Ama dil seviyeniz ilerlemedi. Tanıdık geliyor mu? Dil yeterliliğinin uluslararası ölçeği şu seviyeleri içinde barındırır (düşükten yükseğe): beginner (başlangıç), elementary (temel), pre-intermediate (ortanın altı), intermediate (orta), upper-intermediate (ortanın üstü), advanced (ileri), proficiency (uzmanlık).
Bu dil seviyesindeki öğrenciler kendilerine daha çok güvenir ve ana dili İngilizce olan kişilerle daha akıcı konuşabilirler. Advanced Seviyesi: Kelime ve gramer bilgisi en üst düzeyde olan seviye grubudur.
C1 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nda (CEFR) beşinci seviyedir. Bu seviye, günlük konuşma dilinde "ileri seviye" olarak adlandırılabilir ve EF SET tarafından da kullanılan resmi seviye tanımlaması da budur.
İngilizce'nin kendi içerisinde seviyeleri bulunur bunlar toplamda 6 tanedir. Bu seviyeler Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) tarafından belirlenir. Bunlar A1 (Beginner), A2 (Elementary), B1 (Intermediate), B2 (Upper Intermediate), C1 (Advanced) ve C2 (Proficient) şeklindedir.
80-89 puan: C1 seviyesi. 70-79 puan: B2 seviyesi. 60-69 puan: B1 seviyesi.
İlgili 35 soru bulundu
C1 (İleri): Geniş ve karmaşık metinleri anlayabilme, akıcı ve yapılandırılmış bir şekilde konuşabilme. C2 (Uzman): Her seviyede, hatta ana dil seviyesinde akıcılıkla konuşabilme.
YDT sınavı üniversitelerin dil bölümlerine ya da dil sınavı ile alınan bölümlere yerleşmek için gerekli olan sınavdır. YDT aynı zamanda YKS-3 olarak da geçmektedir. YDT sınavına girmek isteyen öğrencilerin sınavı başarıyla tamamlamaları için ortalama B1 Pre-Intermediate seviyesinde olmaları gerekmektedir.
Başlangıç Seviyesi A1
Günlük ifadeleri kolay anlayabilir ve sağlam yapıda ihtiyaçları karşılayacak basit cümleler kurabilir. Kendisini ve başkalarını takdim edebilir ve nerede oturduğu, bildiği kişiler ve sahip olduğu şeyler gibi kişisel detaylar konusunda sorular sorup cevaplayabilir.
İngilizce seviyeleri A1 Beginner (Başlangıç), A2 Pre Intermediate (Orta-altı), B1 Intermediate (Orta), B2 Upper-intermediate (Orta-üstü), C1 Advanced (İleri), C2 Proficient (Anadil seviyesi) olarak tanımlanmıştır.
Bu seviye, günlük konuşma dilinde "Ben, İngilizce ve Fransızca olmak üzere çift dil konuşuyorum" cümlesindeki anlamıyla "çift dilli" olarak adlandırılabilir. İyi bir eğitim almış olan ve ana dili İngilizce olan bir kişi, teknik olarak C2 seviyesindedir.
Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen belgeye göre C1 seviyesindeki bir insanın neredeyse 6000 kelime, C2 seviyesindeki bir insanın ise neredeyse 8000 kelime bilmesi bekleniyor.
C2 Proficiency – Yeterlilik – Uzmanlık seviyesi
Sıfırdan bu aşamaya yoğun bir eğitimle 80-82 hafta gibi bir sürede ulaşabilirsiniz. A1 seviyesinden bu seviyeyi tamamlamak 70-72 hafta arası sürer. A2 seviyesinden bu seviyeyi tamamlamak 60-62 hafta arası sürecektir.
C2 İngilizce Seviyesi – Anadil Seviyesi (Proficient)
Sözlü ve yazılı tüm bilgileri özetleyebilir ve baştan yazabilirsiniz. Kendini anlık, akıcı ve net bir şekilde ifade edebilirsiniz.
Halihazırda İngilizce B2 seviyesindeyseniz, C1 seviyesine ulaşmak için 100 ile 300 saat arasında bir zamana ihtiyacınız olacaktır. Guided Learning Hours sınıfta veya ödev yaparken harcanan zaman anlamına gelir.
Orta (B1+)
yaygın durumları tarif etmek için yeterli dil bilgisine sahip olma ve bir fikrin ana noktalarını belirtebilme ve olayları basit bir şekilde anlatabilme. fikirleri açık ve düz bir şekilde ifade eden genel metinleri anlayabilme ve olayları, istekleri ve duyguları tarif eden kişisel mektuplar yazabilme.
Resmi seviye tanımlaması "orta seviye üstüdür". Öğrenciler bu seviyede İngilizce konuşulan çeşitli akademik ve profesyonel ortamlarda bağımsız olarak hareket edebilirler, ancak nüans ve doğruluk hususları sınırlıdır.
Yabancı dil öğretim programı A Seviyesi (A1+A2) “Diller için Avrupa Ortak Başvuru Çerçevesi”nde “Temel Dil Kullanıcısı” olarak tanımlanmıştır. A1 Seviyesi dil kullanımında en temel aşamadır. Dil oğrenenlerin kendilerini en basit şekilde ifade edebildikleri aşamadır.
İngilizceyi birkaç ayda veya bir yılda öğrenmek mümkündür. Dil bilimciler bir yabancı dilde ustalaşmak için 600 ila 750 saat gerektiğini belirtiyor.
Biraz olanaksız gibi gelse de altı ayda hatta daha da kısa bir sürede yeni bir dil öğrenebilmeniz mümkün.
Yani ya Türkçe'den ya da matematikten mutlaka en az 0,5 net yapılması gerek. (05.06.2018 tarihinde ÖSYM tarafından bu şekilde güncelleme yapıldı.) TYT puanı 180 ve üzerinde olmazsa Dil puanı hesaplanmayacak.
Yabancı Dil Testi puanının hesaplanabilmesi için, adayların Temel Yeterlilik Testi sınavından 150 ve üzeri puan almaları gerekmektedir. Ayrıca Temel Yeterlilik Testi'nde de Türkçe veya Matematikten en az 0,5 net yapmaları gerekmektedir.
YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) katılan ancak Alan Yeterlilik Testi (AYT) ya da Yabancı Dil Testi'ne (YDT) başvuru yapmayan, ya da başvuru yaptığı halde sınava girmeyen adaylar, TYT'den aldıkları puanla tercih yapabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri