(T-32) ENGEL: Engel işareti, yolun geçici olarak tamamen taşıt trafiğine kapatıldığını bildirir. Mecburi yön işaret levhaları ile sarı veya kırmızı renkli flaşörlerle birlikte kullanılır.
HERHANGİ BİR NEDEN İLE YOLDA OLUŞAN ENGELİN OLDUĞUNU SEYİR HALİNDEKİ SÜRÜCÜYE BİLDİREREK UYARMAK İÇİN KULLANILIR.
Engel İşareti Levhası T-32 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir. Karayolları Genel Müdürlüğü levha standardında 60, 75 ve 90 cm eşkenar üçgen ölçülerindedir. Karanlıkta kolay fark edilmesi için reflektif malzemeden üretilir.
Karayolu üzerinde arıza veya uzun süreli bırakılması halinde, normal hava şartlarında en az 150 metreden net olarak görülebilecek, 150x25 cm ebadında ve Avrupa Topluluğu Direktifleri ve Avrupa Ekonomik Komisyonu Regülasyonlarından ECE 70'deki teknik şartlara uygun bir adet engel işareti bulunur.
En son olarak yuvarlak boş levha ne anlama gelir sorusunu yanıtlayalım. Yuvarlak boş levha, taşıtlar için trafiğe kapalı yol anlamına gelir. Yani yolun iki yönlü de trafiğe kapalı olduğunu bildirir.
İlgili 35 soru bulundu
Hız sınırının değişiklik gösterdiği yollarda kullanılır. Eğer hız sınırı uzun bir yol boyunca geçerliyse 10 km'de bir levha tekrar edilir. Yandaki işaret azami hız sınırının 50 olduğunu bildirir. Azami demek en yüksek demektir.
İlk bakışta hiçbir anlam ifade etmeyen, içi boş kırmızı bir ters üçgen olan ve aslında yol ver anlamına gelen levha ise belki de en farklı şekle sahip olan trafik levhası.
Engel işareti Otobüs, kamyon ve çekiciler Karayolu üzerinde arıza veya uzun süreli bırakılması halinde, normal hava şartlarında en az 150 m'den net olarak görülebilecek 150x25 cm ebadında ve ECE 70'deki teknik şartlara uygun bir adet engel işareti bulunacaktır.
50 Azami Hız Sınırlaması Anlamı Gidişli Gelişli Yol Levhası İşareti Tabelası
Yol ver işareti (TT-1); karayolu taşımacılığında, farklı yollardan gelen araçların yol kesişiminde veya yaklaşımında yol vermesi gerektiğini ve bunun için gerekirse durmaya hazır olmasını ifade eder. Başka bir aracın geçmesine izin vermek için duran veya yavaşlayan bir sürücü o araca yol vermiş olur.
Tehlike Uyarı İşaretleri
Bu uyarı işaretleri arasında en sık rastlananları ise sağa viraj, sola viraj, kasisli yol, yaya geçidi ve okul geçidi gibi levhalar oluşturuyor.
Dikkat: Yol üzerinde tehlike uyarı işaretleri ile belirlenen tehlikeler dışında kalan diğer tür tehlikelerden birisinin varlığı hakkında uyarıda bulunmak amacıyla kullanılır.
Gevşek Şev: Yarma şevinden taşıt yolu üzerine taş ve kaya yuvarlanabileceğini ve/veya kaplama üzerinde taş ve kaya olabileceğini gösterir. Sürücülerin bu işaret ile belirtilen kesime yaklaşırken yavaşlamaları ancak bu kesimde durmamaları ve park etmemeleri gerektiğini bildirir.
Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.
1:Kırmızı işaretler: Yangın söndürme ekipmanı gibi acil durum cihazları için veya güvenli olmayan veya yasak eylemleri vurgulamak için alanlar belirler. 2:Sarı: Çalışanlara, dikkatli olmalarını ve tehlikelere karşı uyarılmalarını ve gerekli riskleri azaltmalarını bildirir.
Bundan sonra sinema salonlarında sık sık karşılaşılacak olan işaretler şu anlama geliyor: Genel İzleyici Kitlesi: Bu işareti taşıyan filmler her yaş grubu için uygun. (7+): Bu filmler 7 yaşında ve 7 yaşın üzerinde olanlar için uygun. (7A): 7 yaş altı izleyici kitlesi aile eşliğinde izleyebilir.
Azami Hız Sınırlaması Levhası 70 km TT-29: Azami hız sınırlaması demek kullandığınız aracın trafikte yapabileceği en fazla hızı göstermekte ve mümkün olduğu kadar belirlenen hızın üstüne çıkmamanızı gösteren levhalardır.
bir yazar şöyle açıklamış; "bu işaret sisli havalarda görme zorluğu yaşandığından, şerit takibi ve yoldan çıkılmaması için yapılmış bir işarettir."
YEŞİL: Acil kaçış, ilk yardım işareti kapılar, çıkış yerleri ve yolları, ekipman, tesisler tehlike yok normale dön. (1) Mavi Sadece dairevi bir şekil içinde kullanıldığında emniyet rengi olarak kabul edilir.
Bu trafik işareti, araç sürücülerini karayolunun yakın bir zamanda daralacağı konusunda uyarır. Karşıdan gelecek trafik ile karşılaşabilir ve şu şekilde davranmalısınız: Hızınızı azaltın ve sollama yapmaktan kaçının. Daralan kısımdan önce durmanız sadece karşıdan gelen bir araç daralmış yola girmişse gereklidir.
h) Sesli uyarı işareti: Araçların üzerinde veya görülmeyen kısımlarında canavar düdüğü, siren veya çan gibi en az 150 metreden duyulabilecek şekilde ses çıkarabilen cihazı, ifade eder.
Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Sarı Işık : İkaz anlamında olup bu yerin yavaş ve dikkatli geçilmesini bildirir. (Yolver işaret levhası gibi). Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Kırmızı Işık : Dur işareti levhası anlamında olup gidilecek yolun açık olduğu görüldükten sonra yeniden hareket edilmesini bildirir.
Sivri ucu aşağı bakan kırmızı üçgen. Tali yoldan kavşağa gelindiğini bildirir. Ana yoldan geçen araçlara ilk geçiş hakkı verildikten sonra kavşağa girilmesi gerekir. Tali yoldan kavşağa gelindiğini bildirir.
KIRMIZI OK
Kavşaktaki ana trafik ışığı yeşil yanmaktayken ışıklı ok kırmızı yanmakta ise, ok yönünde dönüş yapacak sürücüler beklemek zorundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri