Erikleri eliniz ile buzdolabı poşeti içine hafifçe yayın. Ardından bir pipet yardımı ile içinde ki fazla havayı alın. Bu sayede buzdolabında daha az yer kaplayacak ve daha iyi muhafaza olacaktır. Buzdolabı poşetinin havasını aldıktan sonra poşetin ağzını güzelce bağlayıp, buzluğa yerleştirin.
Yıkanmış ve kurulanmış erikler, doğranıp çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, pişirme kağıdı üzerine serilir. Dondurucuda tamamen buz tutana kadar bırakın. Donmuş ürünleri kilitli poşete aktarın. Saklama poşeti içerisindeki havayı olabildiğince alın ve derin dondurucunun en serin kısmında muhafaza edin.
Erikler yıkanır, sapları ayıklanır. Suları aktıktan sonra istediğiniz gibi az veya çok olarak poşetlere koyulur. İçinde hava kalmayacak şekilde bağlanır ve buzluğa atılır.
Ancak taze meyve olarak tüketmek istiyorsanız yeşil erikleri bir tepsi üzerine dizerek dondurucuya atın ve donduktan sonra buzdolabı poşetlerine alarak derin dondurucuya atın.
Donmuş Erikten Erik Kompostosu Ve Erik Suyu Tarifi Nasıl Yapılır? Yazdan dondurucuya attığım erikleri çıkarttım. Tencereye aldım. Üzerine şeker, limon tuzu ve suyu katıp ocağın üzerine bırakıp kaynatın yaklaşık 30 dakika kaynaması yeterli .
İlgili 26 soru bulundu
Oda ısısında ılımaya bırakıyoruz. Daha sonra süzgeç yardımıyla erik posasını süzgeçten geçiriyoruz. Posasını elimizle mıncıklayarak ve arada eriğin suyundan üzerine ilave ederek süzgeçten geçiriyoruz. Bu şekilde kıvamı daha koyu ve güzel oluyor.
Meyveleri dondurmak için iyice yıkayıp kurulamak ve hava almadan poşetlemek yeterlidir. Elma, kivi, kayısı ve şeftali gibi daha büyük meyveleri ise kabuklarının soyulmasının ardından küçük parçalara ayırarak, iyice kurulayıp derin dondurucularda saklayabilirsiniz.
Kışlık olarak hazırladığınız dondurulmuş erik ile reçel, marmelat, sos, komposto ve erik suyu yapabilirsiniz. Aynı zamanda dondurulmuş eriği kek, muffin, tart, crumble ve sütlü tatlılar da istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Herşey istediğiniz gibiyse şekersiz erik marmelatını saklamak için kavanozlayabilirsiniz. Sıcak olarak steril edilmiş kavanozlara paylaştırın ve kapaklarını (mutlaka yeni kapak) sıkıca kapatarak pastörize edin.
Öncelikle eriklerimizi güzelce yıkayıp kuruluyoruz. Daha sonra tam ortalarından dairesel bir şekilde bıçakla çizerek eriği ikiye bölüp çekirdeğini çıkarıyoruz. Dilediğimiz gibi bölüp poşetlere dolduruyoruz. Dilediğiniz zaman nasıl değerlendirmek isterseniz eriklerinizi dondurucudan çıkarıp değerlendirebilirsiniz.
Dondurucuya bezelye atma ve salamura yaprak ile başlayan bu macera Ekim ayında köz kırmızı biber turşuları ile son bulur. Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir.
Süt, yoğurt, yumurta, yeşillikler (maydanoz, kıvırcık vs.), süzme peynir, krem peynir, mısır nişastası, puding, milkshake, kızartılmış yiyecekler, bol sulu sebze ve meyveler (marul, salatalık, kereviz, turp, domates, kavun, narenciye, elma, armut) patates, konserve yiyecekler, vakumlu besinler, asitli içecekler, ...
Meyveler: Ahududu meyvesi, çilek, yaban mersini, böğürtlen, kuş üzümü, kızılcık gibi meyveler buzlukta muhafaza edilebilir. Bu meyveler ile birlikte; muz, mango, ananas, şeftali, yeşil erik, kırmızı erik ve kiraz gibi sert çekirdekleri olan meyveler de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
Elma, armut gibi doğrandıktan sonra kararan meyveleri aynı diğer meyveler gibi hazırlayın, ama tepsiye dizmeden önce bir kaç kaşık seker atın üzerine. İyice karıştırın ve sonra donması için tepsiye dizin. Yine aynen donduktan sonra poşetlere aktarın ve buzlukta saklayın.
Elma, domates, armut, avokado, kavun, şeftali, erik, kayısı gibi meyveler dışarıda, mutfak tezgahında olgunlaşır, lezzetlenirler. Biber, üzüm, portakal, limon, çilek gibi meyveler ise mutlaka buzdolabında saklanmalı. Özellikle muz hızlı olgunlaşan bir meyve, yanında narenciye varsa, daha da hızlı kararır.
Çiğ sebze buzluğa konur mu? Sebzeleri dondurucuya koymadan önce kavurmak ya da haşlamak gerekir. Ancak bu çok kısa sürmeli ve sebzeler diri bırakılmalıdır. Şoklama, haşlanan sebzeleri buzlu suya koymaktır, tazeliğini korumaya yardımcı olur.
2 litre suda erikler iyice yumuşak oluncaya kadar haşlanır. Üzerine şeker ve limon suyu eklenip biraz daha kaynatıp süzgeçten geçirilir. Erikleri sakın ezmeyin yoksa meyve suyunuz bulanık olur. Onları da marmelat olarak değerlendirilirsiniz.
Kabuk tarçını ekleyerek erikler ezilecek kıvama gelinceye kadar orta ateşte pişirin. Pişen erikleri ince delikli bir süzgeç yardımıyla sıcakken süzün. Erik suyunun tanıda bakın damak tadınıza göre soğuduktan sonra bir miktar daha soğuk su ya da buz ilave ederek servis yapın.
Erik ekşisini limon kullandığınız tüm yemeklerde, ekşi tatlandırıcı ihtiyacı olan her yerde kullanabilirsiniz. Salatalara ve zeytinyağlı yemeklere koyduğunuzda muhteşem bir tat katacaktır.
Yayvan bir tencereye yerleştirilen eriklerin üzerine örtecek şekilde toz şeker eklenir. Üç - dört saat şekerin sulanması için beklenir. Akşamdan kapağı kapatılarak buzdolabında da bekletilebilir. Sulanma fazla olmamışsa bir bardak su eklenerek orta ateşteki ocakta reçel pişirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri