Tereyağı ve sıvı yağ birlikte eritelim. Erişteleri ekleyerek hafif renk değiştirinceye kadar kavuralım. Tuz ve üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip ağzı kapalı olarak orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Erişteler kavrulduktan sonra kaynar suyu üzerine ekleyin ve tuzu da dökerek karıştırın. Kısık ateşe alarak kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekince altını kapatın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Afiyet olsun!
Haşlama ya da demleme yöntemleri kullanılarak pişirilen erişte, aslında tam anlamıyla ev yapımı bir makarna gibi hazırlanıyor. Öncesinde tereyağı ya da sıvı yağ kullanılarak kavrulmuyor, doğrudan bir tencerenin içine aktarılan eriştelerin üzerine su ve tuz ilave edilerek pişiriliyor.
Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 10 dakikası da pişirme süresidir.
Haşlanan eriştenin birbirine yapışmaması için sudan geçirilmelidir. Erişteyi iyi bir şekilde değerlendirmek için yoğurt gibi yan malzemeler tercih edilebilmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Limon kokusu yumurta kokusunu bastırıcı özellikte olduğu için yumurta kokusunu hissetmeyeceksinizdir. Bir diğer yöntem ise bir damla çamaşır suyudur.
Tuzlu su haşlanır ve haşlanan suda erişteler haşlanarak suyu süzülür.
Eriştelerin tam kıvamında pişmesi için kısık ateşte pişirmeniz gerekir. Harlı ateşte pişirdiğiniz takdirde çok kolay taşar, ocağınız batar. Ayrıca suyu çabuk buharlaşacağı için erişteler pişmeden suyu biter. Bu noktada fark etmezseniz de dibi tutar.
Erişte Pilavı İçin Malzemeler :
1,5 su bardağı erişte. 1,5 su bardağı sıcak su.
Tencerenin kapağı kapatılmamalı, metal kaşık kullanılmamalıdır.Genelde pişirme süresi 10-12 dakikadır. Italyan usulü pişirmede, makarnaların diri olması için 9-10 dakika haşlamak yeterlidir. Pişen makarna süzülerek, ılık suyla yıkanır.
Öncelikle yağımızı tenceremize alıp kızdırıyoruz ve eriştelerimizi ekleyip renk değiştirene kadar kavuruyoruz. Ardından suyunu ve tuzunu ekleyerek ocağımızın altını kısıyoruz ve eriştelerimiz suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekmesine ramak kala hafifçe alt üst edip karıştırmakta fayda var!
Ev yapımı makarna, taze olması nedeniyle paketli makarnalar kadar pişirilmemesi gerekiyor. Orta boy bir tencerenin içerisine temiz bir su aktarın ve içine tuz ilave edin. Kaynama noktasına geldiği anda makarnaları içerisine ilave edin ve yaklaşık 3-4 dakika kadar pişirin.
Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır ve eriyince erişte eklenip, orta ateşte yakmadan kavrulur. İstediğiniz renge ulaşınca, suyu ve tuzu ilave edilip kapağı kapalı, suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince bir tur çevrilip, demlenmeye bırakılır.
Süt, yumurta ve tuzu iyice karıştırıp, kontrolü bir şekilde un ekleyerek sert bir hamur yoğurun. Bezelere ayırıp en az 1 saat dinlendirin.
Cevizli Erişte
Kaynayan tuzlu suda erişteleri haşlayın. Süzüp aynı tencereye tereyağını ekleyin, eriyince cevizleri tavaya alın ve kavurun, erişteleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. 1 kepçe erişteleri haşladığınız sudan tencereye aktarın.
Suyla yapılan bütün hamurlar, daha yumuşak daha kırılgandırlar. Ancak erişte, makarna gibi uzun süre saklanacak, kaynar suyun içinde pişirelecek tariflerde yani daha dayanıklı ve sert olması özellikle istenen hamurlar için vazgeçilmez unsurlardan biri de su yerine ölçüsü kadar süt ilave edilmesidir.
Erişteyi servis tabağına alın. Üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurdu dökün. Hazırladığınız yoğurtlu eriştenin üzerine yağlı karışımı gezdirip, biraz kuru nane serpiştirin. Ardından servis edebilirsiniz.
Tencereye tereyağı ve sıvıyağı alın kızdırın. Erişteleri ekleyerek kavurun. Erişteleri istediğiniz rengi alıncaya kadar kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ve tuzunu ekleyerek karıştırın.
Öncelikle tereyağını pilav tenceresinde eritelim. Üzerine erişteleri ekleyip 1-2 dk kavuralım. Ardından sıcak su ve çok az tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakalım. Erişteler suyunu tamamen çekip yumuşadığında ocağı kapatalım ve üzerine bir kağıt havlu kapatıp 5 dk dinlendirelim.
Eriştenin kuruması, ortama göre yaklaşık 1.5-2 gün sürebilir. Erişteyi iyice kuruduktan sonra bez torbalara veya cam kavanozlara koyarak güneş görmeyen nemsiz bir ortamda saklayın.
İlk olarak tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak ısıtalım. Ardından erişteyi ilave edeli ve karıştırarak erişteler hafif kızarmaya başlayıncaya kadar bir kaç dakika kavuralım. Ardından sıcak suyu tencereye ilave edelim. Tuzu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak enişteleri kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Açılmamış kuru makarna için en fazla iki yıl, açık yumurtasız makarna için bir yıl ve açık yumurtalı erişte için bir ila iki ay saklamanızı öneririz. Taze makarna ve erişte tamamen farklı bir hikaye.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri