Değerli kardeşimiz, Kavga sonucu eşlerin yataklarını ayırması nikahın sıhhatine mani değildir; bununla nikah düşmez. İslâm'da dargınlık hâli, müminler arasında herhangi bir konuda ihtilâf edilebileceği kabul edilerek geçerli sayılmış; ancak bu hâlin üç günü geçmemesi gerektiği emredilmiştir.
Diyanet, karı-kocanın aynı evde ama farklı odalarda yatmalarının da caiz olmadığını açıkladı. Diyanet'in, 2016 Takvimi'ndeki fetvasına göre, ayrı odalarda kalan karı-koca arasında, hem sevgi zedeleniyor hem de “cinsel ihtiyaçlar” yerine getirilemiyor.
Eşlerin üç ay veya daha fazla ayrı durmaları caizdir ve nikaha zarar vermez. Ancak altı aydan fazla ayrı durmamaları tavsiye edilmiştir.
HAKLI BİR SEBEP İLERİ SÜRMEKSİZİN UZUN SÜRELİ YATAĞINI AYIRMAK, TÜRK MEDENİ KANUNU 166.MADDESİ GEREĞİ EVLİLİK BİRLİĞİNİN TEMELİNDEN SARSILMIŞ OLMASI NEDENİYLE BOŞANMA SEBEBİDİR.
Ancak araştırmalara göre çiftlerin ayrı uyumak için önemli gerekçeleri olabilir. Aynı yatakta uyuyan çiftlerin geceleri eşleri yüzünden rahatsız olma ihtimali daha yüksek. Partnerin horlaması, terlemesi, ya da fazla hareket etmesi bu rahatsızlığın nedenlerinden bazıları.
İlgili 31 soru bulundu
Eşlerden birinin paylaşılan yatağı terk etmesinin olgunlaşmamış bir tepki olduğunu söyleyen Uzman Psikolog Karabulut, “Eşler arasındaki anlaşmazlıklarda, çatışmalar ve dahi kavgalarda bir çözüm gibi uygulanan yatakları ayırmak çift olmanın temel öğelerinden biri olan “biz“ olmayı sekteye uğratır” dedi.
Birbirleriyle uzun süre görüşmeyen eşlerin nikâhları zarar görür mü? Nikâh, ya boşanmak ya akdin feshi veya ölümle sona erer. Bunlardan biri olmadıkça eşlerin uzun süre ayrı kalmaları nikâhlarına herhangi bir zarar vermez.
Kavga sonucu eşlerin yataklarını ayırması nikahın sıhhatine mani değildir; bununla nikah düşmez. İslâm'da dargınlık hâli, müminler arasında herhangi bir konuda ihtilâf edilebileceği kabul edilerek geçerli sayılmış; ancak bu hâlin üç günü geçmemesi gerektiği emredilmiştir. (Buhârî, Edep, 57, 62; Müslim, Birr, 23, 25).
Eşlerin yatağını ayırması evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına bir kanıt niteliğindedir. Bu nedenle yatağını ayırmaya sebep olan tarafın kusurlu sayılması gerekmektedir.
Eşlerden birinin süreklilik arz edecek şekilde ayrı odada yatmak istemesi boşanma davalarında kusurlu davranış olarak değerlendirilir, dolayısıyla boşanma nedeni olarak da sayılabilir.
Lizbon'da düzenlenen Avrupa Cinsel Tıp Birliği'nin 10. Kongresi'nde cinsel ilişki sıklığı konusunda yapılan son araştırmaların sonuçlarını Avrupa Cinsel Tıp Birliği Başkanı Prof. Dr. Francesco Montorsi açıkladı.Montorsi, cinsel ilişki sıklığının normal erkeklerde ayda en sık 3 - 4 kez olarak saptandığını söyledi.
Biraz daha detaylandırmak gerekirse penisi olan bireyler ilişkiye girdikten sonra en az bir saat geçtiğinde tekrar orgazm olabilirler. İkinci ve üçüncü kez gerçekleştirilen seks sonrası ise beklenecek süre de doğal olarak artar. Dolayısıyla birkaç saat arayla iki ya da üç kez cinsel birliktelik yaşanabilir.
Kadınlar bir gecede kaç defa ilişkiye girebilir? Erkekler bir gecede 2-3 defa cinsel ilişkiye girebilir. Ancak bu oran kadınlarda sınırsızdır. Çünkü kadın uzun süre cinsel ilişkiye girebilir.
Selamünaleyküm. Başkasının yatağını kullanmada bir sakınca yoktur. Özel bir endişe söz konusu ise kullanmamalıdır.
Taraflar evli olmaları ve aynı konutu paylaşmalarından dolayı birbirlerinin kişisel eşyalarına ve özel yaşam alanına giren hususlara kolayca ulaşabilme imkanına sahiptirler. Bu durum eşlerin hiçbir sınır olmaksızın birbirlerini sürekli gözetleyebileceği ve denetleyebileceği şeklinde yorumlanamaz.
Eğer ikisi de giyinik ve ayrı örtüler altında yatıyorlarsa ve şehevi fitneye düşmekten emin iseler şeran beraber bir yatakta yatmalarında bir beis yoktur. Elbette buna hacet yoksa evla olan her biri ayrı yatakta yatmasıdır. “Erkek erkeğin avretine bakamaz ve kadın kadının avretine bakamaz.
Erkeğin eşine boş ol, seni boşadım, seni terk ettim gibi ifadeler kullanması nikahı bozar. Erkeğin 3 kez eşine "boş ol" demesi durumunda nikah düştüğü gibi nikahın geri dönüşü de yoktur. Erkeğin eşine, "babanın evine git, defol evimden git ya da cehenneme git" gibi ifadeler kullanması nikahı düşürür.
Değerli kardeşimiz, Uzun süre ayrı kalsalar da sırf ayrılık sebebiyle nikâha bir zarar gelmez.
Kanbağı olan akrabalardan torun, evlat, anne, baba, dede, nine, kardeş, teyze, dayı, hala, amca, yeğen. Evlilik yoluyla edinilen (sıhrî) akrabalardan kaynana, kayınbaba, eşlerin başkalarından olan çocukları, evlatların eşleri.
Evet genelde de öyle, vücutlar bir yaştan sonra sere serpe yatmak istiyor, hassaslaşıyor, yumuşuyor deriler, kemikler güçsüzleşiyor bu yüzden ayrı ayrı yatmak rahatlık açısından daha tercih ediliyor..
İşte Allah, âyetlerini size böyle açıklar. Allah alîmdir, hakîmdir. buyurmuştur. Bütün bunlar fitneyi önlemek, ihtiyaten ırzı korumak, şerre vesile olan şeylere engel olmak içindir. Yaşı 10 olmamış erkek çocukların anneleriyle, kız kardeşleriyle yataklarında yatmaları caizdir.
Kadının mahremleri ise şunlardır:
Baba, kayın baba, erkek kardeş, erkek sütkardeş, erkek evlat, üvey erkek evlat, erkek ve kız kardeşinin erkek çocukları (yeğenler), amca, dayı, kızının kocası (damat). Nikâh devam ettiği sürece kocasının amca ve dayıları.
Nikah, erkeğin eşine "boş ol" kelimesini kullanmasıyla, eşlerden birinin dinden çıkmasıyla ve mahkeme yoluyla boşanmakla düşer. Kurana göre boşanma usulünün ifade edildiği Talak Suresinde Allah (c.c) şöyle buyurmaktadır: “Ey Nebî! Kadınları boşayacağınızda onları iddetlerini gözeterek boşayın ve iddeti de siz sayın.
Zifaf olmadan boşamanın hükmü nedir? Nikâh kıyıldıktan sonra henüz zifafa girilmeden yapılan boşama geçerlidir. Bu durumda bir bâin talâk meydana gelir (Merğinânî, el-Hidâye, 1/233). Boşayan erkek, boşadığı eşine tekrar dönmek isterse, ancak yeni bir nikâhla dönebilir.
Yargıtay ve aile mahkemeleri tarafından verilen emsal kararlar incelendiğinde, sevgisizlik ve ilgisizlik kapsamındaki davranışların boşanma kararı sayıldığı görülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri