Eren Günü - Denizli Kaynağı Orta Asya kurgan mezarları kültürüne dayanan ve bu kültürün devamı niteliğinde olan Eren Günü etkinliğinde; bir gün önce Kartal Gölü bölgesine çıkılır ve burada kurulan çadırlarda konaklama ve çadır ziyaretleri yapılır.
Her yıl ağustos ayının son perşembe günü Denizli'nin Beyağaç ilçesinde gerçekleştirilen Eren Günü 7 asırdır yöre halkı tarafından gerçekleştirilen Yörük-Türkmen geleneğinin devamı niteliğinde.
Batı Torosların bir parçası olan Sandras Dağı, Muğla'nın Köyceğiz ilçesi sınırlarında yükseliyor. Yüksekliği 2 bin 295 metreyi bulan zirvesi, burada yattığına inanılan erenin adıyla, “Çiçek Baba” olarak da biliniyor.
Alanın Tanımı: Sandras Dağı, Toros Dağları'nın batı ucunda Köyceğiz Gölü'nün hemen kuzeyinde yer alır. Doğu ve güneydoğuda Dalaman Çayı, güneybatıda Namnam Çayı, kuzeyde Beyağaç ve güneyde Köyceğiz ilçe merkezleri ile sınırlanır.
Yüksekliği 2.295 metreyi bulan zirvesiyle Sandras, burada yattığına inanılan bir Anadolu ereni adıyla “Çiçek Baba” olarak da biliniyor.
İlgili 17 soru bulundu
KARTAL GÖLÜ
Denizli ili, Beyağaç ilçesinin güneyindeki Çiçekbaba dağının zirvesinin kuzeye bakan yamacında yer alır. Denizden yüksekliği 1903 m.dir.
Konya. Hem doğal güzelliği hem de sağlık açısından faydalı olduğuna inanılan suyuyla, turistler gölde yüzmek ve şifalı suyun keyfini çıkarmak için Acıgöl'ü ziyaret ediyor. 340 metreyle Türkiye'nin en derin gölü olması, ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.
Oldukça yeşil ve serin bir mevkide yer alır. Ayrıca kartal gölü ve serin yaylaları da oldukça ilgi çekici yerlerdendir. Büyük Menderese dökülen ayrıca kemer barajına yasam kaynağı olan Akçay buradadır. Ayrıca Sandras Dağı'nın tüm ihtişamıyla olan güzelliği temiz,oksijen dolu havasıyla Beyağaç tam bir cennettir.
Konya. Karapınar-Ereğli kara yolunun 7. kilometresindeki, kuş bakışı görünümü dolayısıyla "dünyanın nazar boncuğu" olarak adlandırılan Meke Gölü, volkanik patlama sonucu 5 milyon yıl önce meydana gelen kraterin zamanla suyla dolmasıyla oluştu.
Amik Gölü (Arapça: بحيرة العمق); Hatay ilinde, Asi (Orontes) Nehri havzasında büyük bir tatlı su gölüdür ve Antioch (Antakya) antik kentinin (modern Antakya) kuzeydoğusunda bulunur.
Maar, püskürme veya patlamayla birlikte lav ve magmanın oluşturduğu, geniş, hafif kabarmış bir kraterdir. Maar tipik olarak suyla olu ve sığ krater gölü görünümündedir. İsmi yerel Alman lehçesi olan Daun'dan gelir ve Latincesi mare (deniz)dir.
Nazik Gölü, Bitlis ili Ahlat ilçesinin kuzeybatısında yer alır.
Beyağaç Topuklu Yaylası - Denizli
Beyağaç Topuklu Yaylası etrafındaki heybetli ağaçları, havası, soğuk ve kaliteli içme suyu kaynakları ile ünlüdür. Günübirlik piknik ve çadırlı kamp için uygundur. İlçe merkezinin güneyinde, yaklaşık 1700 rakımlıdır.
Topuklu Yaylası, Beyağaç ilçe merkezinin güneyinde kalmaktadır. Güneş enerjisi ile aydınlatılan yayla, büyük organizasyonlara ev sahipliği yapar. Batısındaki tepelerden Gökova Körfezi'nin eşsiz manzarası görülmektedir. Yayla; soğuk ve duru içme suları, görkemli ağaçları ve ferah havasıyla eşsiz bir ortama sahiptir.
Düzce İli Kaynaşlı İlçesi Bıçkıyanı Köyü mevkinde bulunan Topuk Yaylası ve Göleti Düzce'ye 38 kilometre mesafededir. Rakımı 1.280 metre olan yayladan; Abant Gölü, Odayeri Yaylası, Sinekli Yaylası ve Samandere Şelalesi'ne ulaşım imkanı bulunmaktadır.
Eğirdir Gölü, Sultan ve Karakuş Dağları'nın arasında ve il alanının ortasında yer almaktadır. 517 km2 yüz ölçümü ile Türkiye'nin 4. büyük gölüdür.
Baykal Gölü (Türkçe: Bay köl, Rusça: озеро Байкал, Buryatça: Байгал далай), dünyanın en derin gölü olarak anılmaktadır. Sibirya'nın güneyinde, İrkutsk Oblastı ve Buryatya arasında yer alır.
Deniz seviyesinden 2 bin 241 metre yüksekte bulunan ve Türkiye'nin en yüksek rakımlı gölü olan Ağrı'daki Balık Gölü, ziyaretçilerini bekliyor. Türkiye'nin en yüksek rakımlı gölü olma özelliğini taşıyan ve deniz seviyesinden yüksekliği 2 bin 241 metreyi bulan Ağrı'daki Balık Gölü, ziyaretçilerini bekliyor.
Alacadağ, geniş bir alana yayılan Erenler Dağı volkanik arazisi içinde bulunur. Beyşehir, Seydişehir ve Konya ovaları arasında, Suğla Gölü'nün kuzeyinde yer alır. Andazit lavlar, volkanik tüf, dasit ve trakitler araziyi oluşturan kayaçlardır.
Eşen Ovasından başlayarak bütün bölge, Toros Dağlarının güneybatıdaki yükseltileri ve çam ormanları ile kaplı. Bu dağların kıyılardaki yüksekliği 2000 mt ye kadar ulaşıyor. Sıcak yaz günlerinde, mavi gökyüzünün altında, çam ormanlarının hemen arkasındaki yüksek tepelerdeki kar manzaraları gerçekten de görülmeye değer.
Şar Dağları (Sırpça ve Makedonca: Šar Planina / Шар Планина; Arnavutça: Malet e Sharrit / Mali i Sharrit / Sharr). Kosova ile Kuzey Makedonya devletlerinin sınırları boyunca uzanan dağ silsilesidir.
Bugünkü siyasi coğrafya dikkate alınırsa, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi kısımlarına yayılır. Tanrı Dağlarının 1,000,000 km² lik alanı kapladığı hesaplanmıştır.
Beydağları Antalya. Kızlar Dağ'ı 1578 mt. yüksekliğinde olup, Kelbessos Antik Kenti'ne de ev sahipliği yapan bölgede, Antalya Saklıkent yolu üzerinde bulunan, Kızlar Dağ'ı eteklerinin başladığı Alimpınar Yaylası ile Kozdağı Yaylası arasında bulunan bir dağdır.
Toros Dağlarının uzantılarından Beydağları Antalya il sınırları içindedir. 600-3086 m. yükseklikleri arasında yer alan dağlar jeologlar ve coğrafya bilimciler için değişik olanaklar sunar. Tekedoruğu, Bakırlı Dağ, Tahtalıdağ ve Kızlar Sivrisi önemli doruklardır. En yüksek doruğu 3086 m. ile Kızlar Sivrisi'dir.
Meke Maar Gölü, ilçemizde, sönmüş bir volkan kraterinin gaz patlaması sonucu suyla dolmasıyla oluşan ve ortasında adacıklar bulunan göl. Karapınar-Ereğli yolunun 7. km'sindeki sapaktan 2 km içeridedir. Göl ve birincil krater çukurunun uzunluğu 800 metre, genişliği 500 metredir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri