Etno-kültürel ve dinsel açılardan farklı grupların bir arada yaşadığı toplumlarda bütünleşme sürecini ifade eder. Göç çalışmalarında ise göçmenlerin hem birey hem grup olarak toplumun bir parçası olarak kabul edildiği süreci karşılamaktadır.
Entegrasyon, birbirleriyle ilişkili birden çok sistem veya uygulama arasındaki etkileşimlerin sağlanması ve veri alışverişi yapılması sürecidir. Bu süreçte farklı yazılım veya sistemlerin birbirleriyle uyumlu hale getirilmesi, birlikte çalışabilmesi ve veri alışverişi yapabilmesi hedeflenir.
Entegrasyon : Fransızca integration. Son zamanlarda insanların bir toplumla bütünleşmesini, uyumunu anlatmak için sık kullanılan bu söz için teklif edilen karşılıklar: bütünleşme, uyum. Örnek: Türk işçilerinin alman toplumuyla bütünleşmesi (uyumu) kolay olmuyor.
Bu bağlamda, Entegrasyon, "etnik geçmişleri, dinleri, dilleri vb. temellerde ayırt edilebilen bireylerin veya grupların sosyal ve siyasal aidiyete dahil edilmesi için politik ve sosyolojik bir atama" olarak tanımlanmaktadır”. (Klaus Schubert/Martina Klein 2016).
Entegrasyon, iyi işleyen bir bütün elde etmek için farklı öğelerin birbirine bağlanmasıdır. Aynı şekilde beynimizin iyi bir performans göstermesi de, farklı bölümlerinin bir koordinasyon içinde ve dengeli bir şekilde birlikte çalışmasına bağlıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Entegrasyon en yalın hali ile 'bütünleşmek, uyum sağlamak' anlamına gelmektedir. Fakat teknik anlamda teknolojilerin, yazılımların, sistemlerin birbirleriyle uyumlu, birbirlerine bağlı ve anlaşılır bir halde otomatik olarak haberleşmesi, veri alışverişi (Data Exchange) yapabilmesi demektir.
İnsanın ruhsal sorunlarına, entegratif bir yaklaşımla, kişinin öznelliğinde müdehale ve yaklaşımlarla ruhsal sıkıntısına eşlik etmek. İnsanı bir bütün olarak görerek geniş bir yelpazede anlamak ve değerlendirmek.
Entegre eğitim, özel gereksinimli bireyler ile tipik gelişim gösteren akranları ile fiziksel, sosyal ve bilişsel yönden bireyselleştirilmiş eğitim programları aracılığı ile bütünleşmeleridir (Göksu ve Çevik, 2004).
İlk olarak sosyal entegrasyonu incelersek, toplumdaki kimlik olarak birleşmiş etnik grupları ve dini olarak birleşmiş grupları karıştırmak ve birleştirmek anlamına gelir. Sosyoloji ve diğer sosyal bilimlerde entegrasyon etnik azınlıkların ve ana toplum içindeki toplumun yoksul bölümlerinin ve mültecilerin hareketidir.
Günlük yaşamda en yaygın kabul gören ifade ile entegrasyon; “azınlıkların çoğunluk içindeki yaşamını, kendi özünden uzaklaştırmadan veya değiştirmeden, o toplum içinde uyumlu yaşamasını sağlamak. “ olarak açıklanmaktadır.
Entegrasyon Türleri Nelerdir? Entegrasyon türleri 5'e ayrılır. Entegrasyon türleri şunlardır: pazar yeri entegrasyonları, muhasebe entegrasyonları, ödeme sistemi entegrasyonları, geliştirici araç entegrasyonları ve son olarak kargo ve lojistik entegrasyonlarıdır.
Entegrasyon yönetimi, proje hedeflerine ulaşmanın en uygun yolunu belirler ve süreç grupları içindeki çeşitli süreçler ve proje yönetimi faaliyetleri arasındaki karşılıklı bağımlılıkları yönetmek için sistemler kurar.
Ekonomik bütünleşme sürecinin aşamaları şu şekilde sıralanabilir: Serbest Ticaret Bölgesi-Gümrük Birliği-Ortak Pazar-İktisadi Birlik-Ekonomik ve Parasal Birlik(Siyasi Birlik).
Etno-kültürel ve dinsel açılardan farklı grupların bir arada yaşadığı toplumlarda bütünleşme sürecini ifade eder. Göç çalışmalarında ise göçmenlerin hem birey hem grup olarak toplumun bir parçası olarak kabul edildiği süreci karşılamaktadır.
entegrasyon - Nişanyan Sözlük. Fransızca intégration “bütünleme, bütünleşme” sözcüğünden alıntıdır.
Kurumsal entegrasyon, tüm uygulamalar gerçek zamanlı olarak birlikte çalışmak için ortak bir veri modeli kullanan bu bağlı olmayan bileşenleri konsolide eder. Bu model bütünsel olarak entegrasyona yaklaşır ve her ölçekten işletmeye hizmet edebilir.
Entegre eğitim modeli, öğrencileri mezuniyet öncesi mesleğe hazır hale getirmek için kurgulanmış basamaklara dayalı eğitimlerden oluşmaktadır ve bu eğitim modeli ile mezuniyet öncesi öğrenci mesleğe tam olarak hazırlanmaktadır.
Ekonomik birleşme, birleşmeye giden ekonomilerde mal ve hizmet akımlarına serbesti sağlayıp, ticarete engel olan kısıtlamaları kaldırarak, bir ortak pazar yaratmak şeklinde tanımlamaktadır.
Entegrasyon Testi uygulamaya ait farklı bileşenlerin birbirleri ile etkileşiminin test edildiği test seviyesi olarak tanımlanır. Entegrasyon testleri, birden fazla birimi veya modülü gruplar halinde test ederek hataları oluştuğu konumda tespit eder ve hatalara ait esas sebeplerin kolaylıkla belirlenebilmesini sağlar.
Entegrasyon sözcüğü, bütünleşme ve uyum gibi anlamlara gelmektedir. İşletmelerde farklı operasyonların bütün hale gelmesi ve tek kaynak üzerinden uyumlu şekilde çalıştırılabilmesi amacı ile tasarlanan sistemlere ise entegrasyon sistemleri adı verilmektedir.
Teknoloji entegrasyonu bilgisayar, tablet, telefon, dijital kamera, internet, sosyal medya platformları gibi teknolojik yeniliklerin eğitim ve öğretim ortamında kullanılmasıdır.
İkinci koltuk sırasındaki orta koltukta bulunan entegre çocuk koltuğu1, çocukların konforlu ve güvenli bir şekilde oturmasına olanak tanır. Çocuk koltuğu özellikle çocuklara aracın emniyet kemeri ile birlikte iyi bir güvenlik sağlamak için tasarlanmıştır.
İntegratif Psikoterapi (IP) erken gelişim dönemindeki ve süregiden yaşamdaki ilişkilere odaklanan, danışan-terapist ilişkisini terapi sürecinin merkezine koyan bir psikoterapi yaklaşımıdır.
Psikodinamik yaklaşımın benimsediği determinizm (nedensellik) kavramına göre insan davranışının altında mutlaka bir neden yatmaktadır. Buna göre hiçbir davranış, duygu ve düşünce rastgele olarak meydana gelmez. Dolayısıyla insan davranışının sonuçlarına bakarak davranışın nedenlerine de ulaşılabilir.
Bütüncül eğitim, çocuğun tüm bu yönlerini birleştiren bir yaklaşımdır. Evrenseldir, tüm kültürlere uygulanabilir. Dahası çocukların kişiliklerine ve ihtiyaçlarına göre ayarlanabilir. Bütüncül eğitimin amaçları; sağlıklı, güçlü, esnek, çevik ve dayanıklı bir beden ile keskin duyular geliştirmektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri