Erdemli kişiler, mert, yiğit, saygıdeğer ve müstesna olarak tanımlanır.
Erdem kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük "fazilet"tir.
Eşanlamlı, anlamdaş, müteradif veya sinonim; yazılışları farklı olduğu halde anlamları aynı veya çok yakın olan sözcükler.
Talih kelimesi içerdiği anlama göre nasip, kısmet ve şans sözcükleri ile aynıdır.
Duyarlı olma da yine bir empatidir ve eş anlamlı kelimesidir. Empati Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Empati kelimesinin eş anlamlısı anlayışlı olmaktır. Yine duyarlılık, özdeşleşme, tanıma ve benimseme kelimeleri de eş anlamlı kelimelerdir.
İlgili 40 soru bulundu
Empati, eşduyum ya da duygudaşlık, bir başkasının duygularını, içinde bulunduğu durum ya da davranışlarındaki motivasyonu anlamak ve içselleştirmek demektir. Kendi duygularını başka nesnelere yansıtmak anlamında da kullanılır.
Empati, bir kişinin diğer bir kişinin duygularını anlayıp onlara karşı olumlu bir şekilde tepki vermesi olarak tanımlanır. Empati, insanlar arasındaki iletişimi kolaylaştıran ve ilişkilerin gelişmesine yardımcı olan önemli bir özelliktir. Eşduyum veya duygudaşlık isimleriyle de anılmaktadır.
[das] yazgı, kader, kısmet, talih, mukadderat.
Merasim kelimesi eş anlamlı olarak Türk Dil Kurumu'na göre, 'tören' kelimesi üzerinden tabir edilmektedir. Aynı zamanda merasim tören anlamına gelir.
Sami gönül kelimesini “insan duygularının merkezi, yüreğin manevi yönü, duygu, his, tesir, şefkat, sevgi, aşk, alaka, istek, arzu, heves, meyil” olarak tanımlar ve “kalp, dil, fuad” kelimeleri ile eşanlamlı olduğunu belirtir.
Kolay kelimesinin eş anlamlıları basit, hafif, emeksiz, asan, zahmetsiz kelimeleri olarak öne çıkıyor.
Zor kelimesi için Türk Dil Kurumu açısından ele alınan eş anlamlı sözcük 'güçlük' ya da 'sıkıntı' şeklinde geçmektedir. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu kelimeleri aynı anlam üzerinden amaca uygun kullanabilirsiniz.
Güç kelimesinin eş anlamlı kelimeleri birden fazladır. Bu kelimeler ağır, bilek, can, çetin, derman, fer, hâl, hız, kudret, kuvvet, mecal, meşkül, sarp, takat, zor, efor kelimeleridir.
Erdem, insanca kabul edilen güzel davranışların benimsenmesi ve hayatın her alanında, her zaman uygulanmasıdır.Bir bakıma erdemlik ahlaki açıdan doğruluktur ve tutarlılıktır. Erdemli insan, yanlışın peşinden gitmeyen, doğruyu savunan, benimseyen insandır.
Erdem kelimesi, Türkçe kökenlidir ve tarihi Türk kültüründe çok önemli bir yere sahiptir.
incelik, güzellik, zariflik.
Yenik sözcüğü mağlup kelimesinin eş anlamıdır.
Emir sözcüğünün eş anlamlısı ise “buyruk” sözcüğüdür.
Sonbahar kelimesinin yakın anlamı, anlamdaşı veya eş anlamı güz kelimesidir.
1- Değerli:
Değerli ve kıymetli sözcükler cümle içerisinde birbirinin yerine kullanılabilir.
Doktor kelimesinin eş anlamlısı tabip kelimesidir. Bir diğer eş anlamlı kelimesi ise hekim kelimesidir.
Yalın, gösterişsiz ve düz kelimeleri sade kelimesinin eş anlamlıları olarak kullanılır.
Empat kelimesi, 'empati' kavramından türetilmiş bir kelimedir. Bazı kişiler, iletişime geçtikleri insanların duygularını üst düzeyde hisseder ve hatta kendi hayatlarında birebir yaşarlar. İşte bu kişilere empat denilmektedir.
Empati; bilişsel empati, duygusal empati ve empatik ilgi olmak üzere üç şekilde sınıflandırıyor. Bilişsel empati, bir kişinin nasıl düşündüğünü anlayabilme olarak tanımlanabilir. Örneğin bir arkadaşınızın, kardeşinin kendisine sormadan gardırobundan tişörtünü almasına neden kızdığını anlayabilirsiniz.
SOĞUK EMPATİ: kişinin duygularını anlar ancak duygusal durumunu paylaşmaz. SICAK EMPATİ: duygularını anlar, destek olma hissini hisseder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri