Azalan Yakıt Verimliliği:Eğer enjektörler düzgün çalışmazsa, yakıtın yanma verimliliği azalır ve bu da yakıt tüketiminin artmasına neden olabilir. Güç Kaybı ve Performans Düşüklüğü:Motor, yeterli yakıtı alamazsa, güç ve hızlanma kabiliyetinde düşüş yaşanabilir.
Enjektör arızası halinde aracınızın hızını istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün olmayacaktır. Hızlanma sorunu ve devir ayarlayamama sorunu meydana gelecektir. Araç çalıştırıldığı andan itibaren motor alanından ses gelmeye başlar. Araçta teklemeler meydana gelir.
Vites değişiminde ve ani hız düşürülmelerinde araçta stop etme sorunları görülür. Araçta sıcak veya soğuk fark etmeksizin zor çalışma sorunları ya da hiç çalışmama sorunları ortaya çıkar. Araç yakıt tüketiminde artış görülür. Araç benzinde iken egzoz emisyon muayenesinden geçmesi zor olur.
Enjeksiyon Arızası Motora Zarar Verir Mi? Enjeksiyon arızaları çok uzun süre kendi haline bırakılırsa büyük onarım gerektiren ciddi motor hasarlarına neden olabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Aracın hızlanması ve devirlenmesi zorlaşır. Egzoz bileşen değerleri arızalandığı için oksijen sensöründen gelen bozuk veriler araç motor arıza lambasının yanmasını sağlar. Motordan anormal sesler çıkar ve son derece yüksek sesle çalışır. Teklemeler ve boğulmalar meydana gelir.
Enjektör arızası, arabalarda yakıt yetiştirilememesine yada çekiş düşüklüğüne neden olabilir. böyle sorunlara sahipseniz bu yazı sizi ilgilendiriyor.
Dizel araçlarda mazot pompası ve enjektörler vardır. Kötü yakıt bu parçaların bozulmasına neden olur. Bu parçalarda oluşan arızalar, yakıtın yanma stabilitesini düşürecektir. Araçta performans kaybı olacağı gibi kara duman da atacaktır.
Enjektör Ömrü Ne Kadardır? Bir enjektörün ömrü kullanım, yakıt kalitesi ve bakım gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Genel olarak, enjektör ömrü 100.000-150.000 kilometredir.
Elektrodun siyah veya gri bir kaplaması varsa, yakıt enjektörü sorununuz var demektir. Elektrot temizse, o zaman sorun yoktur. Kontrol etmenin başka bir yolu da motorunuzu benzinle doldurmak ve ardından yakıt göstergenize bakmaktır. Yakıt göstergesi hızla yükselmeye başlarsa, yakıt enjektörü sorununuz var demektir.
Motora gaz verdiğiniz esnada ekleme ya da boğulma gibi gaz almama sorunları meydana geliyorsa bu da pompa arızasının habercisidir. Aracınız olması gerektiği gibi hızlanmıyor ise veya gözle görülür bir biçimde performans kaybı mevcutsa pompa arızası olabilir.
Enjektör temizliği için sıkıntı yapmayın ark.Çok zor değil sanayide bulun bir usta söküp temizlesin kontrolünü yapsın yerine taksın.2-3 saat arası sürer.
Mazot Pompası Arızası Belirtileri
Motor stop edecek gibi çalışır ya da aniden stop eder. Motora gaz verilmesi durumunda boğulma gibi sorunlar ortaya çıkar. Araç normalde olduğu gibi hızlanamaz. Çekiş gücü azalır.
Enjektörler araçlar için önemli parçalardır ve motor bileşenleri arasında yer almaktadır. Enjektörler düzenli olarak temizlenmez ise paslanır ve eski performansını kaybederek motorun gücünü düşürür. Bu durumda enjektörün daha uzun ömürlü olabilmesi için bir enjektör temizleme ürününe ihtiyaç duymak oldukça doğaldır.
Egzozdan Beyaz Duman Gelmesi
Özellikle duman yoğun ve normalden daha beyaz renkteyse arabanızı kontrol için servise götürmelisiniz. Enjektör ve subap arızalarında da arabanızdan beyaz duman çıkışı olabilir.
Motorun bir enjeksiyon problemi yaşadığını da gösteren beyaz duman, genellikle benzinli araçlarda yaşanan bir durum olarak görülüyor. Aracın motor yanma odasına su girme nedeni ise farklılık gösteriyor. Aracınızın egzozu beyaz duman çıkarıyorsa motorun silindir kapak contasından kaynaklı bir arıza söz konusu olabilir.
Araç beyaz duman atıyor ise bu, genellikle soğutma suyunda yaşanan bir probleme işaret eder. Esasında soğuk havalarda, ilk çalıştırmada egzozdan bir süre beyaz duman gelmesi normaldir. Bu durum genel olarak yoğuşmadan kaynaklanan bir buhar çıkışıdır.
Mazot filtresinin değişmemesi de, filtrenin gereği gibi görevini yapamaması ve buna bağlı olarak pisliklerin mazot filtresinden geçip enjektöre ulaşarak enjektör memelerini tıkanması demektir. Ucuz ve markasız yakıt katkıları kullanılması. Mazot deposunda pislik, su ve kurum birikmesi.
Dizel motorda subap veya enjektör rondelaları hava kaçırıyorsa sesi biraz artıracağı gibi egzoz sistemindeki sesi de yükseltecektir.
Benzinli araçlarda bu bakım aralığı için 40 bin km temel alınırken dizel araçlarda bu dilim 25-30 bin km olarak belirlenmiştir.
Aracınız benzinliyse, 40.000 km'de, dizelse 25.000- 30.000 km arasında yakıt enjektör temizliğini mutlaka yaptırın.
Bunlar dizel ve benzinli enjektörler olarak karşımıza çıkar. Enjektör arıza ve sorunu ortaya çıktığında ise genellikle insanlar yeni bir enjektör alarak sorunun çözülmesini sağlamak isterler. Enjektör, tamiri mümkün olan parçalardan biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri