1 su bardağı suyu bir tencereye alın ve maydanozları ekleyin. Maydanozları düşük ateşte suya ekleyin ve yaklaşık 5-10 dakika kadar kaynatın. Kaynatma işlemi bittikten sonra ocağı kapatın ve suyu ılımaya bırakın. Ilıyan maydanoz suyunu süzün ve elde ettiğiniz sıvıyı içmeye hazır hale getirin.
1 demet taze maydanoz yaprağı, 1 su bardağı su ve birkaç dilim limon (isteğe bağlı) ihtiyacınız olan malzemelerdir. Öncelikle maydanozları yıkayıp isteğe bağlı olarak saplarını kesmeniz gerekir. Sonrasında maydanoz yapraklarını blendera koyup üzerine su ekleyin ve blenderı çalıştırın.
Dilediğiniz miktarda maydanozu güzel bir şekilde yıkadıktan sonra çırpıcıya koyup üzerine su ve limon ilave edip detoks içeceği şeklinde tüketebilirsiniz.
Ayrıca “maydanoz suyu iltihap söker mi” ve “maydanoz suyu ödem atar mı” diye sorular akla gelir. Ödem attırıcı özelliği sahip olan maydanoz suyu düzenli tüketildiğinde iltihap söktürür, kanı temizler ve trioid hormonunun düzenli çalışmasını sağlar.
İlgili 18 soru bulundu
Aç Karnına Maydanoz Suyunun Faydaları
Maydanoz suyu kanı temizler, bağışıklık sistemini güçlendirir, idrar yolu enfeksiyonları önler , kötü nefesi engeller ve gaz kabızlığı önlemektedir.
Bu da yine aynı şekilde yemeklerden yarım saat önce tüketilmelidir. Bu iki kürü de aç karna maydanoz suyu içmenin faydaları arasında sayabiliriz. Aç karna maydanoz suyu içerek vücutta biriken ödemi uzaklaştırabilir ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olup hazımsızlık sorununu giderebilirsiniz.
Maydanoz kürü şöyle yapılır; 15–16 dal maydanozu sapları ile beraber blendere atılır. Üzerine iki yemek kaşığı limon suyu ve yarım su bardağından biraz fazla su ilave edilir. İki dakika blenderden geçirilir. Günde bir defa sabah kahvaltıdan 15 dakika önce tamamı içilir.
İbrahim Saraçoğlu, idrar yolu enfeksiyonu şikayetinde olan kişilere karnabahar kürünü önermektedir. Yapmanız gerekenler ise kaynattığınız karnabaharın suyunu günde 3 defa olacak şekilde tüketmek. Karnabahar vücudunuzdaki mikropların atılmasında önemli bir rol oynayacaktır.
Akciğer dostu olan maydanoz limon kürü, sigaradan dolayı sağlığını kaybetmek üzere olan akciğerleri temizlemektedir. Böylece daha rahat nefes alımı gerçekleşir. Düzenli olarak tüketilen maydanoz limon kürü kolesterol seviyesini en ideal noktaya getirir. Kalp ve damar hastalıklarının oluşma ihtimalini ortadan kaldırır.
Çiğ maydanoz ile maydanoz suyu hazırlamak için yarım demet maydanozu yıkayın ve sapları ile birlikte blendera atın. Birkaç dakika boyunca blenderı çalıştırdıktan sonra içine 1,5 su bardağı su ekleyerek karıştırın. İşlem tamam! Çiğ maydanozdan yapılan bu maydanoz suyunu taze olarak tüketin.
Kesinlikle günde iki bardaktan fazla maydanoz suyu içmemelisin. Sana önerilen porsiyonu birkaç parçaya bölerek güne dağıtabilirsin ancak daha fazla içmemelisin. Çok yoğun maydanoz suyu tüketimi vücudun fazla su atmasına ve buna bağlı olarak sağlık sorunları yaşamana neden olabiliyor.
Bol sıvı, özellikle su için. Su içmek idrarınızı seyreltmeye yardımcı olur ve daha sık idrara çıkmanızı sağlayarak bir enfeksiyon başlamadan önce bakterilerin idrar yolunuzdan temizler. Cinsel ilişkiden hemen sonra mesanenizi boşaltın. Ayrıca, bakterileri temizlemeye yardımcı olmak için bir bardak su için.
Maydanoz ve limon, besinler arasında en güçlü antioksidan ve iltihap sökücü özelliğe sahiptir. Maydanozun düzenli olarak tüketilmesi vücudu baştan aşağı iltihap ve enfeksiyonlardan arındırırken limon da vücuttaki yağların parçalanmasında etkin bir rol üstlenmektedir.
İçeriğindeki A, C, K vitaminleriyle folat, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, A vitamini lenfosit ve beyaz kan hücreleri üzerinde doğrudan etkilidir. Klorofil içeren maydanoz, anti bakteriyel anti mantar özelliklere sahiptir. Ciddi bir hastalığın nedeni olmadığı takdirde mide bulantısına iyi geliyor.
Limon sıkılmış su, soğan suyu kürü, maydanoz, karbonat, kekik ve yeşil çay idrar yoluna iyi gelen bitkisel çözümler arasında yer almaktadır.
Kronik idrar yolu enfeksiyonu, bakteriyel bir enfeksiyonun sonucudur. Çoğu durumda, bakteriler üretra yoluyla üriner sisteme girer ve daha sonra mesanede çoğalırlar. Nasıl geliştiklerini daha iyi anlamak için Kronik idrar yolu enfeksiyonu, mesane ve üretral enfeksiyonlara ayırmak yararlıdır.
Sirkeli su idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi? Elma sirkesi çok konuda olduğu gibi enfeksiyonları yok etme konusunda da faydalıdır. Bir bardak suyun içine birkaç kaşık elma sirkesi ilave ederek içmek idrar yolu enfeksiyonunu idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelebilir.
Maydanoz Kürü Uygulanışı: Yukarıda olduğu gibi elde ettiğiniz maydanoz suyu sabahları kahvaltıdan 15 dk önce aç karnına içilir. Bu düzenli olarak ara vermeden 15 gün boyunca uygulanır. Dilerseniz 15 gün sonunda 5 gün ara vererek tekrar aralıksız 15 gün uygulayabilirsiniz.
Maydanoz-Limon Kürü Uygulaması
Üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu sıkıp yarım su bardağından biraz fazla su ilave ediniz ve yaklaşık 2 dakika blenderdan geçiriniz. Sabah kahvaltıdan 15 dakika önce tamamını içiniz. Bu doğal bitkiye 15 gün boyunca devam ediniz. Uygulamaya 5 gün aranın ardından tekrar 15 gün devam ediniz.
Toplamda 2 ay içerisinde limon maydanoz kürünün etkileri ile birlikte ortalama 8 kilo kadar verme şansı elde edilebilir. Aynı zamanda diğer sağlık konusunda da kısa süre içerisinde etkisini gösterir.
Maydanoz kürü yaparken bazı durumlara dikkat etmek gerekir. Maydanoz kürü zararları arasında alerjik cilt reaksiyonları bulunur. Çok miktarda tüketildiğinde anemi (kansızlık), karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir. Maydanoz kan pıhtılaşmasını yavaşlatabilir.
Maydanoz limon kürü; ortalama 10-15 kadar maydanoz dalı, 1 adet limon, 1 su bardağı su blenderize edilerek bir karışım elde edilir. Genellikle kahvaltıdan 15 dk önce tüketilmesi önerilir. Günlük tüketilmesi önerilen maydanoz kürüne ortalama 10-15 gün devam edip sonra ara verilmesi önerilir.
İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı yardımcı: Maydanozun idrar söktürücü özelliği, idrar yollarındaki bakterilerin dışarı atılmasına yardımcı olabilir ve idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesine katkı sağlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri