Elma sirkesindeki dost bakteriler, enfeksiyonlardan korunarak bağışıklık sistemini güçlü kılar. Ayrıca sağlıklı bakteriler, hastalandığınızda da çabuk iyileşmenizi sağlar. Elma sirkesinin vücudumuzdaki patojenlerle savaşabileceği düşünülür. Kilo vermek isteyen kişiler için elma sirkesi iyi bir yardımcı olabilir.
Yarım litre suya katacağınız iki yemek kaşığı elma sirkesini gün içinde tüketin. Bir bardak suya bir yemek kaşığı elma sirkesiyle hazırlayacağınız bu sirkeli su idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir.
Elma sirkesinin yüze faydaları tüm cilt tiplerinde geçerlidir. Hem yağlı cilde hem de kuru cilde sahip kişiler elma sirkesinin şifasından faydalanabilir. Cildin normal pH dengesine ulaşmasını sağlayan elma sirkesi, sivilce tedavisi yerine değil, destek olarak kullanılabilir.
Saf elma sirkesi içmenin mide ve yemek borusu gibi sindirim sistemine zarar verme riski bulunur. Elma sirkesi, yemeklere eklenerek veya su ile seyreltilerek tüketilebilir. Bu sebeple suya veya çaya 1 ila 2 yemek kaşığı sirke ekledikten sonra tüketmek sağlık açısından doğru bir uygulama olacaktır.
Elma sirkesi çok konuda olduğu gibi enfeksiyonları yok etme konusunda da faydalıdır. Bir bardak suyun içine birkaç kaşık elma sirkesi ilave ederek içmek idrar yolu enfeksiyonunu idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelebilir.
İlgili 36 soru bulundu
İltihap yok edici özelliği bulunan üzüm sirkesini bir pamuk yardımı ile ağrıyan dişe koymak, ağrıların hafiflemesinde yardımcı olacaktır. Antioksidan kaynağı olan üzüm sirkesi bağışıklık sistemini de kuvvetlendirir.
Vücut direncini güçlendiren üzüm sirkesi, bağışıklık sisteminize de güç katacaktır. Kış günlerinde daha sağlıklı olmak ve yaz sıcaklarından korunmak için yıl boyunca ölçülü şekilde üzüm sirkesi tüketebilirsiniz. Üzüm sirkesinde yer alan vitaminler vücudunuzu enfeksiyonlara karşı koruyabilir.
Özellikle beyaz sirke ev temizliğinde çok tercih edilir. Camlarınızı tertemiz yapabilen bu ürün doğal bir dezenfektandır. Bunun yanı sıra yer yüzeylerinde kullanılan bu sıvıyı banyo temizlerken de kullanabilirsiniz. Ev temizliğinin yanı sıra kıyafetleriniz için de tercih edebilirsiniz.
Elma sirkesi ve beyaz sirke içindeki asit sayesinde mikrop öldürücü özelliğe sahiptir. Ayrıca, içeriğinde kimyasal ürün barındırmaması bakımından da uzmanlar tarafından önerilmektedir.
Elma sirkesinin belki de en bilinen faydalarından biri, 'ana' ve asetik asit içeriği sayesinde mikropları yok edici etki göstermesidir.
Sirkeli su ile yıkanmak için normal banyonuzu yapmanız gerekir. Daha sonra banyodan çıkmadan evvel, durulanma suyunuzun içerisine yaklaşık yarım çay bardağı kadar sirke koymalısınız. Bu uygulama için genelde elma sirkesi tercih edilmektedir. Ancak elma sirkesi yoksa üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.
Elma sirkesi ve üzüm sirkesinin içeriğinde maya, antiseptik bileşenler ve meyvelerden gelen vitaminler bulunuyor. Elma sirkesi A, B, C ve E vitaminleri bakımından güçlü bir besin kaynağı olurken; üzüm sirkesi de A ve C vitaminleri bakımından zengin bir sirke çeşidini oluşturuyor.
Peki, beyaz sirke yüze sürülür mü? İçeriğindeki asetik asit cilt gözeneklerinin sıkılaşmasını sağlar ve cilt lekelerine de faydalıdır. Bu yüzden temiz bir pamuğa eklediğiniz su ile seyreltilmiş beyaz sirke cilt bakımı için kullanılabilir.
Beyaz sirke doğal bir temizlik maddesi olarak kullanıldığından anti-mikrobik özellikler de gösterir. Yemeğinize beyaz sirke eklerseniz asetik, laktik, sitrik, propionik ve tartarik asit gibi organik asitler sayesinde vücuttaki zararlı bakterileri öldürür.
Alıç Sirkesi Faydaları
İdrar söktürücü özelliği vardır. Mideyi rahatlatmaya yardımcı olur. Grip, soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırır.
Yeşil çay yapısında antioksidan maddeler barındıran bir bitki çayıdır. Gün içinde tüketilen 2 fincan yeşil çay, idrar yollarında oluşan iltihap ve enfeksiyonun daha kolay iyileşmesine destek olabilir.
- Düzenli sirkeli su içildiği takdirde bağırsak hareketleri de düzenlenir. - Sirkeli su kolesterolü de düşürmeye etki eder. - Sirkeli su tok tuttuğu için diyet listelerine de mutlaka eklenmelidir. - Sirkeli suyu düzenli bir şekilde içmek kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
Ev temizliklerinde genel olarak beyaz sirke veya elma sirkesi kullanılır. Sirkeli Su İle Temizlik Nasıl Yapılır? Sirkeli su tek başına kullanıldığı gibi çeşitli temizlik maddeleri ile de kullanılabilir. Bardaklardaki çıkmayan lekeleri çıkarmak için bir kabın içerisine beyaz sirke koymak yeterlidir.
Cilde İyi Gelir: Üzüm Sirkesi
Üzüm sirkesinin en klasik kullanım alanı, salatalarda ve soslarda lezzeti arttırmak olarak bilinir.
Sirkeli su ile toz almak, evdeki eşyalarda bulunan bakterileri yok etmeye yardımcı olur. Çamaşır suyu ve diğer temizlik ürünlerinden rahatsız olanlar için doğal ve zararsız bir tercihtir. Egzama ve kaşıntıyı giderici özelliği olan sirke, ev temizliğinde gönül rahatlığıyla kullanılır.
Cilt Sağlığına İyi Gelebilir: Sirkenin antibakteriyel özelliği bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde sirke suyla seyreltilerek kullanıldığında bakterilere karşı etkili olabilir, cilt enfeksiyonlarını önleyebilir, kepek ve kafa derisindeki kaşıntılara iyi gelebilir.
Elma sirkesi potasyum ve malik asit açısından zengindir; her ikisinin de iyi ağız sağlığının korunmasına yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Potasyum eksiklikleri diş çürümesine neden olabilir. Ayrıca elma sirkesinde bulunan çeşitli asitler ağızdaki enfeksiyonlardan sorumlu zararlı bakterileri öldürebilir.
Vajinal Mantar Tedavisinde Sirke
Uygulayanlar, 1 kova su içerisine yarım bardak sirke ekleyip; ortalama 20 dakika kadar içerisinde oturur vaziyette beklediklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını belirtmektedirler. Burada kullanılan sirke çeşidi, elma sirkesi, üzüm sirkesi veya alıç sirkesi olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri