Ana Arı Anadolu ırkı marmara ekotipi ana arı fiyatları 2021 yılı için 10 ve üzerinde olursa adedi 75, altında olursa 100 TL.
Kraliçe arılar 5 seneye kadar yaşayabilirler. Bununla birlikte pek çok arıcı her sene veya iki senede bir kraliçeyi değiştirir. Kraliçe kazara öldüğünde veya yumurta bırakması yavaşladığında işçi arılar yeni bir kraliçe adayı (supersedure) yetiştirmeye başlarlar.
2023 yılı ana arı satış fiyatı: 150 TL
Ana arıların üretimi elimizde bulunan damızlık kolonilere göre larva transfer yöntemi ile yaptığımız aşılamalardan yapılmaktadır. Larva transferi yapıldıktan sonra başlatıcı kolonilerden besleme safhası bitince bitirici kolonilere sevki sağlanmaktadır.
Ana Arı Fiyatı: 250 TL. Ana Arı fiyatı olarak ise, 250 TL olarak belirlenmiştir. Bilindiği üzere paket arılar ile ana arılar aynı nakliye yapılmaktadır. Paket arı satın alan müşterilerimiz için paket arının için kendi anası bulunmaktadır.
2022 yılı ana arı fiyatları açıklandı… 1 adet ana arı fiyatı: 90 TL olarak planlanmaktadır. 2022 yılı ana arı fiyatları zamana göre değişiklik gösterebilecek olup, burada yazılan fiyatları her zaman güncelleyeceğiz.
İlgili 31 soru bulundu
Arı Kovanı İmalatçıları Derneği Genel Başkanı Şener, "Kovanın standardı olmadığında bal verimi düşük oluyor. Yapılan araştırmalarda Türkiye genelinde bir kovandan 15-20 kilogram bal çıkıyor. Avrupa'da bir üretici kovan başına 70-80 kilogram bal alıyor."
Arı Çıtası Fiyatı 17,23 TL.
Bir bal arısı kovanında kışın yaklaşık 20.000-30.000, yazın 60.000-80.000 arası işçi arı bulunur. Kış aylarında 4-9 ay, yaz aylarında 6 hafta civarı yaşarlar. İşçi arıların dikenli bir iğnesi bulunur ve bu iğne ile bir canlıyı soktuklarında iğnelerini bırakır ve ölürler.
Küçük, yalnızca organik, şekersiz ve kara kovan bal üretimi yaptığını belirterek, "Normal fenni kovanlarda bu bölgede bir arıdan en fazla alacağın bal 20-25 kilodur.
Bununla birlikte bal arılarının 1 kilogram bal yapabilmesi için yaklaşık 4-5 milyon çiçeği ziyaret etmeleri gerekir.
Bu kapsamda geçen yıl, arının çıta fiyatını 150 lira olarak açıklamıştık. Fiyatı, bu sene ise 50 liralık artışla 200 liraya çıkardık.
Destekleme ödemesine hak kazanan organik arılı kovanlar için kovan başına 30 lira destek ödemesi yapılacak. Tebliğ, 2 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girerken 12 Kasım 2022 tarihli aynı başlıklı tebliğ yürürlükten kaldırıldı.
Kraliçe arı kovandaki en uzun ve en büyük arıdır. Kraliçe arının diğer arılardan daha uzun bir karnı vardır. Kraliçe arı yumurtlayabilen tek dişidir ve günde 2000'e kadar yumurta üretir! Kraliçe arılar, çiftleşme amacıyla erkek arıları (erkek arılar) çeken özel bir kokuya sahiptir.
Kraliçe arı, bal arısı kolonilerinde sadece bir adet bulunur. Kraliçenin tek görevi ise sürekli yumurtlayarak koloninin devamlılığını sağlamaktır.
Bu nedenle işçi arı en fazla altı hafta, erkek arı da altı ay yaşayabilirken ana arı altı yıla kadar yaşayabiliyor. Ana arı olarak yetiştirilecek larva, işçi arı ve erkek arı olacak larvaya göre daha kaliteli ve daha zengin arı sütü ile besleniyor.
Ana (Kraliçe) Arı
Tek üreyebilen ve yumurta bırakabilen arıdır. Bir günde 1500-2000 adet yumurta bırakabilir. Ayrıca ana arı, ürettiği salgılardan dolayı kovandaki diğer tüm arılar tarafından bilinir. Ana arı; kovanın mutluluğunu, devamlılığını sağlar.
İŞTE 2023 YENİ SEZON BAL FİYATLARI!
Geçen yıl kilosu 200 liradan satılan petek bal bu yıl 300 liradan, 250 liraya satılan süzme balın kilosu 350 lira olarak satılacak. Geçen yıl 300 lira olan karakovan balın kilo fiyatı ise 450 lira olarak belirlendi.
Bal, yılda iki veya üç kez hasat edilebiliyor. Fakat hasadın toplamda kaç gün süreceği kovanların sayısına, arıcının tek çalışıp çalışmadığına ve hava koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bal hasadı, kovan sayısına göre iki gün sürebileceği gibi iki hafta veya daha uzun da sürebiliyor.
Arılar Hayatları Boyunca Ne Kadar Bal Üretir
Bir bal arısı hayatı boyunca sadece çay kaşığının 12 de 1 'i (1/12) kadar bal üretebilir. Sofralarımızda tükettiğimiz bir çay kaşığı bal, 12 arının tüm hayatı boyunca üretebildiği baldır.
*Ergin olanlar 2-3 ay aç kalabilir fakat susuzluğa 1 ay dayanabilirler.
Sadece dişi arılar sokar
Çünkü sadece dişi arıların iğneleri vardır. Üzücü olan ise bal arılarının herhangi birini ya da bir şeyi soktuktan sonra ölmeleri…
Bal arılarının doğal besin maddeleri; nektar, bal ve polendir. Nektar arılar tarafından toplandıktan sonra vücut içinde ve kovandaki petek gözlerinde fiziksel-kimyasal değişikliklere uğratılarak bala dönüştürülüp petek gözlerinde depo edilir.
Alerjinin yanı sıra arının kaç kez soktuğu, yaşanılan belirtilerin şiddetinde etkili olan bir diğer faktördür. Bal arıları bir kişiyi soktuktan sonra ölür ve yalnızca bir kez sokabilir. Fakat eşek arıları ve yaban arıları gibi farklı türdeki arılar birden fazla kez sokabilir ve sonrasında yaşamaya devam edebilirler.
Ana arı çiftleştikten 3-4 gün sonra yumurta bırakmaya başlar ve günde ortalama 1500 yumurta bırakır. Gözler işçi arılar tarafından önceden temizlenir ve ana arı her göze birer yumurta yumurtlar ve dik bir şekilde yapıştırır. Bu gözler büyük (ana ve erkek) ve küçük (işçi) gözler olmak üzere 2 grupta toplanır.
Oğul alma işlemi arının konduğu yere göre değişmekle beraber sistem aynıdır. Önce kovan ve şerbet hazırlanır. Körük yakılır. Maske ve eldiven giyilir Oğul yüksek de ise oğul torbası ile oğul alçak dal veya ota konmuş ise şerbetli 2 çerçeve çatılarak alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri