlü bir oluşa olanak vermeyecek açıklıkta olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Polis ne zaman ifadeye çağırır?

Savcının ifadeye çağırma süresi eğer zorla getirme kararı verildiyse 24 saattir. Bu süre içerisinde kişinin hazır bulundurulması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Tanık ifadesini değiştirebilir mi?

Tanık, muhakeme süreci içinde çeşitli etkiler altında olduğu gerekçesiyle verdiği ifadeden vazgeçebilir. Bu durumda özel suç olarak düzenlenmiş olan yalan tanıklık suçundan kurtulabilir. Bu hal tanığın pişmanlık duyması veya ifadesini düzeltme halidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Ifadem alındı dava açılır mı?

Şüphelinin ifade vermesinin ardından hakkında dava açılma zorunluluğu yoktur. Ancak Cumhuriyet Savcısı, ifadenin ardından şüphelinin suç işlediğine kanaat getirdiyse ortalama 3 ila 6 aylık süreçte iddianame düzenleyerek dava açar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayboga.av.tr

Şüpheli olarak ifade vermek sicile işler mi?

Karakola ya da savcılığa ifade vermek için çağrıldığınızda bu durum ya da verdiğiniz ifade herhangi bir şekilde adli sicile işlemez. Sadece ifade vermeye gitmediğiniz takdirde hakkınızda gözaltı veya yakalama kararı çıkartılırsa bu kararlar polis tarafından tutulan GBT (Genel Bilgi Tarama) adlı sisteme kaydedilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harbiyehukuk.com

Ifade vermek icin kac gun icinde Cagiriyorlar?

Kolluk görevlileri ifade alınması hususundaki talimat kendilerince ulaşınca uygun bir süre içerisinde kişiyi ifadeye çağırır. Bu süre değişebilemekle birlikte ortalama 7-10 gün sürebilecektir. Ancak somut olaya göre kişinin ivedi olarak gözaltına alınması bile söz konusu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Ifade vermek sicile işlenir mi?

Karakola ya da savcılığa ifade vermek için çağrıldığınızda bu durum ya da verdiğiniz ifade herhangi bir şekilde adli sicile işlemez. Sadece ifade vermeye gitmediğiniz takdirde hakkınızda yakalama kararı çıkartılırsa bu yakalama kararı polis tarafından tutulan GBT (Genel Bilgi Tarama) adlı sisteme kaydedilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun.av.tr

Karakola ifadeye çağrılmak ne demek?

İfade için Çağrılmak Ne Anlam Taşır ? TCK'nın 5237 sayılı kanunu herhangi bir sebeple oluşan suçları, oluş şekline göre bir çok kategoriye ayırır. Bu nedenle irili ufaklı suçlarda, şüpheli ya da mağdur sıfatıyla maruz kaldığımız bir olay için karakola, olay hakkında verdiğimiz beyana ifade denir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Ifade verdim dava açılır mı?

Davetiye ile, kişi ifade vermek üzere çağırılır.

İfadenin alınmasının ardından Cumhuriyet savcısı tarafından şüphelinin tutuklanması talep edilebileceği gibi serbest de bırakılması istenebilir. İfade verildikten sonra ne kadar süre içerisinde dava açılacağı, her somut olaya göre değişkenlik göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gurses.av.tr

Şüpheli ifadesi delil midir?

Şüpheliye, kendisine yüklenen isnat bildirilmeksizin ve hakları hatırlatılmaksızın yapılan “Ön görüşme”, “Dostane sohbet” ya da “İfade öncesi mülakat” gibi yöntemlerle alınan beyanlar da “İfade alma” ve dolayısıyla “Delil” olarak kabul edilemez (Birtek, s. 82).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Şüpheli ifadesini değiştirebilir mi?

CMK m.148/4 " Müdafi hazır bulunmaksızın kollukça alınan ifade, hâkim veya mahkeme huzurunda şüpheli veya sanık tarafından doğrulanmadıkça hükme esas alınamaz." yani mahkemede ifade verirken değiştirebilir. gerekçe göstermek zorunda değil ancak mahkemeyi ikna bakımından gösterilmesinde yarar vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Savcılığa şikayet edilen kişi kaç günde sonuçlanır?

Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay'da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Bir soruşturma ne kadar sürer?

Soruşturmanın tamamlanması için kanunda herhangi bir süre öngörülmemiş olmakla birlikte, somut olayın özelliğine göre soruşturmanın makul sürede bitirilmesi gerekir. Soruşturma, 1 ay sürebileceği gibi 1 yıl da sürebilir. Ancak, soruşturma süresinin yapılacak işlemlerle orantılı olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Mahkemede hakim karşısında nasıl konuşulur?

Hâkim gerektiğinde size söz verecektir. Söz sırası size gelmeden veya başkası konuşurken araya girerek konuşmaya çalışmak yanlıştır. Mutlaka ifade etmek istediğiniz bir husus varsa, hâkimden izin alarak söylemeniz gerekir. Konuşurken ayağa kalkmanız mahkemeye duyduğunuz saygıyı ifade eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alperbayrak.av.tr

Her tanık mahkemeye çağrılır mı?

Mahkemeye tanıklık yapmak üzere çağrılan herkes gelmek zorundadır. Mahkemeye tanık olarak bildirilen kişi, davalı ve davacı tarafın iradesine bağlı olmaksızın artık kamu tanığı olarak mahkemece dinlenmesi için duruşmaya iştirak etmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozderin.av.tr

Yalancı şahitlik nasıl ispat edilir?

Mahkemede Yalancı Şahitlik Nasıl İspatlanır? Yalan tanıklıkta bulunan kişi mahkeme huzurunda verdiği ifadesinde çelişkiler bulunabilir. Elde bulunan mevcut delillerce anlaşılabilecek şekilde yalan tanıklıkta bulunulabilir bu durumlarda mahkeme tarafından kayda geçirilmek suretiyle ispatlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Tanıklık e devlette görünür mü?

Hakkınızda açılan bir dava olup olmadığını veya tanık olduğunuz davaların olup olmadığını sorgulamak için online hizmetlerden yararlanabilirsiniz. T.C. kimlik numarası ve e – Devlet şifresi ile sorgulama yapabilir veya UYAP üzerinden telefonla, SMS yardımıyla sorgulama gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Ifade verdikten kaç gün sonra mahkeme olur?

Davanın karakola ifade verdikten sonra ne zaman açılacağı ile ilgili net bir bilgi bulunmaz. Bu süre pek çok faktöre göre değişiklik gösterir. Dava, ifadeden sonra 1 yıl ya da 1 gün sonra açılabilir ya da davanın hiç açılmadığı da olabilir. Bunun için savcının iddianame hazırlaması şartı aranır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avgorkemdemircan.com

Polise şikayette bulunduktan sonra ne olur?

Polise suç duyurusunda bulunması sonra, polis durumu yetkili Cumhuriyet Savcısına bildirerek, Cumhuriyet Savcısı'nın emir ve talimatlarına uygun bir şekilde olayı araştırır, kolluk tutanağı tanzim eder ve dosyaya Cumhuriyet Savcılığı'na gönderir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: savascihukuk.com.tr

Polis telefonla ifadeye çağırır mi?

Telefonla İfadeye Çağrılma

Polisin telefonla karakola ifadeye çağırması, genellikle polisin bir suç veya olay hakkında size sormak istediği sorular olduğunda gerçekleşir. Bu durumda, polisler size telefonla ulaşacak ve olay hakkında bilgi isteyeceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avfatihozdemir.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT