İnternetten satın alınan mal ve hizmet türleri cinsiyete göre farklılık gösteriyor. Erkeklerin de kadınların da en fazla sipariş verdiği tür “giyim ve spor malzemeleri” ancak bu erkeklerde yüzde 57; kadınlarda ise yüzde 80. Diğer önemli fark ise cep telefonu, kamera, radyo, TV, DVD oynatıcı gibi “elektronik araçlar”da.
Yapılan araştırmaların sonucuna göre online alışveriş ile en çok satın alınan ürünler teknoloji ürünleri oluyor. İkinci sırayı giyim ürünleri, üçüncü sırayı ise kitap ve çiçek siparişleri alıyor. Online alışverişle en çok satılan teknoloji ürünleri incelendiğinde ise karşımıza akıllı telefonlar çıkıyor.
Gençler En çok Cep Telefonuna Para Harcıyor
Teknolojik ürün kategorisinde gençlerin en çok satın aldığı ürün; akıllı telefonlar. Gençlerin bu kategoride sıklıkla tercih ettiği markaların başında piyasaya sürekli yeni modeller sunan Apple, Samsung, Huawei geliyor.
İnternet ve mesafeli yöntemlerle en çok satın alınan ürünler yüzde 39,6 ile "giyim, ayakkabı, çanta" oldu. Bu ürünleri yüzde 22,6 ile "gıda", yüzde 11,6 ile "kişisel bakım ve kozmetik" ürünleri izledi.
Erkeklerin bir ürünü online satın almaları 10 dakika sürerken, kadınlarda bu süre ortalama 14 dakikayı buluyor. E-ticaret sitelerinden en çok kıyafet satın alan kadınlar, daha sonra sırasıyla gıda ürünleri, takı, kozmetik, ayakkabı, çanta ve teknoloji ürünleri için para harcıyor.
İlgili 35 soru bulundu
Türk halkının internetten alışveriş eğilimlerini araştıran Masterindex'e göre, Türkler internetten en çok elektronik eşya ve uçak bileti satın alıyor.
Raporun pazar araştırma şirketi Global Web Index'e dayandırdığı verilerine göre, Türkiye'de 16-64 yaş arasındaki kullanıcıların yüzde 93'ü internette video izliyor, yüzde 72'si müzik dinliyor, yüzde 45'i vlog izliyor, yüzde 43'ü radyo, yüzde 30'u ise podcast dinliyor.
Kadınların giyim ile birlikte en çok satın aldığı ürünler arasında, bebek bezleri, deterjan ve temizlik malzemeleri ile sofra-mutfak gereçleri yer alıyor. Kitap alışverişi ve okul malzemeleri de kadınların tercihleri arasında üst sıralarda bulunuyor.
Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da cep telefonu, şarj aleti, hızlı şarj aleti, kulaklık, kablosuz kulaklık, hoparlör, ekran koruyucu ve powerbank gibi ürünlerin en çok satan ürünler listesinde ilk sıralarda yer alacağı tahmin edilmektedir.
Türkler birinci tasarruf aracı olarak altını görürken ikinci sırada ev almak, üçüncü sırada yastık altında biriktirmek var. Araştırmaya katılanların yüzde 54.5'i TL olarak parasını biriktirdiğini söylerken yine yüzde 54.3'ü parasını bankada değerlendirmediğini beyan etti.
Tanımlayıcı verilerin analizinde frekans (f) ve yüzde (%) hesaplamaları yapılmıştır. Araştırma bulguları incelendiğinde katılımcıların en sık yaptığı boş zaman değerlendirme aktivitesinin %48.8 ile gazete okumak, ardından %26.6 ile kitap okumak ve %20.4 ile spor yapmak olduğu görülmektedir.
MasterIndex araştırmasının 10 yıllık verilerine göre, Türk halkının en büyük hayali ev almak. Araştırmaya göre, ev alma hayali özellikle 2005 yılından sonra tırmanışa geçiyor.
Türkiye'de en çok tavuk eti tüketiliyor
Türk tüketicinin et tercihinde yıllık 17.7 kg ile tavuk eti ilk sırada yer alıyor. İkinci en çok tüketilen et 10.5 ile inek eti olurken, yıllık kişi başı 4.2 kg koyun eti tüketiliyor.
Türkiye genelinde, tahıl ve tahıl ürünlerinin tüketimi ilk sırada yer alırken ikinci sırada sebze tüketimi gelmektedir.
Giyim ve Ayakkabı
E ticaret alanında her zaman giyim ürünleri satış rakamları açısından zirvede yer alacak. İnsanların en çok satın aldığı ürünler 2022 yılında da pek değişikliğe uğramayacak gibi duruyor.
İlgili alanda lisans eğitimi almak isteyen adaylar, E-ticaret ve Teknoloji Yönetimi bölümünü tercih edebilirler. Bu bölüm Ticari Bilimler Fakültesi içinde yer alır.
Tamamen Sermayesiz E-Ticaret profesyonel anlamda mümkün değil ancak bazı platformlardan ikinci el ürün satışı yapılabilir. Sermayesiz E-Ticaret Nasıl Yapılır derseniz, şahıs firması açarak, açık kaynak bir yazılım üzerinden saklama ve domain ücretlerini aşağıda tutarak stoksuz bir e-ticaret yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri