Macun oda sıcaklığında 3 saatte kuvvetle yapışır, yapıştırır, doldurur veya delikleri tıkar. Su geçirmez, kalıcı dolgu sağlar.
Epoksi macun; beton, plastik, çelik ve alüminyum gibi alanlarda oluşan çatlakları kapatmak amacıyla kullanılan yapıştırıcıdır. Genel olarak duvar ve zeminlerde meydana gelen kusur, çatlak ve eziklerin giderilmesi ve tamir edilmesinde kullanılır.
Genel amaçlı, iki bileşenli, çökme yapmayan, yüksek dayanım ve yapışma gücüne sahip epoksi esaslı bir dolgu macunudur.
Metal Epoksi Macun
57 gr. Otomotiv ve makine parçaları, egzoz sistemleri, tesisat işleri, sökülmüş vidalar, pas hasarlarında, ev onarımları için uygundur.
Devcon Leakstopper® Steel Epoxy Putty (Leakstopper Çelik Epoksi Macun) Karıştırıldıktan sonra kuruduğunda taş gibi sertleşen hızlı kürleşen macun. Kes, karıştır, yapıştır. Herhangi bir yüzeyin şeklini kolayca alır. Sökmeye veya tesisatı boşaltmaya gerek yoktur.
İlgili 36 soru bulundu
Plastik muadili parçalara yapışmadığı gibi (pleksi, kestamid, derlin yada yoğurt kapakları gibi), demir yüzeye, mermer ve fayans yüzeye de yapışmaz. MDF kaplama yüzeyine ve yağlı kağıda da yapışmaz.
Kuruma süresi 24 saat. Üzerine kat uygulamak için en az 24 saat beklenmelidir. Mekanik direncine 4-6 günde ulaşır.
Çürük, ezilme ve göçme durumlarında hasarları bu macun ile tamir edebilirsiniz. Dayanıklı olan bu macun su ve soğuğa direnç gösterir.
Saydamlaşmayan bölümlere ise saydam hale getirene kadar ince epoksi uygulayın. Normal ya da rulo fırça kullanabilirsiniz. Macuna fazlaca bastırıp biçimini bozmamaya yine dikkat edin.
Bunlardan biri de epoksi yapıştırıcı olarak bilinen ürün çeşididir. Güçlü bir yapıştırıcı olma özelliği ile öne çıkan ürünler; alüminyum, metal, plastik ve ahşap gibi çeşitli yüzeyler üzerinde kullanılabilir.
Epoksi boya su geçirir mi diye soracak olursanız, buna cevap hayır olacaktır. Su geçirmemesinden dolayı da sıklıkla tercih edilir. Çünkü su genel olarak tüm yapılar adına zarar oluşturur. Özellikle zeminlerin kısa sürede çürümesine, yumuşamasına sebep olur.
Epoksiler oldukça uzun ömürlüdür. Renk solması yapmayacağı gibi kolay kolay da zarar görmezler. Mekanik bir darbe görmeyen epoksiler zarar görmeden uzun süre kullanılabileceklerdir. Kullanım ömrü olarak bakıldığında profesyonel bir şekilde döşenen epoksiler 5 ile 20 yıla kadar aşınmalara karşı dayanabileceklerdir.
Epoksi buharı solunması durumunda burun, boğaz ve akciğerleri etkileyebilir. Epoksinin solunmasından kaynaklı burun, boğaz ve akciğerleri tahriş edebilir. Özellikle meslek olarak epoksinin kuruması sürecinde sürekli buharına maruz kalan kişilerde önemli rahatsızlıklara sebep olabilir.
Özellikle endüstriyel kullanım için ısıya dayanıklı ve akışkan epoksi reçine sistemi. Aşınma yapmaz, anti-manyetik, büzülme olmadan pratik sertleşir.
Macun aşaması zemindeki çatlak yağ, kir ve gevşek şap parçaları alındıktan sonra zemine epoksi astar uygulanır.Astar kuruduktan sonra zemin zımparalanıp temizlikten sonra epoksi astar, talk yada kalsit ile su eklenerek macun elde edilir ve zemine mala yardımı ile gereken yerlere uygulanır.
Bir kâğıt havluyu izopropil alkole batırın ve epoksi gevşeyene kadar yüzeyi ovalayıp çıkmasını bekleyin. Eğer bu yöntemle çıkarmayı başaramadıysanız bir kazıyıcı alet ile epoksiyi kazımayı deneyin. Epoksi çıktıktan sonra kalan artıkları ıslak bir bez ile temizleme yapmalısınız.
Tuvalet, koridor ve banyo gibi fayansın bulunduğu bütün mekanlar için bu işlem uygulanabilir. Renk seçeneği oldukça fazla olan fayans üzeri epoksi boya, nem, ısı ve aşınmalar karşı maksimum dayanıklıdır.
Pürüzlü mekanlarda düz hale getirebilmek adına neredeyse 3 kat uygulanan epoksi zemin kaplama 6 mm kalınlığına kadar çıkabilmektedir. Örneğin hastanede kullanılacak olan zemin kaplama 1-3 mm arasında değişmektedir. 3 boyutlu bu uygulama hayatımıza girdiği andan itibaren rağbet görmüş ilginç tasarımlar ortaya çıkmıştır.
Beton, şap, mozaik, seramik zeminler üzerine epoksi kaplanabilir. Önemli olan kaplama yapılacak zeminin sağlamlığı ve yüzey pürüzlüğünün sağlanmış olmasıdır. Eğer zemin yeteri derecede sağlam değilse, zemin güçlendirilmelidir.
Bu kimyasallar kolay kuruyabildiği için karmanın hemen ardından hemen çekilmesi gerekir. Macunun uygulanmasının ardından yaklaşık on dakika kuruma süresi gerekir. Yeterli görmediğiniz taktirde kurutma makinesi ile müdahale edebilirsiniz.
POLİTEK POLYESTER FİBER MACUN 2,700 KĞ GRİ OTO BOYA KABORTA SEKTÖRÜNDE ELYAF MACUN OLARAK KULLANILAN YERLİ ÜRÜN, ELYAF MACUNLAR DAHA DAYANIKLI VE SERT ÜRÜNLERDİR ONARILAMASI GÜÇ KABORTA VE ÇÜRÜKLERDE KULLANILIR.SU DAYANIMI YÜKSEKTİR.
Dokunma kuruması: 1 saat Son kuruma: 24 saat *Daha yüksek bağıl nem ve düşük sıcaklıkta kuruma süresi uzayabilir. Gerekli yüzey düzeltme ve tamiratları yapılmalıdır.
Epoksi reçine soğuk hava şartlarında kristalleşebilen bir maddedir fakat bu durum ürünün yapısını kalıcı olarak bozmaz. Epoksi reçineyi şişesiyle beraber ılık su dolu bir kabın içinde yahut bir ısı kaynağının yanında beklettiğiniz takdirde bu kristalleşme giderilir.
Hassas ölçü birimine sahip olan epoksiler tam oranında eklenmelidir fazla sertleştirici eklenen epoksiler istenmeyen hızlı donmaya az katılan sertleştiriciler karışımı istenmeyen jelibon kıvamında kalmasına sebep olmaktadır.
Katmanlı döküm yapmak istediğiniz durumlarda, alttaki katmanın bir müddet kürleşmesini beklemeniz gerekmektedir. İlk kuruma olan ve dokunma kuruması olarak anılan zamandan sonra ikinci katın uygulamasına geçilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri