Elmas, saf karbondan oluşan ve mücevher taşları içinde en değerli taştır. Mohs ölçeğine göre 10 sertlik derecesinde olan bu değerli taş dünya üzerindeki en sert maddedir.
Elmas taşı, ruhsal ve zihinsel acıları yatıştıran, yaratıcılığı ve hayal gücünü arttıran bir kristaldir. Daha pek çok farklı enerjisi ile bu kristal, safirden sonra en güçlü doğal taş olarak kabul edilir.
Elmas en sert olarak bilinir ve diğer taşları çizebilir. Talk en yumuşak olanıdır. Aradaki referans mineraller arasında alçıtaşı, kalsit, florit, apatit, ortoklaz feldispat, kuvars ve topaz bulunur.
Değerli taşlar (mücevher taşları) arasındaki en değerli taş olarak kabul edilen elmaslar, aynı zamanda dünyada en sert maden olarak da biliniyor. Elmaslar Mohs Sertlik Skalasındaki 1'den 10'a kadar olan sertlik sıralamasında 10 değerini alıyor. Bu da onu en sert maden olarak öne çıkarıyor.
Tüccar, başarı ya da para taşı olarak bilinen doğal taşın, yüzyıllar boyunca para, bolluk ve bereket getirdiğine inanılır. Kasalarda saklanarak sahibine sonsuz bir zenginlik vereceği düşünülür. Sitrin taşının en çok çıkarıldığı yer Brezilya olarak bilinir.
İlgili 29 soru bulundu
Vanadinit, 'Güç Taşı' adıyla da bilinen bir taş olup, diğerlerine kıyasla daha az popüler taşlardan biridir.
Bilim insanları tarafından da insan bedenine olan şifaları kabul edilen akik taşı, çeşitli renklerde değişik aksesuarlar olarak kullanılmaktadır. Ruhsal olarak insana dinginlik ve sakinlik verdiği bilinen akik taşını Peygamber Efendimiz (s.a.s)'de kullandığı aktarılmaktadır.
Dünya üzerindeki en değerli taş olarak kabul edilen, şüphesiz elmastır.
"Görünümü neredeyse pırlanta ile aynı olan mozanit taş, son zamanlarda tercih edilen takılar arasında yer alıyor. Mozanit taş, pırlantanın aksine laboratuvar ortamında yapılıyor. Safir, yakut, zümrüt gibi parlak ve ılıştılı olan mozanit taş, pırlantadan sonra en dayanıklı ikinci taş sınıfında kabul ediliyor.
Peridot,Kaplangözü,Malakit,Yeşim,Sitrin,Yakut,Aventurin,Rodonit ve Karnelyan bolluk ve bereket getiren doğal taşlardır.
Mücevher sektöründe kullanılan taşlar arasında, pırlantadan sonra en değerli taş zümrüttür denilebilir. En üst kalitedeki zümrütler, orta kalite bir elmastan dahi daha yüksek değerde olabilmektedir.
Safir taşlar dünyanın en değerli taşları arasında kabul edilir. Bunun sebebi ise elmastan daha nadir bulunmalıdır.
Gerçek his taşının en büyük özelliği elinize aldığınızda vücut ısınıza hızlı reaksiyon vermesidir. Renk geçişleri 2 saniye içerisinde başlamakla birlikte, ortalama 2 dakika içerisinde his durumunuza göre renk almış olur. Bu nedenle his taşı satın alırken elinize alıp test etmenizde fayda vardır.
Doğal taşlar yapısı gereği pürüzsüz değildir, yüzeylerinde baloncuk ve çatlaklar vardır. Sahte taşlar ise bu tür detaylar barındırmaz ve az kusurlu olmasıyla dikkat çeker. Taşınıza büyüteç yardımıyla göz gezdirerek üzerinde bulunan kusurları inceleyebilir, böylelikle gerçekliği ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.
Bir taş sakinleştirici, diğer taş ise enerji verici. Bu noktada bu iki doğal taş birlikte kullanılmamalıdır. Örnek vermek gerekirse sakral çakra taşları ile boğaz çakra taşları gibi. Bu kombinasyonlar birleştiğinde doğal taşların amacı bozulur ve tam verin alınmaz.
Pembe, dumanlı, beyaz renkleri bulunan kuvars, kristaldir. Pozitif enerji taşı ismiyle de bilinir. Modern çağın teknolojik cihazlarla örülü rutininde radyasyon emici özelliğiyle önemli bir yere sahiptir. Masa başında gün boyu bilgisayarda çalışıyorsan ofisinde kuvars kristali bulundurabilirsin.
Pırlanta ve Swaroski taş ilk bakışta birbirine çok benzeyen iki taş incelediğinde aralarında görünüş dışında başka bir benzerlik yoktur. Pırlanta çok değerli bir taştır Swaroski ise bir nevi cam gibi olan ucuz bir taştır.
Pırlanta ve Swarovski'yi karşılaştırdığınızda, belki büyük bir fark göremiyorsunuz, ancak gerçekte, farklı bir perspektiften bakmaya başladığınızda önemli bir fark var. Swarovski, Avusturya'da camdan yapılmış bir kristaldir. Doğal olarak oluşmaz ve bu nedenle doğal bir değerli taş değildir.
Elmasın ışıltılı gösterişini ortaya çıkaran en iyi kesim biçimi pırlanta olduğu için zamanla elmastan öne çıkmıştır. Manevi ve maddi olarak pırlanta daha değerli olarak kabul edilir. Kısaca açıklamak gerekirse elmas pırlantanın işlenmemiş ham hali pırlanta ise sadece kesimin ismidir.
Doğal safir oldukça nadir bulunan değerli bir taştır. Mons ölçeğine göre sertlik derecesi 9 olan safir, yüksek ısıya oldukça dayanıklıdır. Koridonun kırmızı renkli olanları dışındaki tüm çeşitlerine safir denir. Genelde takı olarak kullanılan safirin dünyanın en değerli ve en çok bilinenleri Hindistandan çıkarılmıştır.
Fosforlu Taşlar: En yaygın karanlıkta parlayan taşlardır. Opal: Opal taşı, doğal ışığa maruz kaldığında enerji depolar ve karanlıkta hafifçe parlar. Akuamarin: Akuamarin taşı, mavi veya yeşil tonlarıyla parlayan bir taştır. Kalsit: Kalsit taşı, farklı renklerde ve formlarda parlayabilir.
En Değerli Taş: Elmas.
Sitrin adını, renginden dolayı “limon” anlamına gelen Fransızca “citron” kelimesinden almıştır. “Tüccar Taşı” yada “Başarı Taşı” olarakta anılan Sitrin taşı, yüzyıllarca bolluk, bereket ve para getirdiğine inanıldığı için kasalara konulmuştur. Yüzyıllarca zenginlik ve bollukla ilişkilendirilmiştir.
Doğal Taşların Gücüne İnanmak Günah Mı? Doğal taşların gücüne inanmak günah değildir.
Hadisler ve sünnet yoluyla gelen bilgilerden Hz. Muhammed'in akik taşını kullandığı anlaşılır. Ashabına akik yüzük takması gerektiğini söyleyen çeşitli hadisler rivayet edilir. Akik taşı peygamber efendimiz tarafından kullanıldığı bilinen taş olma özelliğini taşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri