Lifli bir meyve olan yeşil erik, bağırsakları temizleyerek daha sağlıklı bir bağırsak sistemine sahip olmanızı sağlar. Yaz günlerinde sindirimi rahatlatma görevini yeşil eriğe verebilirsiniz. Böylece mide şişliğini de önlemiş olursunuz. Yeşil erik yiyerek mide ve bağırsak hastalıkları riskini ortadan kaldırabilirsiniz.
* Yeşil eriğin kısmen asidik içeriği olduğundan dolayı gastrit, ülser gibi hastalıkları olanların 1 veya 2 porsiyon yani beş veya on orta boy erik tüketimini aşmamaları gerekir.
Önemli lifli meyvelerden biri olan erik, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Düzenli tüketildiğinde kabızlık gibi problemleri giderir. Ayrıca gaz, hazımsızlık gibi mide sorunlarına da iyi gelir.
Yeşil erik sindirilebilir lif açısından zengin olduğundan, mide gazı, kabızlık ve gaz problemini önler.
Eriğin aynı zamanda kalp damar sağlığı, kan lipid seviyeleri, bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisi bulunuyor. Bunun yanında kanser gelişme riskini de azalttığı belirtiliyor. Çözünülebilir lif kaynağı olan erik, sindirimde yardımcı olarak kabızlık problemine iyi geliyor." açıklamasında bulundu.
İlgili 22 soru bulundu
Kavun, elma, erik, vb. bazı sebzelerin gaz yaptığı bilinmektedir. Bu nedenle karın ağrısına sebebiyet vermemeleri için fazla tüketilmemeleri önerilir.
Yeşil eriğin 11 faydası: 1-Yeşil erik organik asit içeriği yüksek olan bir meyve. Tüm bu organik asitler vücudun alkali tutulmasına yardımcı olur. 2-Sitrik asit vücuttaki laktik asidi etkisiz hale getirebilir, bu sayede yorgunluğu önler.
1- Sindirimin düzenli ve yeterli ölçüde çalışmasını sağlar, kabızlığı önler. Yeşil erik sindirilebilir lif açısından zengin olduğundan, mide gazı, kabızlık ve gaz problemi yaşamamızı da önler.
Yeşil erik suyunun çok fazla tüketilmesi mide yanmasına neden olmaktadır. Mide sorunlarına yol açmaması için gün içinde 2 bardaktan fazla içmeniz tavsiye edilmez.
Yeşil erik sindirilebilir lif açısından zengin olduğundan, mide gazı, kabızlık ve gaz problemini önler.
Ara öğünlerde kuru erik tüketmek ani açlık krizlerinin önüne geçer. İçeriğinde bulunan yüksek demir nedeni ile saçların cansız ve kuru gözükmesini engeller, saçları güçlendirir. Lifli bir yapıya sahip olması ve antioksidan içermesi nedeni ile bağırsak dostu bir besindir.
Erik; A, B ve C vitamini, bakır, potasyum, fosfor ve demirin iyi bir kaynağıdır. İçeriğindeki B vitamini sayesinde sinir sistemini güçlendirir, kansızlığı giderir. İçeriğindeki potasyum, böbreklerin çalışmasını destekler. Yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsakların çalışmasını sağlar.
ERİK: Bir porsiyon tüketmek için 10 adet yeterlidir. Tadını güzelleştirmek için tuz kullanılmamalıdır. Havalar da sıcakken hipertansiyon riski artabilir. Meyvenin kendisi yeterli miktarda sodyum içerir.
Sabahları aç karnına tüketilen eriğin faydası daha fazladır. Demir ihtiyacını karşılıyor! İnsan vücudundaki demiri absorbe etme yeteneği sayesinde kırmızı kan hücrelerin ihtiyacı olan demir ihtiyacı karşılıyor. Böylece kansızlığın önüne geçiyor.
Basit çözüm, erik gibi ekşi bir şey yedikten sonra asidi nötralize etmek için ağzımızı suyla yıkamalıyız. Sonra 1 bardak ılık su içmeliyiz.
Dana eti tüketimini sınırlandırarak, yerine alabalık, somon, ringa, ton balığı, uskumru, barbunya fasulyesi, mercimek ve kuru fasulye gibi besinleri tüketmek mide asidinin aşırı üretilmesini engelleyecektir. A, C, E vitaminleri ve diğer antioksidanlar bakımından zengin olan meyveler aşırı mide asidi üretimini engeller.
Fasulye, soğan, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, karnabahar, enginar, kuşkonmaz, armut, elma, şeftali, kuru erik, tam buğday ve kepek oldukça fazla lif içerir ve fazla tüketilmesi gaz oluşumuna neden olur.
Sebzeleri pişirerek tüketmek, gaz olasılığını azaltır. Yemekten hemen sonra anason, nane ya da papatya çayı içmeye özen gösterin. Çorba ve sulu yemeklere kepek atıp tüketin. İncir ve kayısı tüketimini arttırın.
Özellikle yemeklerden sonra meydana gelen gaz problemi sindirim sisteminin her gıdayı sindirememesi nedeniyle meydana gelir. Pirinç, sarımsak, muz, fesleğen, hint safranı, nane, muz, keten yağı gibi besinler gaz yapmayan yiyecekler arasında başta gelir ve sindirim sistemimi rahatlatır.
Kırmızı erik sindirim sistemini ve bağırsak sağlığını koruma özelliğine sahiptir. Ayrıca bu mayhoş meyve kabızlığı, şişkinliği ve gazı önler. İçinde bağırsakları çalıştırmaya yarayan maddeler bulunan kırmızı erik kabızlık sorunlarında mutlaka önerilir.
Bağışıklığı güçlendirir, yorgunluğu azaltır. Stresi azaltır. Sindirimi kolaylaştırır.
Tuzlu erik tüketmek vücut üzerinde ödem oluşturmaktadır. Gereğinden fazla tüketilmesi halinde demir eksikliği, yorgunluk, halsizlik, anemi, saç dökülmesi, kısırlık ve şişmanlık şikayetlerinin görülmesi anlamına gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri