Ayrı bir tavada soğanlarımızı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz pembeleşinceye kadar. Eriştelerimize sıvı yağ ekleyip 2 dk kavuruyoruz. Üzerine suyu ,tuzu ve tavuk bulyonu ekleyip pişiriyoruz. Piştikten sonra servis tabağına alıp kavurduğumuz soğanları ekliyoruz.
Un, yumurta, yağ ve tuzun karıştırılarak hamur haline getirilip çeşitli biçimlerde kesilmesi ile elde edilen erişte, kimi bölgelerde kesme olarak da anılmaktadır. Erişte kesildikten sonra oda sıcaklığında ya da güneş alan bir bölgeye koyularak kurutulan bir makarna çeşididir.
Kavurma işleminin hemen ardından eriştelere tuz ve üzerini geçecek kadar su ilave etmelisiniz. Ekleyeceğiniz suyun mutlaka sıcak olması gerektiğini unutmamalısınız.
İlk olarak tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak ısıtalım. Ardından erişteyi ilave edeli ve karıştırarak erişteler hafif kızarmaya başlayıncaya kadar bir kaç dakika kavuralım. Ardından sıcak suyu tencereye ilave edelim. Tuzu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak enişteleri kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Haşlanan eriştenin birbirine yapışmaması için sudan geçirilmelidir. Erişteyi iyi bir şekilde değerlendirmek için yoğurt gibi yan malzemeler tercih edilebilmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
Limon kokusu yumurta kokusunu bastırıcı özellikte olduğu için yumurta kokusunu hissetmeyeceksinizdir. Bir diğer yöntem ise bir damla çamaşır suyudur.
Tuzlu su haşlanır ve haşlanan suda erişteler haşlanarak suyu süzülür.
25KİLO UN 30 YUMURTADAN HAMUR DEPİTTİK VE KESTİK-EV YAPIMI ERİŞTE, ÇAPCUP VE MANTILIK - YouTube.
Erişte Yapılışı :
Derin bir kaba yumurtaları kırın. Üzerine irmik, süt ve tuz ekleyip, eliniz ile karıştırın. Daha sonra azar azar unu ekleyip, ele yapışmayan kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Suyla yapılan bütün hamurlar, daha yumuşak daha kırılgandırlar. Ancak erişte, makarna gibi uzun süre saklanacak, kaynar suyun içinde pişirelecek tariflerde yani daha dayanıklı ve sert olması özellikle istenen hamurlar için vazgeçilmez unsurlardan biri de su yerine ölçüsü kadar süt ilave edilmesidir.
Erişte Pilavı İçin Malzemeler :
1,5 su bardağı erişte. 1,5 su bardağı sıcak su.
Pişen eriştenin suyu süzülür ve servis kabına alınır. Üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker serpilir. Eritilmiş tereyağı da eriştenin her yerine eşit miktarda gezdirilir.Tatlı Erişte servise hazırdır.
Açılmamış kuru makarna için en fazla iki yıl, açık yumurtasız makarna için bir yıl ve açık yumurtalı erişte için bir ila iki ay saklamanızı öneririz. Taze makarna ve erişte tamamen farklı bir hikaye.
Ev yapımı sade erişte buğday Unu ve yumurta ile yapılmaktadır, geleneksel yöntemlerle yapılmasından dolayı katkı maddesi içermez. oldukça besleyici ve faydalı olmasının yanı sıra sağlığa herhangi bir zararlı katkı madde içermediği için güvenle tüketilebilen bir gıdadır.
Makarnanın temel maddesi, durum buğdayıdır. Durum buğdayından elde edilen unlar kullanılır. Noodle ise genellikle pirinç unundan veya farklı un çeşitlerinden elde edilir. Tercihe göre hamuruna yumurta da eklenebilir.
Erişte Yapımı (Yumurtasız Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır? Unu derin bi kaba alalım tuz ve suyu ilave edip hamuru yoğuralım. Sert bi hamur elde edelim. Bezeler hazırlayıp, hafif açalım.
5 kilo una erişte için kaç yumurta kırılır? 5 kg un. 15 adet yumurta. 1 çay bardağı tuz.
2 Litre su kaynatılır. İçerisine 1 paket Kral Erişte boşaltılarak 20 dakika haşlanır. Haşlanmış olan erişte süzülür.
Ev Yapımı Erişte Kaç Dakikada Pişer? Erişte hamuruna göre genellikle 10 ila 15 dakika arasında kolaylıkla pişebilme özelliği gösteriyor. Bu özelliği sayesinde zor günlerin kurtarıcısı olarak anılıyor.
Ev Yapımı Erişte Tarifinin Püf Noktası
Erişteleri çok kalın doğrarsanız pişmesi zor olacaktır ve olabildiğince eşit şekilde kesmeye özen gösterin.Eğer kurutmak istiyorsanız düzgün bir şekilde bir fırın tepsisine dizip fırında 70 ile 80 derecede 40-60 dakika arası kurutup mutfağınızda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Kurutulmuş yumurtalı erişte pişirildikten sonra buzdolabında bekletilmeli ve iki gün içinde kullanılmalıdır. Taze yumurtalı erişteyi buzdolabında saklayın ve bunları paket üzerindeki tarihine kadar kullanın – genellikle birkaç hafta. Daha uzun süre saklamak için taze erişteyi dondurun.
Bozuk erişte nasıl anlaşılır? Pişmemiş makarna bozulduğunda rengi matlaşır, küflenir ve kuru dokusunun yerini yapışkan bir doku almaya başlar. Eğer görüntüsü normal duruyorsa koklayın, küflenme başlamışsa rahatsız edici bir kokusu olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri