Schengen Vizesi Hakkında Bilgiler: Schengen'e üye ülkeler aşağıda sunulmaktadır: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. AB'ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
Bulgaristan ve Romanya. Bulgaristan, Romanya ve Kıbrıs Cumhuriyeti ise henüz Schengen bölgesinde değildir.
Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Kolay Schengen Vizesi Verir Mi? 2023 yılında Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Konsolosluklarına Schengen vize müracaatında bulunacak vatandaşlarımız için söz konusu Konsolosluklar kolay Schengen vizesi veren ülkeler arasında son sıralar arasında yer alırlar.
2023 Schengen vizesi ücretleri:
Kısa süreli Schengen vizesi ücreti (90 günden az): 80 Euro. Havalimanı transit vizesi: 80 Euro. 6-12 yaş arası çocuklar için vize ücreti: 40 Euro.
İlgili 18 soru bulundu
Toplu olarak belirlenen Schengen vize fiyatları; 6 ay, 1 yıl, 2 yıl ve 5 yıl kalkışlar için 80 euro olarak belirlenmiştir.
Schengen vizesi, Avrupa Birliği ülkeleri arasında serbest dolaşım sağlayan bir vize türüdür. Bu vize, Schengen Bölgesi'nde seyahat etmek isteyen kişilere verilir ve seyahat süresince birden fazla ülkede geçerlidir.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Schengen vizesi almak için ihtiyaç duyulan süre, başvuru gerçekleştirilen Avrupa ülkesine göre 2 ilâ 15 gün aralığında sürebilmektedir. Bu noktada verdiğimiz 2 gün sayısını sağlayan ülke ise İtalya'dır. İtalya, Schengen vize işlemleri için en hızlı ve en çabuk yanıt veren vize sistemine sahiptir.
Ülkeye giriş sayısı tümüyle kullanıldığında vize geçersiz olur. Ülkeye giriş sayısı tükenmese de giriş geçerlilik süresinin dolması durumunda vize yine geçerliliğini kaybeder. Çin'e tekrar giriş yapılması gerekmesi durumunda yeniden vize başvurusunda bulunulmalıdır.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
Turizm, iş, arkadaş veya akraba ziyareti için 90 güne kadar Japonya da konaklama vize muafiyeti kapsamındadır. Ayrıca yabancı turistlerin paket turlarına katılımını kısıtlayan ek tedbirler de Ekim ayı itibarıyla kaldırıldı.
Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (Bordo), Hususi Pasaport (Yeşil), Hizmet Pasaport (Gri) sahipleri Meksika vize işlemlerine tabi olup, pasaportlarında geçerli Kanada, Japonya, Amerika, İngiltere ve/veya Schengen ülkelerine ait vize/oturumolması durumunda vizeden muaftırlar.
İngiltere'ye eğitim, turist ve iş gezileri amacıyla gitmek istediğinizde gerekli belgeleri tamamlayarak çeşitli illerde bulunan İngiltere konsolosluğu ve büyük elçiliklerine başvuruda bulunmalıdır. Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen Schengen vizesi ile İngiltere'ye gitmem mümkün değil.
Avrupa Serbest Ticaret Birliği ve Avrupa Birliği üyelerini içeren bölgeye Schengen deniyor. Schengen bölgesi anlaşması sayesinde üye olan ülkelerin vatandaşları vizeye ihtiyaç duymadan yalnızca kimlik ve pasaportları ile bu bölgedeki ülkeler arasında seyahat edebiliyor.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır.
En uzun Schengen vizesi çok girişli Schengen vizesidir ve 5 yıllıktır. Bu vizeyi almak için Schengen ülkelerinden herhangi birinin konsolosluğuna müracaat edebilirsiniz. Vize almanın daha kolay olduğu Yunanistan, İtalya, İspanya gibi ülkelerin konsolosluklarına başvuru yapabilirsiniz.
Genel Bilgi. Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır. (Altunizade, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Antalya, Bodrum Adana'daki iDATA ofislerine yapılan başvurular için 2 iş günü eklenmelidir).
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
kendi durumlarına uygun olanları ve sponsora ait ekonomik durumunu gösteren son 3 aylık güncel ve bakiyeli, bankadan ıslak imza ve kaşeli, bakiyeli banka hesap dökümü. (alış tarihi 15 günden eski olmamalıdır.). Sponsor olan kişiyle yakınlık derecesini tam vukuatlı nüfus kayıt örneğiyle ispatlamaları gerekmektedir.
Dışişleri Bakanlığı Vize uygulamalarımızda yeknesaklığın sağlanması amacıyla e-Vize dışındaki vize başvurularının 5 Ocak 2016 tarihinden itibaren elektronik ortamda işleme alınması öngörülmektedir. Sözkonusu başvurular www.visa.gov.tr adresinden yapılabilecektir.
Vize başvurularının reddedilmesi sonucunda para iadesi yapılmayacağı aracı kurum tarafından açıkça belirtilmiştir.
Vize başvuru davet mektubu, vize alma sürecinin daha kolay olabilmesini sağlayan bir kriterdir. Gidilecek ülkede bulunan birinden davet alınması, barınma ve ekonomik anlamda güvence oluşturmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye sunulan tüm evraklar ve davet mektubu başvuru sürecine etki etmektedir.
Vize reddi işleminden en geç 1 ay içinde itiraz talebi oluşturmalısınız. Vize reddi itiraz belgesi hazırlayıp, vize reddi için itiraz ettiğinizde; en geç 3 ay içerisinde dönüş alacaksınız. Acil bir vize işleminiz var ise, yeniden başvuru yapmanızda fayda var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri