Ergoterapi (Burslu) (4 Yıllık) Ergoterapi birey odaklı sağlık merkezi olmakla birlikte temel amacı, bireylerin günlük yaşam aktivitelerine katılımı sağlamaktır.
Ergoterapi bölümünde 4 yıllık lisans eğitimi verilir. Sağlık bilimleri fakültesine bağlıdır. Toplam 240 AKTS ile mezun olunur. Ergoterapi öğrencileri; 4 yıllık lisans eğitimleri süresince, hem teorik hem de uygulamalı olmak üzere birçok dersten sorumlu olurlar.
Ergoterapi birey odaklı bir sağlık mesleğidir. Ergoterapistler temel olarak kişilerin günlük yaşama ve anlamlı aktivitelere katılımlarını sağlamak için çalışır. Özellikle herhangi bir hastalık sebebiyle hayattan kopmuş ya da kendini kültürel sebeplerle dışlanmış hisseden bireylerin tekrar hayata kazanımı hedeflenir.
- Ergoterapi Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programına Sağlık Bilimleri Fakültesi”ne bağlı dört yıllık Ergoterapi bölümü mezunları başvurabilir.
Tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Ergoterapi Bölümü 2023 taban puanları en düşük 219,90342, en yüksek 380,61528'dir. Ergoterapi Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 619085, en yüksek 119964'tür.
İlgili 34 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Ergoterapist 2023 yılında ortalama 82.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Ergoterapist , Ocak 2023 yılında ortalama 70.840 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 43.956 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Gelişmekte olması, Türkiye'de yeni yaygınlaşmaya başlamış bir meslek olması ve önü açık bir meslek olarak görülmesi nedeniyle üniversite sınavına hazırlanan ve sağlık bölümü okumak isteyen öğrenciler için de oldukça iyi bir alternatif haline gelmiştir.
Ergoterapistler tıp doktoru değildir.
Genel bir kural, bir yaralanmayı tedavi etmek ve belirli bir vücut parçasının gücünü ve hareketini yeniden kazanmak istiyorsanız, fizyoterapi muhtemelen doğru seçimdir. Günlük yaşam aktivitelerinizi kolaylaştırmak istiyorsanız, ergoterapi doğru seçim olacaktır.
Ergoterapi bölümünün diğer bölümler gibi kolay ve zor olduğu durumları vardır. Ancak bu mesleği severek ve isteyerek yapmak isteyen adaylar için bu bölüm zor olmayacaktır. Ergoterapi mesleği, ergoterapistin sevgisini, sabrını ve bilgisini katarak özveri ile çalışması gerektiği bir alandır.
Ergoterapi ülkemize yeni ulaşmış bir meslektir. Ergoterapi bölümü ilk defa 2014 yılında mezun vermiştir. Ergoterapistlere hem özel sektörde hemde devlet hastanelerinde ihtiyaç vardır. KPSS ile devlet hastanelerine atamalar yapılmaktadır.
Özellikle de sağlık sektörü içerisinde ergoterapi alanı önemli bir yere sahiptir. Buna göre özel ve devlet kuruluşlarında da çalışmak gerekebilir. Bu kapsamda kişilere dikkat eksikliği, hiperaktivite tedavisi ve bireylerin topluma kazandırılması gibi konularda çalışmalar yapılır.
Ergoterapi Bölümünü bitiren mezunlar “Ergoterapist” veya “İş ve Uğraşı Terapisti” olarak adlandırılmaktadır.
Program 2 yarı yıl ders dönemi, 2 yarı yıl da tez çalışma dönemiyle birlikte en az 4 yarıyıl sürmektedir.
Ergoterapi (Burslu) (4 Yıllık) Üniversite Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2023 Sınavı
7 den 70 e bütün yaş grupları ile ilgilenir. Bireylerin kendini gerçekleştirme yönünde kendi öz bakım ve becerilerini sağlama yönünde aktivitelerde bulunur.
Türkçede iş terapisi olarak da adlandırılan ergoterapi, otizm ve hiperaktivite gibi psikiyatrik hastalıklar yaşayan bireylerin anlamlı aktivitelerini veya mesleklerini geliştirmek, onları topluma yeniden kazandırmak için değerlendirme ve müdahalenin kullanılmasını içeren bir sağlık mesleğidir.
Fizyoterapi Teknikeri maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 44 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Fizyoterapi Teknikeri maaşları 13510 TL'dir. En düşük Fizyoterapi Teknikeri maaşı 11400 TL iken, en yüksek Fizyoterapi Teknikeri maaşı 27120 TL'dir.
“Ergoterapi, çok yaygın ve geleceği olan bir bölüm. Şu an ergoterapi mezunu arasanız, parmakla sayılacak kadar az. Fizyoterapide hastayı tedavi ediyorsunuz, ergoterapi`de ise tedaviyi geçip hayata hazırlıyorsunuz.
Ergoterapi danışan merkezli bir meslektir. Bununla birlikte ergoterapistler, danışanın bağımsızlık ve fonksiyonelliğinin sağlanması, topluma uyum ve katılımının artırılması için aile, bakıcı, öğretmen, sağlık profesyonelleri başta olmak üzere ilgili tüm kişi ve kurumlarla iş birliği içinde çalışırlar.
Ergoterapistler, Ergoterapi Bölümü'nden mezun olduktan sonra özel hastaneler, devlet hastaneleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri, toplum ruh sağlığı merkezleri gibi yerlerde çalışabilirler. Bunlara ek olarak ergoterapistler mezun olduktan sonra kendi özel kliniklerini açarak hizmet verebilirler.
İstihdam yerleri olarak hastaneler, klinikler, huzurevleri, gündüzlü ve yatılı rehabilitasyon merkezleri, halk sağlığı ve iş sağlığı merkezleri, evde bakım programları, özel okullar, adli kurumlar, sanayi ve özel şirketler sayılabilir.
Staj zamanı ve süresi Madde 10 ERG 214. Yaz Stajı lisans eğitiminin 2. yılının sonundaki yaz döneminde 160 saat ve ERG 312 Yaz Stajı ise lisans eğitiminin 3. yılının sonundaki yaz döneminde 160 saat olmak üzere toplam 4 hafta süre ile yapılır.
Ergoterapi (SAY) - KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) | Mezun Başarı Atlası
- Ülkemizde ergoterapi bölümünün geçmişi 6 yıl önceye kadar dayansada dünyada 100 yıllık bir geçmişe sahiptir. Özellikle rehabilitasyon merkezleri ve bireysel kişiler ergoterapi aranıyor ilanları vermektelerdir. Ayrıca devlete atanmış 15 kişi mevcuttur. (Toplam mezun sayısı 60 kişidir.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri