ENSE AĞRISINA HANGİ BÖLÜM/DOKTOR BAKAR? Eğer ense ağrınız varsa öncelikle ense ağrısına neden olabilecek faktörlerin tespiti için hastanelerin “Ortopedi ve Travmatoloji” bölümüne görünmeniz gereklidir.
Boyun ağrısı için, ortopedi doktoruna gitmek gerekir. Boyun Ağrısına Hangi Bölüm Bakar? Boyun ağrısına ilk olarak hastanelerin Ortopedi ve Travmatoloji bölümü bakar. Gerek görülürse Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine sevk edilebilir.
Baş ağrısı için hastanelerin Nöroloji kliniklerine başvurmak gerekir. Yapılan detaylı testlerin sonucunda baş ağrısının nedeni belirlnir ve tedaviye başlanır. Nöroloji uzmanı gerekli hallerde sizi farklı doktorlara yönlendirebilir.
Ense Kökü Ağrısı ve Ense Ağrısı
Migren, tansiyon, duruş bozuklukları, osteoporoz, boyun fıtığı, kaslarda oluşan spazm… Tüm bu rahatsızlıkların ortak bir noktası var. Hepsi ensede ağrıya neden olabiliyor. Ense veya ense kökünde ağrı yaşam kalitesini düşüren en yaygın ağrıların başında geliyor.
Baş ağrısına bağlı olarak bölümlerden nöroloji, beyin sapı ve omurilik sinir sistemi ile ilgili rahatsızlıkları ilgilenmektedir. Baş ağrısına neden olan sebeplerin incelenmesi konusunda nöroloji önemli tespitlerde bulunmaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
Baş ağrısında hastadan alınan anemnizin sistemik ve nörolojik muayenenin büyük önemi vardır. Hekim gerekli gördüğü takdirde klinik laboratuvar testler (Hematolojik, Biyokimyasal, Hormonoal Serolojik) Elektroansefolografi (EEG), Beyin görüntüleme çalışmaları (BBT-MRI) gibi tanısal testlerden yararlanabilir.
Bazı durumlarda migren, stres, yorgunluk ve susuzluk gibi nedenler de başın arka kısmında ağrı yapabilir. Kafanın Arkasındaki Ağrı Nasıl Geçer? Tümör gibi etkenlerin yanı sıra tansiyon seviyesinin değişmesi de başın arka kısmında ağrı yapabilir. Boyunda meydana gelen bir rahatsızlık başı etkileyebilir.
Kas ve eklem ağrıları, bireylerin günlük hayat kalitesini ciddi anlamda olumsuz etkileyebilen rahatsızlıkların başında gelir. Genellikle çok ciddi hastalıklara işaret etmemekle birlikte, kas-iskelet sistemine dair gelişen şikayetlerin şiddetlenmesi durumunda dikkat edilmesi gerekir.
Ense ağrısı tansiyon ile ilişkili midir? Ense ağrısı tansiyon ile ilişkili olabilir. Tansiyon yüksekliği ensede ağrıya yol açan etkenlerden biridir, bu durumda kişi enseden başlayan ve başın tepe noktasına ilerleyen kulaklarda çınlama ve dolgunluğun eşlik ettiği ağrıdan yakınır.
Enseye bağlı baş ağrısı, sıcak veya soğuk kompresler, masaj yapmak, doğal yağlar kullanmak, ağrı kesiciler, kas gevşeticiler ve antidepresanlar gibi doğal veya tıbbi tedavi yöntemleriyle tedavi edilebilir.
Nörolojik muayene Aydın, sinir sistemini, beyin ve omuriliği görüntülemeye yarayan tetkiklerden önce yapılan, nörolojik hastalıkların tanısında ilk aşamadır. Nörolojik muayene ile sinir sisteminin ve sinir sistemindeki olası lezyonların oluşturduğu nörolojik işlev bozukluklarının varlığı saptanmaya çalışılır.
Nörolojik hastalıkların belirtileri arasında; baş ağrısı, felç, dengesizlik, bayılma, çift görme, kas seğirmesi, titreme, uyuşma ve karıncalanma bulunmaktadır. Nörolojik hastalıklardan şüphelen kişiler hemen bir doktora başvurmalıdır. Çünkü bazı hastalıklarda erken teşhis çok önemlidir.
Sağa sola ve öne arkaya çevirme konusunda rahatsızlık yaratan bu sorun adına, mutlaka ilgili bölüme başvurulmalı ve tedavi edilmelidir. Boyun ağrısı adına hastanelerin ortopedi bölümüne gidilmesi gerekiyor.
Strese Bağlı Boyun Ağrısı Nasıl Geçer? Strese bağlı boyun ağrısı yaşanabilir. Özellikle uzun süreli araç kullananlar ve ofis hayatı yoğun olan kişilerde boyun ağrısı çok görülebilir. Stresten kurtulmak ve sık sık açık havaya çıkıp molalar vererek boyun kaslarının hareket etmesini sağlamak ağrı kontrolü için faydalıdır.
Ağrı kesicilerle ve kas gevşeticilerle ağrılar birkaç gün içerisinde geçer. Ağrıların geçmesiyle ya da azalmasıyla birlikte, tekrar etmemesi için belli başlı egzersizlere başlanması gerekmektedir. Çeşitli boyun egzersizleriyle ense ağrılarının önüne geçmek mümkündür.
Stres ve sinire bağlı olarak yaşanan tansiyon belirtileri arasında baş ağrısı, çarpıntı, sık idrara çıkma, baş dönmesi, aşırı heyecan, kalp ağrısı ve düzensiz kalp atışı yer alır. Özellikle genç yaşta eğer tansiyonunuz varsa düzenli beslenme ve sağlıklı yaşam uzmanlar tarafından önerilir.
Baş ağrısı, baş dönmesi, kulak çınlaması, hâlsizlik, nefes darlığı, bulanık görme, sık idrara çıkma, burun kanaması, kalp ağrısı ya da kalp ritminin düzensiz olması, hipertansiyon belirtileri arasında yer alır.
Hipertansiyonda en sık görülen belirti baş ağrısıdır. Genellikle enseden başlar, tepeye doğru yayılır. Unutulmaması gereken noktalardan birisi, baş ağrısını yapabilen birçok hastalığın mevcut olmasıdır. Bu nedenle her baş ağrısı olan kişide mutlaka Hipertansiyon olacak diye bir kural yoktur.
Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Bahadır Baykal, bir çok kişi için can sıkıcı sorun haline gelen sinüzitin alın,ense veya yüzde görülen baş ağrıları ile kendini belli edebildiğini belirtti.
Ağrı başın arka tarafından ve enseden başlar, yukarı doğru yayılır. Bazen göz çevresine dek yayıldığı olsa da bu durum nadiren görülür.
Kafada ağrılık hissinin nedeni tama olarak bilinmemektedir. Gerginlik, duygusal tepkime, psikolojik sorunlar nedeni ile olduğu düşünülmektedir. Ama tüm bunlar kesin olarak kanıtlanmamıştır. Yüz kaslarının kasılması da kafada ağırlık hissini tetiklemektedir.
Ruhsal gerginlikler ağrıya yol açıyor
Bu korku ve endişeler sonucunda kaslarımız kasılıyor ve sonucunda bu ağrılar ortaya çıkıyor” diye konuştu. Sırt, mide, baş ağrısı ve kol-bacak ağrılarının stresin neden olduğu hastalıklardan birkaçı olduğunu belirten Prof. Dr.
Gerilim Tipi Baş Ağrıları
Genellikle stres sonucu oluşmaktadır. Işık ve ses hassasiyeti, bulantı-kusma bu tip ağrılarda olmaz. Başın iki yarısında da ağrı hissedilir. Bu tip ağrıların altından genellikle depresyon, kaygı bozukluğu gibi psikiyatrik sebepler çıkmaktadır.
Genel olarak bakıldığında göze vuran baş ağrısının en fazla görülen nedeni küme tipi baş ağrısı olmaktadır. Küme tipi baş ağrısı dayanılmaz olan, şiddetli ağrı, sık olarak bir gözün etrafından başlayan bir şekilde yayılım göstermektedir. Ağrı bazı zamanlarda yüz, boyun, omu, baş ve diğer alanlara da yayılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri