eee porselen tezgahta kırılma olmaz.
Kırılmaz. Porselen tezgahlar kolaylıkla kırılan bir malzeme değildir. Çünkü evimizin en sık kullanılan alanı mutfaklar için üretilmiştir. Bu nedenle porselen tezgahlar darbeye dayanıklıdır ve kırılmazlar.
Yüksek sıcaklığa dayanıklı porselen tezgahlar, darbelere ve çizilmelere karşı çok yüksek dirence sahip. Bunun yanı sıra, neme karşı olan özel direnci ile bakteri ve mantar oluşmasını engelleyerek kullanıcılara insan sağlığı için tamamen zararsız ve hijyenik bir alternatif oluşturuyor.
Porselen tezgah, günümüzde özellikle pandemi sırasında üretimine hız verilen 2000°C sıcaklıkta kilden oluşan ve üst yüzeyinde görsellere (taş, mermer, beton, dokulu) sahip dünyanın en dayanıklı malzemesidir.
Çimstone tezgah mutfak tezgahları içinde önerebileceğimiz en dayanıklı ve kullanışlı tezgah türüdür. çizilmelere ve ısıya karşı son derece dayanılklıdır. leke tutmaz ve temizliği çok kolaydır. hijyeniktir içerisinde mikrop ve bakteri barındırmaz.
İlgili 17 soru bulundu
Dayanıklılık. Aşınmaya ve çizilmeye karşı en fazla dayanım için Çimstone tezgah (kuvars tezgah, cımstone, çimston tezgah) tercih edilmelidir.
En zorlayıcı mimari projelerde bile en etkili çözümler sunan, geniş renk ve yüzey yelpazesine sahip, ileri düzey teknoloji ürünü levhadır. Çizilmez, yanmaz, leke tutmaz ve en önemlisi doğal bir malzemedir. Sıfır sıvı emilimiyle suya dayanıklı ve su geçirmezdir.
Kuvars ve porselen tezgah malzemeleri, her ikisi de dayanıklıdır. Kuvars, sert bir malzeme olduğu için, çizilmelere, lekelere ve darbelere karşı dirençlidir. Porselen, aynı şekilde dayanıklıdır ve çizilmelere, lekelere ve darbelere karşı dirençlidir. Her iki malzeme de, uzun yıllar boyunca kullanılabilir.
Porselen tezgahlar bir tür seramikten yapılır. Malzeme, doğal killer ve yoğun yüksek sıcaklıkların (2.200 - 2.600°F) bir araya getirilmesiyle oluşturulur.
Porselen Tezgah porselen kil ve cam bileşimiyle üretilen yaklaşık 162 x 324 ölçülerinde dev boyutlarla hem mutfak tezgahı, banyo tezgahı hem bankolar ve iç cephe, dış cephe kaplama olanağını tanıyan yepyeni bir malzeme teknolojisinin ürünüdür.
Hayır. Porselen tezgahlar leke tutmaya oldukça dirençlidir. Her türlü ev tipi kimyasal temizleyicilerle yüzeyi silinebilir.
Porselen tezgahlar kolay çizilmez ve kolay leke tutmazlar, 1400°C'ye dayanan bir malzeme olarak ısı dirençleri yüksektir. Dolayısıyla tezgah üzerinde kesme işlemi yapabilir, sıcak tencere, tava ve fırın tepsilerini doğrudan tezgah üzerine koyabilirsiniz.
Porselen mutfak tezgahınızı gerekirse her gün temizleyin. Porselen mutfak tezgahı ılık su ile içerisine üretici tarafından tavsiye edilen dozda temizleyici madde eklenerek kullanılabilir (Hidrolik asit ve türevlerini içeren ürünlerden kaçının). Ilık suyla yıkayın ve bez ya da benzeri bir şeyle kurulayın.
Çok kuru bir forma yumuşak çamur eklenmesi çatlamaya neden olur. Çok kuru veya deri sertliğinde olan bir formun değiştirilmesi ve / veya bükülmesi çarpılmaya ve çatlamaya neden olur.
Kalitesi ne olursa olsun, her mermer belirli bir süre sonra çatlayabilir veya kırılabilir. Buna, kullanım alışkanlıklarının yanlış olması, çeşitli kimyasalların temas etmesi veya sıcak sıvıların dökülmesi neden olabilir. Tüm bu nedenlerin yanı sıra, mermerin fiziksel temas sonucunda da çatlayabildiği bir gerçek.
İnatçı gıda lekeleriyle karşılaşıyorsanız nemli bir bez veya kağıt havlu üzerine ufak bir miktar aşındırıcı özellik taşımayan düşük oranda çamaşır suyu içerikli bir deterjan dökebilirsiniz. Daha sonra yüzeyi dairesel hareketlerle hafifçe silerek durulayabilirsiniz.
Karşılaştırma: Kuvars, Granit ve Porselen: Her malzemenin kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır. Kuvars dayanıklılık ve geniş renk seçenekleri sunarken, granit doğal bir görünüm ve ısıl direnç sağlar. Porselen ise modern bir görünüm, leke direnci ve düşük bakım gereksinimleri sunar.
Lamar Tezgah ise çizilmez yüzeyi sayesinde rahatlıkla bu imkanı size sunmaktadır. Fırından veya ocaktan sıcak kızgın bir tencere veya tepsiyi tezgah üzerine bırakabilir misiniz? Yine buna verilecek cevabı duyar gibiyiz ancak Lamar tezgah ısıya karşı dirençli ve dayanıklıdır.
Hangi mutfak tezgahı daha iyi diye düşünenler için sade ve şık mermer tezgahlar da önerilir. Parlak ya da mat şekilde kullanılabilen mermer tezgahlar, ısıya ve çatlamaya karşı dirençlidir. Kompozit ve granit tezgahlara nazaran da maliyeti daha uygundur.
Kuvars Çimstone ve Belenco nun sağlam olmasını sağlamasıyla değil,aynı zamanda leke tutmaz yapısı ve çok güzel cilalı yüzeyi olmasını sağlamaktadır. Belenco yapısının %97'sini kuvars dan oluşturduğu için Çimstone %85 oranından daha fazla kuvars bulundurduğu için Çimstone'dan daha kalitelidir.
Genel olarak; yüksek ısıya ve baskı direncine dayanıklı olan granit eşyalar ve malzemeler, üretime ya da kullanıma bağlı olarak zamanla çatlayıp kırılabilmektedir.
Pürüzsüz bir yüzeye sahip olan çimstone tezgahlar bakteri oluşumunu önlemede oldukça etkilidir. Kolay kolay çizilmeyen çimstone tezgah modelleri mutfaklarda rahatlıkla kullanılabilir. Çimstone dekorasyon malzemesi kuvars özelliği nedeniyle kolayca kimyasal maddelerden etkilenmez ve doğal bir parlaklığa sahiptir.
Porselen tezgah malzemesi, feldspat, kil ve kuvars gibi doğal minerallerin bir karışımından üretilir. Bu hammaddeler, önce kırma ve öğütme işlemlerinden geçirilir. Bu işlem, minerallerin toz haline getirilmesini sağlar ve malzemenin daha homojen olmasını sağlar.
Mutfak tezgâhı seçerken en önemli kriter kullanılan malzemenin kaliteli, dayanıklı ve doğal taşlardan oluşmasıdır. Genellikle; mermer, granit, kuvars gibi doğal taşlardan oluşan tezgâhlar tercih edilir. Bunun nedeni hepsinin diğer malzemelere göre (MDF, Sunta vb.) daha sert ve dayanıklı yapılara sahip olmalarıdır.
Seramik, herhangi bir iç mekan uygulaması için oldukça güvenlidir. Seramik duvar ve tezgah arası kullanımında aşırı sıcaklıklara ve donmaya dayanıklıdır. Çok fazla güneş alan ve sıcak ortamlar için seramik karoları solmaz veya renk kaybı yaşamaz. Bu karoların görünümü uzun yıllar aynı görünümünü koruyacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri