yarım depoya würth katkısı atıp ışık yanana kadar aracı devirli şekilde kullanın.rölantide gaz verip bıraktığınız zaman dci motorlarda anlık bir dumanlama yapar bu normal.
Ya da enjektörlerde herhangi bir hasar varsa da arabalar siyah duman atar. Çok az ya da çok fazla enjektör basıncının olması ile hava yanma işlemine karışamaz ve bu yüzden arabalar siyah duman atar. Son olarak da aracın benzinine yağ karışması sonucu yağ yakımı varsa da arabalar siyah duman atar.
Dolayısıyla egzozdan siyah duman çıkmasının sebepleri genel olarak bir motor yakıt sistemi sorunu anlamına geliyor. Siyah duman, yakıt geri dönüş hattında tıkanıklık ve enjektörlerin sorun yaşamasının habercisi olarak görülüyor.
Ayrıca, performansı artırma, yakıt ekonomisini iyileştirme, emisyon azaltma ve korozyon önleme gibi faydaları da bulunmaktadır. Enjektör Temizleyici, enjektörlerin düzgün çalışmasını sağlayarak yakıt püskürtme kalitesini artırır ve motor performansını optimize eder.
Dozundan fazla kullanıldığında zararı yoktur. Uyarı: Benzin yakıt sistemi ve enjektör temizleyici yakıt alımı öncesi yakıt deposuna boşaltılmalıdır. Ardından araç ile şehir dışında trafikte kullanımı önerilir.
İlgili 34 soru bulundu
Enjektörleri temiz tutarak yanma verimini arttırır, yakıt tüketimini azaltır ve motor performansını arttırır. Enjektör memelerinin kirlenmesini ve uygunsuz püskürtmeyi önler. Düşük kükürtlü dizel yakıtların (DIN EN 590) yağlama özelliğini arttırır ve yakıt pompasında aşınmaya karşı koruma sağlar.
Yakıt püskürtme sorunları nedeniyle yüksek yakıt tüketimi durumunda kullanılır. Enjeksiyon sisteminin ömrünü uzatır.
Enjektör temizleyici depoya atıldıktan sonra araç kullanımı sağlanır ve depo içerisindeki yakıt bitimi ile birlikte durum tespiti yapılır. Herhangi bir düzelme yok ise kullanmaya devam edilir. Bu nokta da sonuca göre hareket etmek en doğru işlemdir.
Benzinli enjektör temizleyici. Enjektör Temizleyici, yüksek verimli temizleme ve koruma katıkları ile formüle edilmiş ve son yakıt ve katık teknolojisi ile üretilmiştir. Günümüzün modern motor gereksinimlerini karşılar. Tüm enjektörlü benzinli motorlar ile K, KE ve L-Jetronic için kullanımı uygundur.
Vites değişiminde ve ani hız düşürülmelerinde araçta stop etme sorunları görülür. Araçta sıcak veya soğuk fark etmeksizin zor çalışma sorunları ya da hiç çalışmama sorunları ortaya çıkar. Araç yakıt tüketiminde artış görülür. Araç benzinde iken egzoz emisyon muayenesinden geçmesi zor olur.
Araçtan gri duman gelmesinin birçok nedeni vardır. Fakat gri duman, temelde motorun öngörüldüğü şekilde çalışmadığını gösterir. Ayrıca bazen sızıntı sonucu yağın yanmasından kaynaklanırken bazen de arızalı turboşarjın göstergesi olabilir.
Araç egzozunda en sık rastlanan duman rengi beyaz olandır. Egzozdan çıkan beyaz duman rengi aracınızın motorunun silindir bloğunda conta, silindir kapak arızası oluştuğunu ya da silindir bloğunun çatladığını işaret etmektedir.
Beyaz duman ise aracın soğutma su sisteminde bir problem olduğuna işaret etmektedir. Motor bloğu içerisindeki kanallardan geçmekte olan soğutma suyu silindir içerisindeki yanma odalarına karışması sonucunda egzoz sisteminden dışarıya beyaz duman olarak atılması sebebiyle gözlemleyebileceğimiz duman çeşididir.
Ancak bu durumda endişelenmenize gerek yok. Bu son derece normal bir durumdur. Motora – gaza çok fazla yüklendiğiniz zaman, gaz hava ile bütünleşmektedir. Bu da arabanın siyah duman atmasına sebep olur.
Mavi duman çıkması
Egzozdan mavi duman çıkıyorsa bu motorun yağ yaktığı anlamına gelir. Bu durum genellikle pistonların, yağ segmanlarının ve supap lastiklerinin aşınmasından meydana gelmektedir. Turbo araçlarda ise yağ sızmalarından kaynaklanabilmektedir.
Kirli yakıt enjektörleri, yakıtın akış hızını etkiler, bu da yetersiz rölanti, durma, zor çalıştırma veya püskürtme ile sonuçlanabilir. Bu durum, aracınızın etkin bir şekilde hızlanma yeteneğini azaltır.
En ideal kullanım şekli, sıfır arabayı aldıktan sonra kullanılan yakıt kalitesine göre her 30 ya da 50bin kmde bir kullanımmış. Önce bu ürünün tamamını depoya dökün, sonra depoyu fulleyin. Eğer lpg kullanıyorsanız, LPG'li kapatın. Depodaki benzin neredeyse bitene kadar kullanın aracı.
Ürünün bozuk bir enjektörü tamir etmek gibi bir iddiası yok. Sistem temizlemek için kullanılabilir ancak bir mazot filtresi gözden çıkılmalı. Depo bittikten sonra filtre değiştirilmeli. Veya bakım sonrası kullanılmamalı yeni filtrenizi ilk günden tıkayıp sorun yaşamak istemezsiniz.
Enjektör arızalarının önüne geçmek için yapılacak olan şey, düzenli olarak enjektör temizliği yapmak. Araç eğer benzinli ise 40.000 km'de, dizel ise de 25.000 km ila 30.000 km arasında enjektör temizliğinin yaptırılması gerekmektedir. Temizlik fiyatları genellikle 80 ila 120 TL arasında değişmektedir.
Yakıt Sistemi Arızaları
Dizel araçlarda mazot pompası ve enjektörler vardır. Kötü yakıt bu parçaların bozulmasına neden olur. Bu parçalarda oluşan arızalar, yakıtın yanma stabilitesini düşürecektir. Araçta performans kaybı olacağı gibi kara duman da atacaktır.
%7 indirimle Würth 300 ml Dizel Partikül Filtre Temizleyici 447 TL'ye, %6 indirimle Würth 300 ml 3'lü Dizel Enjektör Temizleyici 389 TL'ye, %25 indirimle Würth 200 ml Benzin ve Hibrit Enjektör Temizleyici 144 TL'ye, %15 indirimle Magic Dose 250 ml Dizel Enjektör Temizleyici 67 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Dizel Enjektör Temizleyici, dizel motorların yakıt sistemini temizleyen, depozit oluşumunu kontrol ederek motorun verimli çalışmasını sağlayan dizel yakıt katkısıdır.
Hava giriş sistemi, hava akışı sensörü, giriş valf'leri, gaz/boğaz kelebeği, emme manifoldu, turbo ve EGR sistemini anında kapsamlı bir şekilde temizlenmesini sağlar.
Aracınız benzinliyse, 40.000 km'de, dizelse 25.000- 30.000 km arasında yakıt enjektör temizliğini mutlaka yaptırın.
Würth Yakıt Katkısı ile Tam Gaz
Motorda biriken kalıntı, tortu ve partiküllerin temizlenmesini sağlayan yakıt katkısı, performans iyileştiren seçenekler sunmaktadır. Ayrıca kış için özel üretilmiş yakıt katkıları düşük sıcaklıklarda motorun çalışması için yakıt kanallarının ve filtresinin tıkanmasını önler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri