Bunun sebebi uyarıcı olarak kullandıkları yüksek miktarda erkeklik hormonu. Erkeklik hormonu vücutta kullanıldıktan sonra yok edilirken ortaya kadınlık hormonuna benzeyen bir ara madde çıkıyor ve bu da yüksek miktarlarda olunca göğüslerin büyümesine neden oluyor.
Hormonal dengesizlikler, ilaç kullanımı, obezite, tiroid problemleri gibi faktörler jinekomastiye sebep olabilir. Bazı erkeklerde, meme büyümesi psikolojik ve duygusal rahatsızlık yaratabilir, özgüvenlerini etkileyebilir ve kıyafet seçimlerini kısıtlayabilir.
Erkeklerde meme büyümesine neden olan temel faktör meme bölgesinde aşırı yağ birikmesi ise genellikle liposuction ile yağlar göğüs bölgesinde açılan birkaç insizyondan ince kanüller yardımıyla gevşetilir. Sonrasında vakum ile emilerek yağlar vücuttan çıkarılır.
Erkeklerde memede yağlanma sorunu düzenli spor yaparak giderilebilir. Ancak sorunun bu yolla giderilebilmesi için mümkün olan en kısa sürede egzersize başlamaktır. Kişide normal egzersiz düzenine ek olarak göğüs kaslarını kuvvetlendirici hareketleri arttırarak yapmak durumun giderilmesine oldukça yardımcı olur.
İlgili 16 soru bulundu
Erkeklerde görülen meme büyümesinin tedavisi ameliyattır. Başka herhangi bir şekilde görünümü giderilmemektedir. Bu ameliyatlar kolaylıkla yapılmaktadır. Hastaların dikkat etmesi gereken durum ameliyatı yapacak doktorun plastik cerrah olmasıdır.
Jinekomasti erkeklerde östrojen ve testosteron hormonlarının dengesizliği nedeniyle meme dokusu miktarındaki anormal ancak iyi huylu büyümeye verilen isimdir. Jinekomasti, bazı vakalarda bir, bazı vakalarda iki memeyi birden etkileyebilir.
Erkeklerde kadın tipi bir meme büyümesi görülmesi kilo alımına bağlı olabilir. Ancak kilo verilse bile bu görünümden kurtulmak mümkün olmayabilir. Bu durumda kişi doktora başvurmalı, çeşitli muayene ve tetkiklerle jinekomasti konusunda kesin tanı konulmalıdır.
Bu anlamda, yağ üretimindeki artışa bağlı gelişen meme büyümelerinde; özellikle meme başı altında sert ve yumru tarzda doku hissedilmezken; jinekomasti gelişen hastalarda meme başı altında yoğun, sert, lastik kıvamda, yumru şeklinde doku hissi alınabilir.
Klinik seyir: Bebeklik döneminde görülen jinekomastilerin hemen hepsi kendiliğinden düzelir. Ergenlik döneminde en erken 10-12 yaşta sıklıkla 13-14 yaşta ortaya çıkar ve %85-90'ı 6-36 ay içinde tedavisiz geçer. Nadiren 17 yaşına kadar sürer. Ancak vakaların bir bölümünde erişkin döneminde de devam eder.
Jinekomasti görünümü ameliyat dışında farklı yöntemlerle de hafifletilebilir. Erkekte meme büyümesi doğal tedavisinde sporun etkisi düşünülebilir. Jinekomasti görünümünün spor ile gerilemesi sadece kişinin obez derecesinde kilolu olması sonucu aşırı kilo vermesi ile mümkün olur.
Jinekomasti ameliyatı ile jinekomasti tedavisini yapacak en iyi doktor plastik cerrahtır. En iyi jinekomasti doktoru seçerken konu ile ilgili uzmanlaşmış tecrübeli bir Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı bulduğunuzdan emin olun.
Jinekomasti sadece şişman erkeklerde görülmez.
Normal kiloya sahip, düzenli spor yapan erkeklerde de Jinekomasti görülebilir. Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de meme dokusu (gland dokusu) bulunur.
Yağlı, şekerli, çok baharatlı ve fast food gibi çok tüketildiğinde zararlı olan yiyecekler cilt yapımızda estetik sıkıntıları, bölgesel yağlanma ve hormon dengesinin bozulmasına bağlı bazı problemlerin ortaya çıkmasına neden olacaktır.
Jinekomasti cinselliği etkiler mi? Nadiren jinekomastinin sebebi hormonaldir. Hormanal sebebi olmayan jinekomastide cinsel istek etkilenmez. Meme dokusunun büyük olması erkekte özgüven kaybına neden olarak cinselliği etkileyebilir.
Sert, ağrısız, düzensiz kenarlı, jinekomastinin aksine areola dairesinin sadece bir kısmında yer alan bu kitle ile birlikte meme başından şeffaf-kanlı akıntı hastaların yüzde 80'inde erkeklerde meme kanseri belirtisi olarak görülmektedir. Bu belirtilere ek olarak, meme derisinde çökme, kabuklanma görülebilir.
Jinekomasti ameliyatı en etkili ve kesin tedavi yöntemidir. Ameliyat jinekomasti tipine göre planlanır. Meme bezinin yumuşak ve yağlı olduğu yağlı tip jinekomasti de liposuction (yağ alma) yeterli olabilir. Sert ve büyük jinekomasti görülen hastalarda ise Mastektomi yapılır.
Vücuttaki erkeksi görüntüyü olumsuz etkileyen Jinekomasti sorunu uzun zamandır cerrahi işlemler ile tedavisi sağlanmaktaydı fakat artık Coolsculpting teknolojisi sayesinde ameliyata gerek kalmadan, istirahat gerektirmeden, acısız ve kalıcı olarak tedavi etmek mümkün olabilmektedir.
Ortaya çıkan meme büyümesi rahatsızlığı görüntü kalitesini de düşürmesinden dolayı tedavi edilmesi gereken estetik bir sorundur. Tedavi edilmediği durumlar meydana gelirse meme büyümesi muhtemel olarak devam ederek ilerleme sürecine girecektir.
Bu, jinekomasti hastalarının egzersiz yapmaması gerektiği anlamına mı geliyor? Tabii ki değil. Egzersiz yapmak ve formda kalmak her zaman iyi bir fikirdir. Bununla birlikte, ameliyattan sonra spor salonuna gitmeden önce bir süre beklemek en iyisidir.
Jinekomasti (erkeklerde meme büyümesi) her yaşta olabilir. Jinekomasti erkek bireylere sosyal anlamda sorunlar ve rahatsızlıklar yaratabilir. Jinekomasti doğum sonrası bebeklerde, ergenlik veya yaşlanma sebebi ile hormonlardaki değişiklikler sebebi ile oluşabilir.
Türkiye'de en sık kullanılan ilaçlar primabolan, sustanon ve anapolan. Özellikle anapolan ciddi şekilde jinekomasti yapıyor ama hem çok etkili hem de hap olarak alınabildiği için bu sporcular tarafından tercih ediliyor. .
Erkeklerde jinekomastinin sebeplerinden birisi “insülin direncidir”. Her karbonhidrat yediğinizde, sindirim sisteminize girer ve glukoz adı verilen şekerlere parçalanırlar. Tüm glukoz doğrudan kan dolaşımına gider. İnsülin adı verilen bir hormon gelene kadar kan dolaşımında kilitli kalır.
Genellikle bu tip jinekomasti kendi kendine geçer, ancak bazen daha uzun süre devam edebilir. Hayatın ilerleyen dönemlerinde vücudunuz daha az testosteron üretmeye başlar ve bu da meme dokusunun büyümesini teşvik edebilir.
Yetişkin erkeklerde ve henüz ergenliğinin tamamlamış genç erkeklerdeki meme dokularının aşırı gelişmesi problemine jinekomasti denilmektedir. Jinekomasti bir veya iki memede birden görülebilir. Memelerdeki dokularda farklı büyüme oranlarına neden olarak memelerin simetrisini olumsuz yönde etkileyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri