Babe: Bir sevgi sözcüğü olarak kullanılmadığı zamanlarda babe “güzel kadın” demenin oldukça günlük (ve bazen de kaba) bir yoludur. Bir sevgi sözcüğü olarak ise bir erkek ya da kadına hitap ederken kullanılabilir ve genellikle de birisiyle ilişki içinde olduğun zaman kullanılır.
1) Erkeğim: Erkeklerin yüzde 90'ı bu söze mest olurlar. Bu söz onların vazgeçilmezleridir. Alın size en büyük ego tatmini. 2) Hayatım, Ömrüm, Dünyam: 2. olarakta bu hitaplar erkeklere güven verir.
Karı ve koca birbirlerini en çok sevdikleri ve hoşlandıkları adlarıyla çağırmalıdırlar. Adıyla olsun, soyadıyla, lakap veya toplumsal unvanlarıyla olsun fark etmez. Önemli olan, eşinin hoşlandığı isimlerin tercih edilmesidir.
Flörte hitap kelimeleri aslında çok fazla seçeneğe sahip. Aranızdaki iletişime göre hem eğlenceli hem de romantik kelimeleri kullanabilirsin. Çiçeğim, balım, canım, yavrum gibi hitaplar popüler ve gelen olan öneriler arasında yer alıyor.
İlgili 18 soru bulundu
Bunu, “bitanem”, “sevgilim”, “hayatım” ve “balım” sözcükleri izledi. Sevdiklerine balım ve kurabiyem gibi gıdaların yanı sıra öküz, kuzu, panda gibi hayvan isimleriyle hitap edenler de oldu.
“Canım, aşkım, tatlım, güzelim, erim, karım” gibi biçimlerde görülebilen yeni hitap biçimleri bu türden- dir.
Mübre kelimesi buna örnek olarak gösterilebilir. Özellikle aşk ve sevgiliye hitap ederken kullanılacak kelimelerin başında gelen Mübre, 'unutulması imkansız' anlamı taşımaktadır. 'Didar' Osmanlıcada çok sık kullanılan kelimelerden birisi olmakla beraber, sevgilinin ve aşkın çehresi olarak ifade edilebilir.
Hz.
Mesela Allah Resulü, Aişe annemize, “Gözbebeğim – (Lübbetülayn)” diye hitap ediyordu. Zira eşleri O'nun için gözbebeğiydi. Onları öyle seviyor, öyle koruyordu.
Erkekler yatakta performansının değerlendirilmesini duymayı ister. Mesela kadından duyacağı 'harikasın' kelimesi ya da küçük bir çığlık erkeği delirtecektir. Bu da direk daha performans olup sizi mutlu edecektir. Erkekler, dediğimiz gibi yataktaki performansını duymak ister, kadına zevk verip vermediğini bilmek ister.
Efulim kelimesi cinsiyet belirtmeyen bir sözcüktür. Sevgilim, sevdiğim, yarim, birtanem manasına gelmektedir. Dolayısıyla hem erkeklere hem de kadınlara bu sözcük ile hitap etmek mümkündür. Özellikle Rize, Artvin ve Trabzon dolaylarında bu kelime sıkça kullanılmaktadır.
Abi,usta ve bro yu kullanıyorum. Abi,usta ve bro yu kullanıyorum. Yeğen, bro, heval, genç, kardeş ya da ismiyle.
çok sevgili, samimi arkadaş. ayrıca erkek ve kadın adı olarak kullanılır.
HANIMLARA SULTANCIĞIM DENİRDİ
Daima “siz” denirdi. Kocalar zevcelerine “hatun”, “hanım” ya da “kadınım” der, kadınlar eşlerine “efendi bey”, “molla bey” derlerdi.
Dost, sevgili, mahbup.
Buna göre bir kadının kocasına, kocanın da eşine ismiyle hitap etmesi yasak değildir. Bununla beraber karşılıklı saygı, hürmet; sevgi, şefkat dengesi içinde eşinin hoşuna gidecek ifadelerin söylenmesi daha güzeldir.
(My) Dear & Darling
Sevgilim ve canım demek istiyorsan, İngilizce sevgi sözcükleri olarak bu kalıpları kullanabilirsin.
🔸 Terken, Türk hakanlarına, eşlerine ve kızlarına verilen bir unvandı. Bu sıfat zamanla sadece hükümdarın eşleri ve kızları için kullanıldı. ↪ "Hatun" kelimesi ile birlikte kullanımı yaygın olan bu unvan, Arapça kaynaklarda "türkan hatun" şeklinde ifade edilse de doğru okunuşu "terken" şeklindedir.
Türkçede yaygın olarak kullanılan hitap şekilleri 'hanım', 'bayan' ve 'kadın' gibi terimlerdir. Ayrıca, aile içinde 'anne', 'kız', 'abla' ve 'teyze' gibi akrabalık ilişkilerine göre değişen hitaplar mevcuttur. İş ve resmi ortamlarda kadınlara genellikle 'hanım' ve 'bayan' kelimeleri ile hitap edilir.
Çıkma ya da flört; evlilik, nişanlılık ya da buna benzer başka bir birliktelik içinde olmayan iki birey arasında arkadaşlığın ötesinde duygusal, romantik ve/veya cinsel yakınlık içeren ilişkidir.
İyelik birinci teklik kişi ekiyle kalıplaşmış şekerim, canım, aşkım, sev- gilim bebeğim veya canım ciğerim biçimindeki kelimeler kullanıldığı yere ve kullananın amacına göre anlam kazanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri