Kedi pire damlası, kedilerin ense kısımlarına, iki kulak arasının biraz aşağı kısmına, kıllar aralanarak direkt deriye temas edecek şekilde damlatılmalıdır. Pire damlaları genellikle kilograma göre dozajlanmış şekilde üretilmektedir. Kedinizin kilosuna uygun pire damlasının kullanılması önemlidir.
Damlayı uygulayacağınız ense bölgesindeki tüyler güzelce aralanıp deri kısmına dökülerek uygulanmalıdır. Ense damlası uygulamasından önce ve sonraki 3 gün yıkanmaması damlanın etkisi açısından önemlidir. Ense damlası uygulanan bölgenin 24-48 saat boyunca ellenilmemesi damlanın etkisini kaybetmemesi açısından önemlidir.
Köpek Ense Damlası 5'li Damla Paketi; Deri üzerine, tüyler ayrılarak, dik duran kedi veya köpeğin omuz arasına çizgi şeklinde omuzdan sırt bölgesine doğru damlatılarak uygulanır. Bu uygulama 21 günde bir tekrarlanır.
Veteriner hekiminiz tarafından farklı bir durum gözlenip ayrı tutmanız söylenmedi ise ayrı tutacağınız süre sadece ense damlalarının kurumalarına yetecek kadardır. Dış parazit için damlatılan ense damlaları yağlı bir preperat olup deri tarafından hemen emilmez. Bu süre 2-6 saat aralığında değişir.
Ense damlaları pire mücadelesinde en yaygın kullanılan metoddur. Kediniz eğer dışarıya çıkıyorsa ilkbahar ve yaz aylarında ayda bir, havanın soğuk ve pire aktivasyonun az olduğu dönemlerde 2-3 ayda bir düzenli uygulamalar ile kedinizde pire kontrolünü sağlayabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Teknovet Fiproes Ense Damlası Pire Öldürmüyor.
Kedilerde parazit aşısı yan etkileri diğer aşılar ile benzerlik gösterebilir. Aşı sonrasında ortaya çıkan semptomların şiddetli olduğu gözlemlenirse ve söz konusu semptomlar bir günden uzun süre devam ederse mutlaka veteriner hekime danışılması gerekir. Kedilerde parazit aşısı yan etkileri; Halsizlik ve/veya uyuşukluk.
Şimdi bu aşamada bir diğer merak edilen sorunun yanıtı vermek gerekir ise kedilerde dış parazit damlası kaç günde etki eder sorusunun yanıtı kedinin bünyesinde bulunan parazitin yoğunluğuna ve türüne göre değişebilmekle beraber 24 saat içinde etkisini göstermeye başlar.
Çünkü dış parazit damlalarının çoğu sadece erişkin parazite etki ederler. Larva forma da etkili damlalar bulunsa da pire yumurtalarını ne yazık ki yok edemezler. Bu sebeple pirelerin yumurtadan ergin forma kadar olan yaşam sikluslarını kırmak amacıyla her ay hayvanlarımıza önlem amaçlı dış parazit uygulamalıyız.
Pire damlaları yapıldığı zaman veterineriniz damlanın yapıldığı alana dokunmamanızı söyler. Bunun nedeni ise damlanın hem zehirli olması hem de yayılmasının engellenmesidir. Yani damlalar sadece onlar için değil insanlar için de sağlıksızdır.
Zonaks Zofibro Kedi Bit,Pire ve Kene Ense Damlası 2ml Kediler için, Bit,pire, kenelerden uzak tutmaya yardımcı mükemmel etkileşimli ense damlasıdır. içerdiği aktif maddeler Fipronil: fenilpirazol kimyasal ailesine ait geniş spektrumlu bir insektisittir.
Kötü kokulara neden olan etkenleri elimine eder. Kedi veya köpeğinizin kalıcı hoş bir kokuda olması sağlar. KULLANIM YERİ: Köpeklerde ve kedilerde tüy ve deri bakımı ile Kötü kokularını arındırıp güzel kokmasını sağlayan yardımcı bir bakım ürünüdür. UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZU: Haricen kullanılır.
4 kg'dan hafif köpeklerde 0,4 ml'lik tüp, 4-10 kg arası köpeklerde 1 ml'lik tüp 10-25 kg arası köpeklerde 2,5 ml'lik tüp ve 25 kg'dan ağır 40 kg'a kadarki köpeklerde 4 ml'lik tüp, omuzlar arasındaki tüyler iki yana ayrılarak, tüp içeriği omurga üzerine deriye eşit olarak 4 ayrı yere sıkılarak boşaltılır.
Pire damlaları deriye uygulandığında kedinin kan dolaşımına emilir ve vücuduna yayılır. Pireler kedinin kanıyla beslenirken ilacı yutar ve bu da onları öldürür.
6 haftalıktan itibaren her Minnak kediye, dış parazitlere karşı ilaç uygulanması gerekir. Uygulanan anti paraziter ilaçlar, Pire, Uyuz ve Kenelere karşı etkilidir. Hastanemizde Minnaklara yapılan ilk doz uygulamayı takiben (riskli ve şüpheli durumlarda tekrar sayısı 2 olabilir) 3 ayda 1 kez tekrarını önermekteyiz.
1 yaşını doldurmuş kediler için her 3 ayda bir defa iç ve dış parazit aşısının yapılması gerekir. Kedilerde parazit aşı uygulamalarının her 3 ayda bir uygulanması tavsiye edilir.
Toksoplazma olarak adlandırılan parazit türü önlem alınmadığı takdirde dönem dönem tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Körlük, beyin hasarı ve büyüme geriliği gibi riskli durumlara neden olan bu parazit bir kez atlatıldığı takdirde hastaya bağışıklık kazandırıyor.
Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki kediniz dışarı çıkıyorsa pire kapabilir. Eviniz bahçe katında ya da pirenin kolayca ulaşabildiği bir yapıda ise bulaşma ihtimali daha yüksek olur. Yüksek evde oturanların da kedilerine pire bulaşmaz diye bir durum söz konusu değildir.
Ancak kedi üzerindeki kene insana tutunabilmektedir. Bu nedenden dolayı kedinizin antiparaziter tedavisini belli aralıklarda yapmanız gerekmektedir. İç parazitler için antiparaziter ilaç uygulaması yapıldıktan sonraki 2-3 gün içinde dışkıda parazit görülmesi halinde antiparaziter tedavinin devam etmesi gerekir.
Kedi pireleri kediler arasında sıkça görülen bir türdür. Kediniz dışarıya çıkıp eve geri dönüyorsa pire kapma ihtimali daha yüksektir. Ama kediniz evden çıkmıyor ya da yüksek katlarda oturuyor olsanız bile kedinize pire bulaşabilir.
Aşının yapıldığı gün ve 3 gün sonrasına kadar yıkama yapılmamalıdır. Aşının yapıldığı gün ve 3 gün sonrasına kadar kedinizin ıslanmasına veya üşütmesine engel olmalısınız.
Damlanın etkisinin azalmaması ve pirelerin bir an önce yok olması için bir gün boyunca kedi yıkanmamalıdır. Kedinizi 24 saat sonra yıkayabilirsiniz. Damla kokusu sizi rahatsız ediyorsa, kedi şampuanı da kullanabilirsiniz.
Bitkisel dış parazit diye satılan ürünlerin dış parazitlere karşı bir etkisi yoktur. Küçük miktarlara dahi aldığınız ürünler hiçbir işe yaramamaktadır.
Dış Parazit Belirtileri
Dış parazite sahip hayvanlarda kaşınma belirtisi yoğun olarak görülmektedir. Hatta yoğun kaşınmadan kaynaklı hayvanların kaşıdıkları bölgelerinde tüy dökülmeleri ve deride lezyonlar da rastlanan diğer belirtiler arasında yer almaktadır.
Kedime dış parazit aşısı yaptırmazsam ne olur? Yavru ya da yetişkin olmaları hiç fark etmez. Çünkü tüm evcil kediler dış parazit aşısı olmalıdır. Oldukça bulaşıcı olan dış parazitlerin önüne geçmek için aşılarının yapılması gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri