Jinokomasti nedeni tam olarak bilinmese de erkeklerde meme dokusunun büyümesi olarak karşımıza çıkıyor. Genellikle kişilerde fazla kilo sebebiyle ortaya çıktığı düşünülse de özellikle vücut geliştirme ve alınan bazı ilaçlar jinekomastiye neden olabiliyor.
Erkeklerde memede şişlik ve dokununca ağrı, genellikle kronik karaciğer rahatsızlıkları, yaşlılık, genetik hastalıkları, şişman olma durumu ve tümörler gibi çeşitli hastalıklardan kaynaklanır. Erkeklerde bu sorun genellikle ergenlik döneminde meydana gelir.
Hormonal dengesizlikler, ilaç kullanımı, obezite, tiroid problemleri gibi faktörler jinekomastiye sebep olabilir. Bazı erkeklerde, meme büyümesi psikolojik ve duygusal rahatsızlık yaratabilir, özgüvenlerini etkileyebilir ve kıyafet seçimlerini kısıtlayabilir.
Erkeklerde meme büyümesine neden olan temel faktör meme bölgesinde aşırı yağ birikmesi ise genellikle liposuction ile yağlar göğüs bölgesinde açılan birkaç insizyondan ince kanüller yardımıyla gevşetilir. Sonrasında vakum ile emilerek yağlar vücuttan çıkarılır.
Erkeklerde görülen meme büyümesi olarak bilinmektedir. Erkeklerde en çok görülen dönem ergenlik dönemidir. Görülmekte olan meme büyümesi iki yönlü olmaktadır. Bir işlem yapılmadan önce birkaç yıl beklenmeli ve izlenmelidir.
İlgili 41 soru bulundu
Jinekomasti erkeklerde östrojen ve testosteron hormonlarının dengesizliği nedeniyle meme dokusu miktarındaki anormal ancak iyi huylu büyümeye verilen isimdir. Jinekomasti, bazı vakalarda bir, bazı vakalarda iki memeyi birden etkileyebilir.
Sert, ağrısız, düzensiz kenarlı, jinekomastinin aksine areola dairesinin sadece bir kısmında yer alan bu kitle ile birlikte meme başından şeffaf-kanlı akıntı hastaların yüzde 80'inde erkeklerde meme kanseri belirtisi olarak görülmektedir. Bu belirtilere ek olarak, meme derisinde çökme, kabuklanma görülebilir.
Jinekomasti bir kere oluştuğunda büyüyen meme dokusunun alınması gerekir. Hormonsal tedaviler ile gerilemesi beklenen bir şey değil. Ameliyat: İki tür ameliyat yapılıyor. Eğer büyüyen meme bezi yumuşak ve yağlı ise sadece liposuction , yan, yağ alma ameliyatı yeterli olabiliyor.
Jinekomasti görünümü ameliyat dışında farklı yöntemlerle de hafifletilebilir. Erkekte meme büyümesi doğal tedavisinde sporun etkisi düşünülebilir. Jinekomasti görünümünün spor ile gerilemesi sadece kişinin obez derecesinde kilolu olması sonucu aşırı kilo vermesi ile mümkün olur.
Jinekomasti ameliyatı ile jinekomasti tedavisini yapacak en iyi doktor plastik cerrahtır. En iyi jinekomasti doktoru seçerken konu ile ilgili uzmanlaşmış tecrübeli bir Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı bulduğunuzdan emin olun.
Bu anlamda, yağ üretimindeki artışa bağlı gelişen meme büyümelerinde; özellikle meme başı altında sert ve yumru tarzda doku hissedilmezken; jinekomasti gelişen hastalarda meme başı altında yoğun, sert, lastik kıvamda, yumru şeklinde doku hissi alınabilir.
Erkekte meme büyümesi çoğunlukla ciddi sonuçları olan bir hastalık değildir fakat bazen ağrı ve acı durumunu hastalara yaşatmaktadır. Ergenlik döneminde oluşan bu problem zaman geçtikçe yaklaşık 1 2 yıl içerisinde düzelme göstermektedir.
Ortaya çıkan meme büyümesi rahatsızlığı görüntü kalitesini de düşürmesinden dolayı tedavi edilmesi gereken estetik bir sorundur. Tedavi edilmediği durumlar meydana gelirse meme büyümesi muhtemel olarak devam ederek ilerleme sürecine girecektir.
Erkeklerde meme ucunda görülen şişliklerin çeşitli nedenleri vardır. İyi huylu şişlikler dendiği zaman ilk akla gelen ergenlikte veya yaşlılıkta görülen bazen de ilaçlara bağlı olarak görülen jinekomastidir. Jinekomasti tek taraflı olabileceği gibi iki memede de gelişebilir.
Erkeklerde memede yağlanma sorunu düzenli spor yaparak giderilebilir. Ancak sorunun bu yolla giderilebilmesi için mümkün olan en kısa sürede egzersize başlamaktır. Kişide normal egzersiz düzenine ek olarak göğüs kaslarını kuvvetlendirici hareketleri arttırarak yapmak durumun giderilmesine oldukça yardımcı olur.
Jinekomasti, sağlığa zararlı bir durum olmamasına karşın, kişinin kendisinde sıkıntıya ve utanmaya yol açmaktadır. Uzun süredir var olan jinekomasti kendiliğinden gerilemez. Medikal tedavi ve gerekli durumlarda da cerrahi müdahale gerektirir.
Erkeklerde kadın tipi bir meme büyümesi görülmesi kilo alımına bağlı olabilir. Ancak kilo verilse bile bu görünümden kurtulmak mümkün olmayabilir. Bu durumda kişi doktora başvurmalı, çeşitli muayene ve tetkiklerle jinekomasti konusunda kesin tanı konulmalıdır.
Jinekomasti için bazı cerrahi olmayan tedaviler yardımcı olsa da, jinekomastiyi düzeltmenin tek yolu cerrahidir. ... Mini veya Tam karın germe ameliyatlarının her ikisinde de ameliyat sonrası ödem sıkça görülmektedir. Geçicidir ve zamanla geçer. ...
Tam buğday, kahverengi pirinç, buğday tohumu, fasulye filizi, zeytin, kuru erik, yulaf ezmesi meme sağlığı için yararlıdır. Çemen otu, rezene, çavdar, karanfil, zencefil, hintsafranı karışımının az miktarlarda kullanılması meme boyutunu artırmaya yardımcı olur.
Göğüslerinin ilk çıkmaya başladığı andan itibaren ortalama olarak 5 yıl içinde büyümeleri tamamlanır. Yine de bazı kızların göğüsleri sanki bir gecede çıkmış gibi olsa da bazılarında bu gelişme daha uzun sürebilir. Göğüslerin 20 yaşlarındayken bile hala gelişmeye devam edebilir!
Jinekomasti, erken ergenlikten orta ergenliğe kadar birçok erkek çocukta görülür. Genellikle 6 ay ile 2 yıl arasında kaybolur.
Memede ele gelen kitle varlığında, gidilmesi gereken doktor genel cerrahi uzmanı, daha ideali meme cerrahisi ile özel olarak uğraşan genel cerrahi uzmanlarıdır.
Meme muayenesinde hafif bir basınç ile yüzeye yakın olan bölgede kitlelerin olup olmadığını kontrol edilebilir. Eğer meme bölgesinde olağan dışı bir sertlik fark edilir ise hemen doktora başvurulması gerekir. Doktor muayene ederek gerekirse USG ile kitle varlığını araştıracaktır.
Meme kanserinin erken dönem belirtilerinin başında meme dokusu içerisinde kitle hissedilmesidir. Bu durum ise her adet dönemi sonrasında kendi kendine uygulanacak olan elle muayene sürecinde belli olmaktadır. Her kitle meme kanseri habercisi değildir ancak her kitle mutlaka kontrol alında tutulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri