Bozulan bir enjektörün tamiri genellikle kısa sürer. Ustanız enjektörleri söker ve enjektör servisine gönderir. Enjektör servisinde ki cihazlar yardımıyla enjektörler kontrol edilir ve tamir işlemi için ön hazırlık yapılır. Enjektörlerin tamamen yenilenmesi ortalama olarak 4-5 saat sürmektedir.
100 TL - 5000 TL
Profesyonel ve güvenilir Enjektör Tamiri hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Enjektör Tamiri fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Araçlarda yakıt çeşitlerine göre enjektör modelleri bulunur. Bunlar dizel ve benzinli enjektörler olarak karşımıza çıkar. Enjektör arıza ve sorunu ortaya çıktığında ise genellikle insanlar yeni bir enjektör alarak sorunun çözülmesini sağlamak isterler. Enjektör, tamiri mümkün olan parçalardan biridir.
%7 indirimle Würth 300 ml Dizel Partikül Filtre Temizleyici 447 TL'ye, %6 indirimle Würth 300 ml 3'lü Dizel Enjektör Temizleyici 389 TL'ye, %25 indirimle Würth 200 ml Benzin ve Hibrit Enjektör Temizleyici 144 TL'ye, %15 indirimle Magic Dose 250 ml Dizel Enjektör Temizleyici 67 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Enjektör arızası halinde aracınızın hızını istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün olmayacaktır. Hızlanma sorunu ve devir ayarlayamama sorunu meydana gelecektir. Araç çalıştırıldığı andan itibaren motor alanından ses gelmeye başlar. Araçta teklemeler meydana gelir.
İlgili 45 soru bulundu
Enjeksiyon arızaları çok uzun süre kendi haline bırakılırsa büyük onarım gerektiren ciddi motor hasarlarına neden olabilir. Motor performansını ve gücünü düşürerek motora zarar verebilir.
Ayrıca, performansı artırma, yakıt ekonomisini iyileştirme, emisyon azaltma ve korozyon önleme gibi faydaları da bulunmaktadır. Enjektör Temizleyici, enjektörlerin düzgün çalışmasını sağlayarak yakıt püskürtme kalitesini artırır ve motor performansını optimize eder.
Enjektör arızalarının önüne geçmek için yapılacak olan şey, düzenli olarak enjektör temizliği yapmak. Araç eğer benzinli ise 40.000 km'de, dizel ise de 25.000 km ila 30.000 km arasında enjektör temizliğinin yaptırılması gerekmektedir. Temizlik fiyatları genellikle 80 ila 120 TL arasında değişmektedir.
enjektör ömrü ne kadar
Ortalama olarak, dizel enjektörler, değiştirilmeleri veya yenilenmeleri gerekmeden önce 100.000 ila 200.000 mil (160.000 ila 320.000 kilometre) arasında dayanabilir.
En yaygın nedenlerden biri, yakıt sistemindeki birikintilerin neden olduğu tıkanmalardır. İkinci en yaygın neden, hatalı bir yakıt basınç regülatörüdür. Enjektör arızasının diğer nedenleri arasında arızalı bir yakıt pompası, kırık bir enjektör ve kırık bir yakıt rayı bulunur.
Enjektör arızası tespiti oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Hem dizel hem de benzinli araçlarda kullanılan enjektörler arızalandığında aracınızın tüm sistemi yavaşlar ve bir süre sonra aracınız çalışamaz duruma gelir.
Dizel motorların içerisinde bulunmakta olan bölüm enjektör olarak adlandırılır. Dizel motorlarda bulunması bakımından bu araç türünde tek bir adet enjektör bulunur.
Evet, enjektör arızaları zamanla motora zarar verebilir. Enjektörler, motorun yakıtını sağladığı için arızalı bir enjektör, motorun doğru miktarda yakıt alamamasına veya yanlış zamanda yakıt almasına neden olabilir. Bu, motorun performansını etkileyebilir ve zamanla daha ciddi sorunlara neden olabilir.
En sık karşılaşılan enjektör arıza belirtisi, araç rölantide kaldığında konumunu koruyamaz ve stop eder. Çoğu zaman ışıklarda ve vites boşa alındığında stop eder. Araç motoru içindeki insanları etkileyerek çok yüksek sarsıntılı çalışmaya başlar. Aracın hızlanması ve devirlenmesi zorlaşır.
100 TL - 2000 TL
Profesyonel ve güvenilir Enjektör Ayarı hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Enjektör Ayarı fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Enjektör servisinde ki cihazlar yardımıyla enjektörler kontrol edilir ve tamir işlemi için ön hazırlık yapılır. Enjektörlerin tamamen yenilenmesi ortalama olarak 4-5 saat sürmektedir. Bazı durumlarda ise bu daha kısa sürede de tamamlanmaktadır.
Yakıt Sistemi Arızaları
Dizel araçlarda mazot pompası ve enjektörler vardır. Kötü yakıt bu parçaların bozulmasına neden olur. Bu parçalarda oluşan arızalar, yakıtın yanma stabilitesini düşürecektir. Araçta performans kaybı olacağı gibi kara duman da atacaktır.
Hem daha iyi hızlanma hem de daha düşük yakıt tüketimi için üst vitese geçip, torkun en yüksek olduğu 2000 ile 3500 arasındaki devirlerden yararlanmak gerekiyor. Ekonomik kullanmak istiyorsanız, tercihen 2000 ile 3000 d/d arasında kalınmalı.
Enjektör temizliği için en garanti yol aracı servise götürmektir. Servislerde gerekli bakım yapılacaktır. Servislerde enjektörler mazotla yıkanarak birtakım işlemlerden geçirilip temizlenir. Bunun dışında servise götürmeden de soruna çözüm bulunabilir.
Enjektörleri temiz tutarak yanma verimini arttırır, yakıt tüketimini azaltır ve motor performansını arttırır. Enjektör memelerinin kirlenmesini ve uygunsuz püskürtmeyi önler. Düşük kükürtlü dizel yakıtların (DIN EN 590) yağlama özelliğini arttırır ve yakıt pompasında aşınmaya karşı koruma sağlar.
Uyarı: Benzin yakıt sistemi ve enjektör temizleyici yakıt alımı öncesi yakıt deposuna boşaltılmalıdır. Ardından araç ile şehir dışında trafikte kullanımı önerilir. Özellikleri: Yakıt kanallarında, benzin pompalarında, karbüratörlerde, valf uçlarında ve valflerde oluşan reçineleşmiş kalıntıları temizler.
Azaltılmış gaz kilometre gibi belirtiler, beyaz duman yanlış sıcaklık ölçümü, kötü emisyon, düzensiz motor rölantisi, ve en kötü senaryoda motor vurma durumu gibi belirtiler vardır. Harici bir kaçak yakıt enjektörü sızıntısı zamanında fark edilmezse Yangın çıkmasına neden olabilir.
Yanma Hatalarının (supap zamanlama hataları, Elektronik kontrol ünitesi hataları, Enjektör Hataları, Yakıt Pompası hataları, Turbo hataları, kötü yakıt kullanılması vb.) olması: Bu durumda yanmamış yakıt yağa ulaşarak, yağın özelliklerinin bozulmasını sağlar ve taşıyıcılığını zayıflatır.
Dizel otomobil sahiplerinin en büyük korkusu olan yakıt sistemi arızalarından biri de enjektörlerin arıza yapmasıdır. Enjektör arızası sonucunda enjektör yakıtı tutamaz ve pistonun tepesine verir. Pistonun tepesine yüksek basınç ile gelen yakıt pistonun delinmesine sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri