Evet. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki bütün öğrencilerimiz Erasmus öğrenci değişim programından yararlanabilir.
Evet. Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki bütün öğrencilerimiz Erasmus+ öğrenci değişim programından yararlanabilir.
Erasmus Programı'na üniversite lisans programlarının (hazırlık dışında) birinci yılını tamamlamış, genel not ortalaması 2.20 nin üstünde olan tüm öğrenciler başvurabilir. Başvuran öğrencilerin yurtdışında eğitim alabilecek düzeyde (en az B1) yabancı dil bilmeleri gerekmektedir.
Öğrenim Hareketliliğinden faydalanabilmek için öğrencilerin kendi kurumlarının Erasmus Koordinatörlüklerine başvurmaları ve seçim sürecine dahil olmaları gerekir. Her kurum kendi başvuru ve seçim tarihlerini kendisi belirlemektedir.
Ülkelerin gruplara ayrılması neye göre belirlenir? Ülkelerin gruplara göre ayrılıp para miktarlarının belirlenmesi Ulusal Ajans tarafından gerçekleştirilir. Bu ayrım yapılırken ülkelerin hayat şartları göz önünde bulundurulur.
İlgili 22 soru bulundu
Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Programı öğrencileri Erasmus programından yararlanabilirler.
5.Önlisans/Lisans öğrencileri için akademik başarı ortalaması en az 2.20/ 4.00 veya 58/100 olmalıdır. 6.Yüksek Lisans ve doktora öğrencileri için akademik başarı ortalaması en az 2.50/4.00 veya 65/100 olmalıdır.
ĐEÜ öğrencilerine anlaşmalarımız gereğince 1 dönemlik Erasmus öğrencisi olma imkanı verilir. Hangi dönemlerde gidilebilir? Gidilecek dönemde en az 2. sınıf öğrencisi olma koşulu aranır. Son sınıfın son dönem öğrencileri başvuramazlar.
Soru 3: Erasmus'tan dönmek istediğimiz takdirde uçak biletleri masrafları karşılanacak mı? Cevap: Dönüş uçak biletiniz ile ilgili ekonomik sınıflı uçuş kartı, elektronik bileti bize tüm istediğimiz diğer dönüş belgeleri ile teslim ettiğiniz takdirde ödenecektir. (Business bilete ödeme yapılamaz).
Dil Puanı; Lisans düzeyinde YYÜ Erasmus Dil Sınavından 60, YDS, e-YDS ve YÖKDİL sınavlarından minimum 55 puan; yüksek lisans ve doktora düzeyinde ise YYÜ Erasmus Dil Sınavından 65, YDS, e-YDS ve YÖKDİL sınavlarından minimum 60 puan gerekmektedir. Diğer sınav denkleri için ÖSYM eşdeğerlik tablosu dikkate alınacaktır.
Erasmus+ Yabancı Dil Yazılı Sınavı
Süre: 90 dk. Sorular boşluk doldurma, cloze test, Türkçe-İngilizce çeviri, İngilizce-Türkçe çeviri, cümle tamamlama, okuduğunu anlama, paragraf tamamlama, paragrafta anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulma ve diyalog tamamlama şeklindedir.
Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilecek 2 ila 12 ay arasında kesintisiz bir süre (1, 2 veya bazı ülkelerin sistemlerine göre 3 dönem) gerçekleşmelidir. Ön lisans ve lisans programlarının birinci sınıfında okuyan öğrenciler Erasmus öğrenim hareketliliği faaliyetinden yararlanamaz.
Birinci sınıf öğrencilerimiz en erken ilk yarıyılı tamamladıktan sonra, bahar döneminde açılacak çağrılara başvuruda bulunarak Erasmus+ programından faydalanabilirler.
Tezsiz yüksek lisans öğrencileri başvuramaz. Tıp fakültelerinden mezun olarak merkezi sınavla (TUS) bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilerek uzmanlık eğitimine devam edenler, İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa'nın kayıtlı öğrencisi statüsünü taşımıyorsa Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliğinden yararlanamaz.
Kendi öğrencileri için dersler açısından zor olsa da erasmus öğrencilerine açılan dersler geçilmesi daha kolaydır.
19. Erasmus öğrenim hareketliliğine katılmak için İngilizce sınavından kaç puan almam gerekir? 65 puan ve üstü almanız gerekmektedir. 20.
Bankada minimum 400 Euro paraları'nın olması gerekmektedir.
Erasmus+ hibesi dışında kalacak yer, seyahat ve vize masrafları için ek bir ödenek veriliyor mu? Hayır, Erasmus hibesi ülkelere göre belirlenen aylık hibe tutarları ile sınırlıdır. Birimimiz tarafından bunun dışında herhangi bir ödenek verilmemektedir.
Evet. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki bütün öğrencilerimiz Erasmus öğrenci değişim programından yararlanabilir.
ortalaması en az 2.50/4.00 olması,
yeni faaliyetle beraber toplam süresinin (öğrenim+staj hareketliliği) 12 ayı geçmemesi gerekmektedir. Bir öğrenci Erasmus öğrenim faaliyetinden, aynı öğrenim kademesi içinde (lisans, yüksek lisans ve doktora) toplamda 12 aya kadar hibeli ya da hibesiz olarak faydalanabilir.
Öğrenim hareketliliğinden yararlanılacak olan dönem 2023-2024 akademik yılıdır. Öğrenim hareketliliğinde asil (hibeli) olarak seçilen öğrencilerimize eşit olarak (tek dönem veya iki dönem fark etmeksizin) toplamda en fazla 4 aylık hibe desteği sağlanabilecektir.
Katılımcılar için yaş sınırı yoktur. Hareketlilik, seyahat günleri hariç 2-60 gün arasında gerçekleştirilir.
Kaldığım dersleri saydırmasam olur mu? Kaldığınız dersler de dahil, Erasmus Lisans Değişim Programı kapsamında aldığınız tüm dersler ve tüm notlar istisnasız transkriptinize işlenir.
Dil bölümü öğrencileri yalnızca kendi dillerinde yapılacak olan sınava başvuruda bulunmalıdır. Bunun dışındaki tüm fakülte ve bölüm öğrencilerimiz, tercih etmeyi planladıkları Üniversitesinin dil koşullarını kontrol etmeli ve uygun dilde başvuru yapmalıdır. Bu başvuru sadece yabancı dil sınavı içindir.
Gidilen üniversitelerde alacağımız dersler İngilizce mi olacak? Öğrencilerimizin yurtdışında eğitim görecekleri üniversitelerdeki derslerin İngilizce ya da o ülkenin kendi dilinde olması tamamen üniversite ile alakalı bir durumdur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri