LED ampullerin elektrik tüketimi tasarruflu ampullerin üçte biri kadardır. Üstelik tasarruflu ampuller ile kıyaslandığında LED'lerin ürettiği ısı % 90 daha azdır. Cam ve kırılgan maddeler içermeyen LED ampuller, bu bakımdan daha sağlam ve güvenilir olarak kabul edilir.
Geleneksel ampullere göre LED ampuller daha az enerji tüketir ve daha az elektrik faturası ödemenizi sağlar. LED ampuller, elektriği daha verimli bir şekilde kullanır. Geleneksel ampuller, elektriğin büyük bir kısmını ısıya dönüştürürken, LED ampuller daha az ısı üretir ve daha fazla ışık sağlar.
LED ampuller sayesinde paradan ve enerjiden tasarruf edin
Bunlar 22 saate kadar dayanabilir; ki bu 25 akkor ampule denktir. Bunun sonucunda sadece daha az ampul değiştirmenizi sağlamakla kalmaz, ortaya çıkan atığın da azalmasını sağlar.
Tasarruflu LED ampul kaç watt olmalı? Tabloları kısaca açıklamak ve konunun bütünü özetlemek gerekirse: Normal ampulün 40 watt elektrik tüketerek verdiği ışığı, tasarruflu ampul yaklaşık 8-12 watt, LED ampul ise yaklaşık 6-9 watt tüketerek sağlayabiliyor.
Yani LED ampul aynı ışığı daha az enerji tüketerek veriyor. Günümüzde üretilen LED ampullerin pek çoğu 100 lm/W etkinlik faktörünün üzerine çıkmıştır. Bu da LED'lerin elektrik enerjisini daha yüksek verimle ışığa çevirdiğini göstermektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Üç çipli iç mekan RGB her bir metre boyunda RGB şerit led 4,8 ila 6 Watt aralığında enerji harcar mesela 5 metre olan bir rulo şeridinin 24-30 watt aralığında güç harcayacaktır.
Ayda 110 kilovatsaat elektrik tüketen bir ampul için, led ampul sadece 22 kilovatsaat yakar. Yani, bir led ampul ile bir evin ayda ortalama günlük elektrik tüketiminin yalnızca yüzde 2'si yakılır.
Odanın tam ortasında, mekanın büyüklüğüne göre 150- 300 Watt değerinde halojen ampul sarkıtabilirsiniz. Mekanın farklı alanlarına aydınlık verebilmek için 20- 30 Watt değerinde lambader ya da aplik tercih edebilirsiniz.
Kelvin değeri arttıkça yayılan mavi ışık da doğru orantılı olarak artış göstereceği için beyaz ışık gözlerimizi daha fazla yorar. Kelvin değeri düştükçe ise yayılan mavi ışık oranı azalır ve sarı ışık gözlerimizi daha az yorar. Bu sebeple göz sağlığı için sarı ışık kullanımı daha doğru bir tercih olacaktır.
Beyaz LED gün ışığına yakın ışık sağladığı için tercih edilebiliyor. LED gün ışığı sıcaklığında olduğunda gözü yormuyor, daha konforlu bir kullanım sağlıyor. Sarı LED olanlar da gözü rahatlatan ışık sıcaklığı ve şiddeti ile öne çıkıyor.
3 Watt Beyaz Power Modül Led Kullanımı
SMD 3030 merceğe sahip bu ledler 120 derece dik bir ışık vererek, uygulandığı yerden 3 metre bir yüksekliği aydınlatabilir.
Led Ampul ve Enerji Tasarruflu Ampul Arasındaki Farklar
Led ampul çeşitleri daha az enerji kullanır. Enerji tasarruflu ampulün yaklaşık yarısı kadar güç kullanır. 10 watt led ampule karşılık aynı miktarda ışık almak için 18 watt tasarruflu ampul tercih edilmesi gerekir.
LED ampul, hava sirkülasyonu olmayan dar bir alana veya kapalı bir gövdeye monte edildiğinde aşırı ısınma problemi görülebilir. Bu şekilde ısınma da arıza olasılığını artırmaktadır. LED ampullerin kısa sürede bozulmasının LED dışındaki diğer sebebi de sürücü devre tasarımının zayıf olmasıdır.
60 W'lık bir akkor lamba, yılda 65,7 kWh elektrik tüketir. 60W eşdeğer 8 W'lık bir LED lamba, 8,76 kWh elektrik tüketir.
20 wattlık florasan ışığı 10-12 watt led üretir oyle hesapla 1000-1200 lümen civarı...
Örnek olarak 15 Watt değerindeki LED ampul, 100 watt değerindeki normal ampule eşit denilebilir.
Doğal beyaz ışık (4000-4500 Kelvin)
Kişilerde ve çalışanlarda enerjik ve ferahlatıcı bir ruh hali yarattığı için ofis ve ev-ofislerde tercih edilir. Aynı zamanda, 4000 – 4500 Kelvin renk sıcaklığındaki ışık detay görmemizi destekler ve nesnelerdeki kusurları daha kolay görmemizi sağlar.
Beyaz ışık veren; florasan, led ve tasarruflu ampul kullanabilirsin. Sarı ışıklı olan ampuller gözü yorar. Beyaz ışık veren; florasan, led ve tasarruflu ampul kullanabilirsin. Beyaz ışık gözleri ve beyni yorar.
Tüm Avrupa yönetmeliklerine uygundur, geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilirler, çevreye zararları bulunmaz. Bir LED lamba sadece gözle görülemeyen morötesi ve kızılötesi gibi ışınlar yaymaz; bu nedenle göze zararlı değildir.
Odanın büyüklüğünü hesaplayarak en uygun ampulü bulabilirsiniz. Yaklaşık olarak her m2 için 100 lümen ışık akısına ihtiyaç bulunmaktadır. Şayet ampulü kullanacağınız oda 20 m2 ise 2000 lumen değerinde ya da 1000 lümen değerinde ampul gerekmektedir.
Uygun aydınlatma sağlamak için metrekare başına 100 lümen alır. Dolayısıyla 40 m2 bir salon için 4000 lümen aydınlatmaya ihtiyacınız var. LED ampullerde lümen değeri tipik olarak belirtilir. Ancak daha fazla bilgi gerekirse 18-23 W LED ampullerin kabaca 1600 lümen değerinde olduğunu söyleyebiliriz.
Lümen değerinin ışık akısı olduğunu, Lux değerinin metrekare başına lümen olduğunu unutmayın. Bu nedenle, 10m ^ 2 bir odada 1000lm'lik bir ışığı açarsanız, 1000/10 = 100 lux değerini elde edersiniz. Yani bir metrekareye 100 lm ışığın düşeceği ortaya çıkıyor. Bu değer genellikle odayı aydınlatmak için yeterlidir.
Şerit led, oldukça tasarruflu bir aydınlatma sistemidir.
22 kr bu sayıya bölersek 300 w saatte 0.066tl harcar yani 20 metre 3 çipli bu şerit led saatte 0.066 tl harcamış olur. 20 metre şerit led 10 saatte 0.66 tl bunu 1 aya çarparsak 0.66 tl x30 = 19.8 TL günlük 10 saat bir ay çalışmasıyla olur.
Enerji sınıfı F, daha yüksek enerji miktarı kullanılan ürün olarak tanımlamak mümkün olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri