Yumuşak makarna buzdolabında saklanmalı ve birkaç gün içinde yenilmelidir. Sert, kurutulmuş makarna bir dolapta birkaç ay saklanabilir.
Taze Ev Yapımı Makarna ve Eriştelerin Saklanması
Bu erişteler buzdolabında bir gün saklanabilirken, ideal olarak ilk 18 saat içinde tüketilmeleri en iyisidir.
Erişte ürünlerini bez torbalarda sağlıklı bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Bez torbalar, eriştenin nemlenmesini engelleyerek oluşan nemi emici özelliğe sahiptir. Aynı zamanda bez torbalar, eriştenizin hava almasını sağlayarak daha uzun süre güvenli bir şekilde muhafaza etme imkânı sunmaktadır.
Ev yapımı makarnalar yumuşak haldeyse buzdolabında saklanıyor ve birkaç gün içinde yenmesi gerekiyor. Kurutulup sertleştirildiğinde ise 30 ila 90 gün dayanabiliyor.
Bu hamuru istediğiniz tüm makarna tariflerinde kullanabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru dondurcuda 6 aya kadar saklayabilirsiniz. Tarifin Videolu Anlatımı: Pişirmek için tuz ekleyerek kaynattığınız bol suda 1 dakika kadar haşlamanız yeterli.
İlgili 33 soru bulundu
ERİŞTE HAMURU İÇİN MALZEMELER: 6,5 su bardağı un (bardak ölçüm 200 mL) 6 adet yumurta 1/2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı tuz (silme) (Bir bardak una bir yumurta gibi düşünerek ölçüyü arttırabilirsiniz.
Makarnayı hava geçirmez kaplara veya fermuar kilitli plastik poşetlere yerleştirin. Yumuşak makarna buzdolabında saklanmalı ve birkaç gün içinde yenilmelidir.
Yumurtalı erişte genelde uzun zaman güvenle muhafaza etseniz de, bazı şartlar onları güvensiz duruma getirebilir. Yumurtalı erişte neme maruz olursa küflenebilir. Eğer nemli bir iklimde kalıyorsanız, uzun zaman muhafaza edebilirsiniz. Renksiz veya lezzetsiz veya kokusu olmayan yumurta eriştelerini ortadan kaldırın.
Limon kokusu yumurta kokusunu bastırıcı özellikte olduğu için yumurta kokusunu hissetmeyeceksinizdir. Bir diğer yöntem ise bir damla çamaşır suyudur. Makineyi çalıştırmadan önce kapak kısmına bir damla çamaşır suyu damlatmanız yumurta kokusunu absorbe edecektir.
Saklanırken cam kavanozlarda muhafaza edilmelidir.
Veya patiska kumaşlardan erişte saklamak için özel minik (belki porsiyonluk) keseler kullanılmalıdır. Plastik kutularda erişte saklamak sağlıklı ve uzun ömürlü değildir.
Makarna kuru hissettiğinde, tepsiyi açık tutun ve dondurucuya taşıyın. Makarnanız daha da sertleşecek ve sertleşecek, böylece parçaların birbirine yapışması daha az olası olacaktır. Makarnayı hava geçirmez bir kaba veya dondurucu poşete aktarın. Makarnanız donmaya ve sertleşmeye başladıktan sonra tepsiden alın.
Erişteleri çok kalın doğrarsanız pişmesi zor olacaktır ve olabildiğince eşit şekilde kesmeye özen gösterin.Eğer kurutmak istiyorsanız düzgün bir şekilde bir fırın tepsisine dizip fırında 70 ile 80 derecede 40-60 dakika arası kurutup mutfağınızda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Erişte ya da kesme (Kazakça: кеспе; Azerice: Əriştə; Farsça: رشته); un, yağ ve tuz karışımı olan yufka hamurun bıçakla ince çubuk veya kare şeklinde kesilmesi sonucu elde edilen bir tür makarnadır.
Pişmiş makarna dondurulduktan sonra tam bir zehir deposuna dönüşüyor. Bir partiden kalan kızartılmış yiyecekleriniz varsa, en iyisi bunları buzdolabına koymaktır. Ancak bir daha uzun süre yemeği düşünmüyorsanız buzluğa değil çöpe atın.
Hava teması besinlerin çürüme işlemini hızlandırmaktadır. Pişirme işleminden sonra buzdolabına konan makarnalar 3-5 gün kadar dayanıklılığını korumaktadır. Ambalajında duran makarnalar ise 1 yıl kadar buzdolabında saklanabilir.
Erişteleri ekleyerek hafif renk değiştirinceye kadar kavuralım. Tuz ve üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip ağzı kapalı olarak orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Renkli erişteleri güneşte kurutmaya kalkarsanız renklerini hızlıca kaybederler. Mümkünse kuru ama gölge bir yerde kurumaları daha iyi olur. Fırında erişte kurutacaksanız ısının düşük olmasına ve sık aralıklarla karıştırmaya özen göstermelisiniz.
Çok sağlıklı olduğu için bütün hamur işlerinde, ekmek yapımında su ya da süt yerine kullanılabilir. Çorba ya da makarna pişirirken de aynı şekilde su yerine ya da suya ilave edilerek kullanılır.
Dikkat edin ki, çok ince olmasın. Resimde görüldüğü gibi kesip, Erişteleri tabaklara yerleştirip, derin dondurucuya koyuyoruz. Erişteler iyice sertleştikten sonra, poşetlere koyup, tekrar derin dondurucuda istifade edeceğimiz güne gibi saklıyoruz. Eriştemizi tüm çorbalarda kullana bilirsiniz.
Haşlanmış olan erişte süzülür. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine tereyağlı, peynirli ve soslu hazırlanmış malzeme gezdirilir. Arzuya göre baharat çeşitleri de serpiştirilerek servis yapılır.
Erişteler kavrulduktan sonra kaynar suyu üzerine ekleyin ve tuzu da dökerek karıştırın. Kısık ateşe alarak kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekince altını kapatın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Afiyet olsun!
Hayır, buzdolabı kuru değildir. Karanlık ve serin bir yerde sakla.
Un saklarken sadece sorun böceklenme değildir. Un çevredeki kahve, deterjan gibi kokuları da içine hapsedebilir. Bu yüzden temiz bir cam kavanozda buzdolabında saklanabilir. Buğday unu 1 yıla kadar buzdolabında saklanabilir.
Pişmiş makarna dondurulduktan sonra zehirleyebiliyor. Yumuşak Peynirler: Krem peynirleri, süzme peynirler, yani yumuşak yapıya sahip peynirleri derin dondurucuda muhafaza etmemeye gayret göstermelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri