Su kaynamaya başladıktan sonra sadece 1 kez karıştırma işlemi yapılmalı, ardından eriştelerin kendi kendilerine pişmesi beklenmeli. Pişme işlemi boyunca ne kadar sık karıştırırsanız erişteleriniz o kadar çok kırılacak, hamurlaşacak ve birbirlerine yapışacaktır.
Su yerine süt kullanılmadır.
Suyla yapılan bütün hamurlar, daha yumuşak daha kırılgandırlar.
Ayrıca beni instagram ve facebook adreslerimden de takip edebilirsiniz: INSTAGRAM: / gozdenintenceresi FACEBOOK: / gozdenintenceresi ERİŞTE HAMURU İÇİN MALZEMELER: 6,5 su bardağı un (bardak ölçüm 200 mL) 6 adet yumurta 1/2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı tuz (silme) (Bir bardak una bir yumurta gibi düşünerek ölçüyü ...
Un ekleyerek sert bir hamur yoğurulur. Bezelere bölünür Bezelerin üzeri nemli bir bezle örtülür kurumasın.. Yarım saat dinlendirilir.
İlgili 25 soru bulundu
Hamurunda süt yerine su kullanıyorsunuz
Ancak unutmayın ki su, hazırladığınız hamurun daha kırılgan olmasına sebep olacaktır. Oysa erişte yapımı için daha tok yapılı ve dayanıklı bir hamura ihtiyacınız var.
Ev yapımı erişteden erişteye aldığı su değişse de başlangıç ölçüsü için her zaman bire bir ile başlayın. Yani 1 su bardağı erişteye 1 su bardağı su temeliniz. Sonrasında baktınız suyunu çekti ama istediğiniz gibi pişmemiş, yarım yarım su ilavesi yapabilirsiniz.
Kurutmak için düzgün bir şekilde bir fırın tepsisine dizip fırında 70 ile 80 derecede 40-60 dakika arası kurutup mutfağınızda uzun süre muhafaza edebilirsiniz. - Erişteyi iyice kuruduktan sonra bez torbalara veya cam kavanozlara koyarak güneş görmeyen nemsiz bir ortamda saklayın.
Erişte Yapılışı :
Üzerine irmik, süt ve tuz ekleyip, eliniz ile karıştırın. Daha sonra azar azar unu ekleyip, ele yapışmayan kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru tezgah üzerine koyun. 4 eşit bezeye ayırın. Daha sonra her bezenin üzerine az miktar un serpiştirin.
Sıcak suyu, tavuk suyunu , haşlanmış mercimeği ve erişteyi ekleyerek karıştırın. Tarhunu da ekledikten sonra orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
Kesilen şeritler geniş bir tepsiye koyularak güneşli bir yerde kurutulur. İyice havalanıp kuruduktan sonra kesede veya saklama kabında saklayabilirsiniz.
Ev yapımı makarnalar yumuşak haldeyse buzdolabında saklanıyor ve birkaç gün içinde yenmesi gerekiyor. Kurutulup sertleştirildiğinde ise 30 ila 90 gün dayanabiliyor. Öte yandan araştırmacılar, makarnaların saklanması için kullanılan paketlere yararlı bakterileri ekleyerek, bu süreyi 120 güne çıkardı.
Eriştelerin yumuşadığından emin olduktan sonra hemen ocağın altını kapatmalı ve haşlama yöntemini tercih ettiyseniz fazla suyunu hemen süzdürmelisiniz. Aksi halde sıcak suyun içinde gereğinden fazla bekleyen erişteler hamurlaşıp birbirine yapışacaktır.
Erişteler bol suda tuzla haşlanır, süzgeçte süzülür ve süzgeçte bekletilir.
Erişte Tarifi Nasıl Yapılır? Un ve yumurtayı karıştırın. Tuzu ilave edin. Yoğurt ve yoğurt suyu ile hamuru sert mantı hamuru gibi hatta biraz daha sert şekilde iyice yoğurun ve harmanlayın.
Tarifi: Tencerenize bir miktar tereyağı veya margarin koyup eritiniz. 500g kıvırcık erişte için 1 litre (5 su bardağı) ve tuzunu koyup kaynatınız. Kaynayan suyun içerisine erişteleri boşaltıp fazla karıştırmadan kısık ateşte 10-15 dakika suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Dinlendikten sonra servise hazırdır.
Erişte yapılırken kullanılan malzemeler hemen hemen her evde bulunan kolay bulunan malzemelerdir. Bu malzemeler sür, yumurta, su, un ve tuzdur.
Oklava ve un yardımıyla biraz kalın(çok ince olmaması gerekir) açılır. Kızgın sac ya da tavada ön ve arka yüzü mühürlenir. Piştikten sonra un serpilerek katlanır. Pişirme işlemleri bitince fotoğraflardaki gibi önce şeritler halinde, daha sonra bu şeritler de kibrit çöpü inceliğine kesilir.
Evde Hazırlayıp Her Sahurda Yemek İsteyeceğiniz Ev Eriştesi Tarifi İçin Malzeme Listesi : 8 yumurta 8 çorba kasesi un 1 su bardağı irmik 2 yemek kaşığı tuz su Bugün sizler için sadece 4 malzemeyle hem Ramazanda sahurlara yapabileceğiniz hem de sonrasında çorbalarınızda veya erişte pilavı olarak tüketebileceğiniz enfes ...
Hamuru bol Unla Unla unlayıp, uzun şeritler kesip ve elimizde uzatıyoruz. Dikkat edin ki, çok ince olmasın. Resimde görüldüğü gibi kesip, Erişteleri tabaklara yerleştirip, derin dondurucuya koyuyoruz.
Açılmamış kuru makarna için en fazla iki yıl, açık yumurtasız makarna için bir yıl ve açık yumurtalı erişte için bir ila iki ay saklamanızı öneririz.
Erişteler kavrulduktan sonra kaynar suyu üzerine ekleyin ve tuzu da dökerek karıştırın. Kısık ateşe alarak kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekince altını kapatın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Afiyet olsun!
Erişte ilk olarak M.Ö. 5000 yıllarında, Çin'in Sarı Irmak yakınlarındaki Shanxis köyünde üretilmiştir. İpek Yolu üzerinden çeşitli tacirler ve kâşiflerin yoluyla tüm dünyaya yayılmıştır.
Yemeğimiz 2 kişilik olduğu için orta boy bir tencerenin içine 1 yemek kaşığı tereyağımızı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağımızı koyup ısıtıyoruz. Isınan karışım ( tereyağı ve sıvıyağ ) üzerine önceden hazırladığımız 150 gr ( 1.5-2 su bardağı) eriştemizi ekliyoruz .
Eriştemiz pişerken küçük bir tavada tereyağını eritin çok az kızarmaya başlayınca cevizi içine ekleyerek birkaç dakika daha cevizle beraber kavurun ve ocaktan alın. Erişte pilavı suyunu iyice çektikten sonra ateşten alın beş dakika kadar demlendirin,.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri