En yaygın nedenlerden biri, yakıt sistemindeki birikintilerin neden olduğu tıkanmalardır. İkinci en yaygın neden, hatalı bir yakıt basınç regülatörüdür. Enjektör arızasının diğer nedenleri arasında arızalı bir yakıt pompası, kırık bir enjektör ve kırık bir yakıt rayı bulunur.
Enjektör arızası genellikle aşınma, kirlilik, elektriksel sorunlar veya yakıt kalitesi problemlerinden kaynaklanabilir. Örneğin kirli yakıt, enjektörlerin tıkanmasına ve arızalanmasına neden olabilir veya düşük yakıt kalitesi enjektörlerin ömrünü kısaltabilir ve arızaya neden olabilir.
Enjektör arızası halinde aracınızın hızını istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün olmayacaktır. Hızlanma sorunu ve devir ayarlayamama sorunu meydana gelecektir. Araç çalıştırıldığı andan itibaren motor alanından ses gelmeye başlar. Araçta teklemeler meydana gelir.
İlgili 36 soru bulundu
enjektör ömrü ne kadar
Ortalama olarak, dizel enjektörler, değiştirilmeleri veya yenilenmeleri gerekmeden önce 100.000 ila 200.000 mil (160.000 ila 320.000 kilometre) arasında dayanabilir.
Enjektör temizliği için en garanti yol aracı servise götürmektir. Servislerde gerekli bakım yapılacaktır. Servislerde enjektörler mazotla yıkanarak birtakım işlemlerden geçirilip temizlenir. Bunun dışında servise götürmeden de soruna çözüm bulunabilir.
%4 indirimle Würth 300 ml Benzin Enjektör Temizleyici 170 TL'ye, %15 indirimle Würth 300 ml CR Dizel Yakıt Sistemi ve Enjektör Temizleyici 179 TL'ye, %4 indirimle Motul 300 ml Dizel Enjektör Temizleyici 184 TL'ye, %44 indirimle Würth 400 ml Dizel Partikül Temizleyici 450 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Yanma Hatalarının (supap zamanlama hataları, Elektronik kontrol ünitesi hataları, Enjektör Hataları, Yakıt Pompası hataları, Turbo hataları, kötü yakıt kullanılması vb.) olması: Bu durumda yanmamış yakıt yağa ulaşarak, yağın özelliklerinin bozulmasını sağlar ve taşıyıcılığını zayıflatır.
Yakıt Sistemi Arızaları
Dizel araçlarda mazot pompası ve enjektörler vardır. Kötü yakıt bu parçaların bozulmasına neden olur. Bu parçalarda oluşan arızalar, yakıtın yanma stabilitesini düşürecektir. Araçta performans kaybı olacağı gibi kara duman da atacaktır.
Enjektör değişimi pahalıya patlar. Turbo bağlantılarında bir kaçak olabilir, kontrol edilmeli. Enjektör arızası kendini, şangırtılı çalışma, sesli ve titreşimli çalışma, kara duman, fazla yakıt tüketimi ve çekişten düşme ile belli eder. Eğer diğer belirtiler mevcut değil ise sorun enjektörden kaynaklanmayabilir.
Dizel motorların içerisinde bulunmakta olan bölüm enjektör olarak adlandırılır. Dizel motorlarda bulunması bakımından bu araç türünde tek bir adet enjektör bulunur.
Enjektör arızası farklı semptomlar gösterebilir. Enjektörünüz tıkalıysa, yakıtı püskürtmekte zorlanabilir. Tıkalı bir enjektör, daha düşük bir akış hızına, yanma odasına sıvı yakıt damlamasına veya enjektörün yakıtı tamamen enjekte edememesine neden olabilir.
Otomotiv sektörü içerisinde her geçen gün yenilikler meydana gelse de bazı parçalar zamana meydan okumaya devam eder. Enjektörde herhangi bir arıza durumu meydana geldiğinde araç göstergesindeki lamba yanar.
Araçta Enjektör Arızası Belirtileri
~ Araç Hızlanma ve Devirlenmede Zorluk Yaşar, Motor Zorlanması Hissedilir. ~ Teklemeler ve Boğulmalar Baş Gösterir. ~ Araç Lpg'li ise benzinde yaşanan olumsuzluklar lpg'de ortadan kayboluyor ise bu enjektör arızasının ciddi bir belirtisidir.
Motor enjektörleri koni şeklinde bir yapıya sahipken, yakıt iletimini sağladıkları kanallar ise daha dar bir yapıdadır. Bu sebeple enjeksiyon arızalarında en önemli etken yaşanan tıkanmalar olmaktadır. Zaman içerisinde yakıt enjektörü tıkar ve püskürtme mekanizmasında arıza oluşmasına sebep olur.
Bunları önlemek için yapılması gerekenlerden biri de enjektör temizliğidir. Aracınız benzinliyse, 40.000 km'de, dizelse 25.000- 30.000 km arasında yakıt enjektör temizliğini mutlaka yaptırın. Bu temizlik yakıt deposundaki mazotun tamamı bitmeden üzerine deponuzu doldurmanız olası sorunların önünü kapatacaktır.
Enjektör temizliği için sıkıntı yapmayın ark.Çok zor değil sanayide bulun bir usta söküp temizlesin kontrolünü yapsın yerine taksın.2-3 saat arası sürer.
Enjeksiyon sistemini yakıt kalıntılarından temizler. Distribütörler, enjektör valfleri, emiş subapları ve diğer yakıt sistemi parçalarındaki karbon kalıntılarını temizler. Tüm enjektörlü sistemlerde etkilidir. Hassas yakıt püskürtme dozajı ve uygun püskürtme sağlaması nedeniyle yakıt tüketimini düşürür.
Vites değişiminde ve ani hız düşürülmelerinde araçta stop etme sorunları görülür. Araçta sıcak veya soğuk fark etmeksizin zor çalışma sorunları ya da hiç çalışmama sorunları ortaya çıkar. Araç yakıt tüketiminde artış görülür. Araç benzinde iken egzoz emisyon muayenesinden geçmesi zor olur.
%5 indirimle Würth 300 ml Benzin Enjektör Temizleyici 178TL'ye, %10 indirimle Würth 300 ml Dizel Partikül Filtre Temizleyici 437TL'ye, %44 indirimle Würth 400 ml Dizel Partikül Temizleyici 450TL'ye, %18 indirimle Würth CR-Dizel Enjektör Temizley 5861011300028 12 175TL'ye sahip olabilirsiniz.
Enjektör temizleyici kullanırsanız tüm yakıt sistemindeki pisliği söker ve enjektörlere gelince tıkanmaya sebep olur. Kesinlikle risk almayın.
Würth enjektör temizleyici, katalizörlü ve katalizörsüz bütün enjeksiyonlu motorlarda kullanılabiliyor. Enjektör temizleyicinin kapağı çıkarıldıktan sonra kutu içerisinde yer alan sivri uçlu başlığı takıp yakıt deposuna doğrudan boşaltarak kullanılıyor.
Dizel motorlarda yer alan enjektör pompasında zaman içerisinde oluşabilen tortuları önlemek için Würth Dizel Enjektör Temizleyici 300 ml ürününün özelliklerinden yararlanabilirsiniz.
Mazot almadan önce bunu depoya atıyorsun.sonra mazotu koyuyorsun. 70l ye kadar mazot için 1 ürün yeterli demektir. Bu kadar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri