Erik ekşisini, salatalarınızda ve yemeklerinizde ekşi olarak kullanın. Erik ekşisi, salataya, yemeğe lezzet katarken sağlımıza da fayda sağlıyor. Bir tatlı kaşığı yabani doğal erik ekşisini bir bardak suda karıştırın. İçerisine tatlandırıcı, bal, pekmez, veya şeker ekleyin ve meyve suyu olarak içiniz.
Erik tip II diyabet hastalarında kan şekerinin dengelenmesi ve düşürülmesinde etkilidir. Özellikle yaz aylarında 200 gr a yakın rahatlıkla tüketilebilir.”
Yıkadığınız erikleri geniş ve derin bir tencere içine alın. Üstüne toz şeker ve su ilave edin. Kabuk tarçını ekleyerek erikler ezilecek kıvama gelinceye kadar orta ateşte pişirin. Pişen erikleri ince delikli bir süzgeç yardımıyla sıcakken süzün.
İlgili 30 soru bulundu
Erik ekşisini limon kullandığınız tüm yemeklerde, ekşi tatlandırıcı ihtiyacı olan her yerde kullanabilirsiniz. Salatalara ve zeytinyağlı yemeklere koyduğunuzda muhteşem bir tat katacaktır.
Ambalaj açılmadığı veya delinmediği sürece meyve suyu bozulmuyor. Ambalaj açıldığında ise, havadan mikroorganizma bulaşıyor ve meyve suyu zamanla bozuluyor.
Sabahları aç karnına tüketilen eriğin faydası daha fazladır. Demir ihtiyacını karşılıyor! İnsan vücudundaki demiri absorbe etme yeteneği sayesinde kırmızı kan hücrelerin ihtiyacı olan demir ihtiyacı karşılıyor. Böylece kansızlığın önüne geçiyor.
Ancak bu meyve tuzla ve aşırı miktarda yenildiğinde vücutta su tutması nedeniyle ödeme yol açıyor, tansiyonu yükseltiyor. Tuzsuz aşırı tüketilmesi halindeyse sindirim sistemi bozulabiliyor. Eriğin 100 gramı ortalama 46 kaloriye sahiptir. Yeşil eriği mevsiminde tuzsuz olarak günde 1 porsiyon tüketebilirsiniz.
Ama öyle bir faydası var ki, toplum bunu pek bilmez. Erik yemek, böbreklerin tıpkı bir saat gibi çalışmasına neden olur. Böbrekler saat gibi çalışınca doğal olarak diğer hastalıklar da pek kapınızı çalmıyor. Bu yüzden siz siz olun bahar sonu başlayıp yaz sonuna kadar devam eden erik sezonunu iyi değerlendirin.
- Bağışıklık güçlendirerek vücudu hastalıklardan korur. Özellikle grip aylarında tüketilmesi tavsiye edilir. - İştahsızlığa iyi gelir. Kilo düzenleyici bir etkiye sahiptir. İştah kesici bir özelliği de bulunmaktadır.
Kan şekerini dengeleyici özelliğiyle şeker hastaları için oldukça faydalıdır. Böbrek taşı oluşumunu önleme özelliği vardır.
Merhabalar 🤗 ilk olarak erikler güzelce yıkanıp derin bir tencereye alınır ve tencerenin yarısından fazlasına su ilave edilip şekeri konulur ve kaynamaya bırakılır. Eriklerin kabukları çıktığı zaman limon tuzu ilave edilir ve 5 dk daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Eriğin içerdiği antioksidanlarla erik kompostosu tüketimi, bağışıklı sistemini güçlendirecek ve böylece hastalıklara karşı kalkan oluşturacaktır. Ayrıca erik kompostosu içerdiği lifler ve posa sayesinde, bağırsakların daha kolay ve hızlı çalışmasını sağlayacaktır.
3) Bağırsak Sistemini Düzenler
Antioksidan maddeleri de içerdiği için bağırsakların kolayca temizlenmesini sağlar. Temiz bağırsaklar ile kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Kuru erik kabızlığa iyi gelir mi? Evet, kuru erik bağırsakları temizleyeceği için kabızlık problemini de giderir.
- İçerisinde bulunan lifler sayesinde karaciğere ve safraya iyi gelmektedir. - İçerdiği magnezyum sayesinde kas dokularının zarar görmesini engeller. - Kilo vermeye yardımcı olmaktadır. - A vitamini ve fosfor içerdiğinden vücuda oldukça faydalıdır.
ERİK: Bir porsiyon tüketmek için 10 adet yeterlidir.
Fazla tüketildiğinde vücutta ödem oluşmasına sebep olabilir. Özellikle tuz ile tüketildiğinde tansiyonun yükselmesine yol açar. Aşırı miktarda yenilen erik, sindirim sistemini bozarak ishale neden olabilir.
ERİĞİ TUZLAYARAK YEMEYİN
Diyabet hastalarında fazla şeker alımını engellemek adına taze olarak tüketilmesi önerilir. Tüm kabuklu meyvelerde olduğu gibi erik tüketirken de hijyene dikkat edilmelidir.
Yeşil erik yoğurt, ayran gibi besinlerle tüketildiğinde kalsiyum emilimini artırır. Bu etki, kemik ve diş sağlığı üzerinde oldukça olumlu bir etki yaratır. Kalsiyum ve fosfor açısından oldukça zengin olan erik, vücudun demir emme kabiliyetini artırır ve kan dolaşımını iyileştirir.
Meyveleri yedikten sonra sudan kaçınılmalıdır, çünkü bu kombinasyon midedeki emilim ve sindirim sürecini engelleyerek asitliğe neden olabilir. Bu nedenle bazı insanlar meyve yedikten sonra mide bulantısı hissederler. Meyve yedikten sonra en az bir saat su içmeniz önerilir.
Basit çözüm, erik gibi ekşi bir şey yedikten sonra asidi nötralize etmek için ağzımızı suyla yıkamalıyız. Sonra 1 bardak ılık su içmeliyiz.
Dolabınızda yumuşamaya yüz tutmuş limon, portakal gibi turunçgillerinizi sıkarak meyve suyu elde edin. Bu suyu buz kaplarına koyun ve buzlukta dondurun. Daha sonra yapacağınız çorba, sos ya da balık ve et yemeklerinde kullanabilirsiniz.
Meyve sularının bozulup bozulmadığına dair ilk belirti genelde kötü, keskin ve ekşi bir kokudur. Meyve suyunun bulunduğu kap hava ile temasa geçtiği andan itibaren bakteriler meyveyi fermente etmeye başlayarak meyve suyunun tadında değişikliklere sebep olurlar.
Erikleri eliniz ile buzdolabı poşeti içine hafifçe yayın. Ardından bir pipet yardımı ile içinde ki fazla havayı alın. Bu sayede buzdolabında daha az yer kaplayacak ve daha iyi muhafaza olacaktır. Buzdolabı poşetinin havasını aldıktan sonra poşetin ağzını güzelce bağlayıp, buzluğa yerleştirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri