Ergenlik, kızlarda ortalama 10-11 yaşlarında, erkeklerde ise 11-12 yaşlarında başlar. Fiziksel değişikliklerin ve büyümenin tamamlanması 4-6 yıl sürer ve genellikle kızlarda 15-16, erkeklerde 17-18 yaşlarda boy uzaması durur.
Yüz ve vücutları daha erkeksi bir görünüm alır. Yaklaşık olarak bir buçuk yıl sonra da erkek organları büyür. Büyüme 14-16 yaşına gelene kadar devam eder. Erkeklerdeki pelvik bölgesinde kıllar ortaya çıkar, 12-14 yaşında yüz kılları çıkar, koltuk altı kılları da bundan bir ya da 2 yıl sonra ortaya çıkar.
Saçlar dâhil vücudumuzdaki bütün kıllar aslında sürekli uzamaz. Büyümenin devam ettiği ve durduğu farklı evrelerden oluşan bir döngü söz konusudur. Ancak kılın türüne göre bu döngüdeki evrelerin süreleri değişir. Saçlarda büyüme evresinin süresi 2-6 yıl arasında değişir.
Büyüme evresinde saç günde ortalama 0,35 milimetre uzar. Büyümenin aniden durduğu evre ise genellikle geçiş evresi olarak isimlendirilir. Bu evrede saç kökleri küçülür. Bu durum saç telinin kan damarlarıyla bağlantısının zayıflamasına neden olur.
Felsefe ve Sosyoloji ile ilgilenen bir genç. Orijinal Soru: Neden kadınların kılı az erkeklerin kılı çok? Erkeklik hormonlarının aşırı oranda artış göstermesiyle birlikte erkeklerde kıllanma meydana gelir. Yani bu durumda tüy olarak bulunan pek çok farklı bir yapı zaman içerisinde sertleşerek kıllanmaya dönüşür.
İlgili 44 soru bulundu
İnsan vücudunda bulunan kıllanmanın genetik olabileceği bilinen tıbbi bir gerçektir. Vücudun hangi bölgelerinde hangi özelliklerde renklenme, kıllanma ve kılların yoğunluğu genetik kodlanma sonucunda oluşur. Genetik özellikler ırk, cinsiyet ve yaş gibi temel faktörlere bağlıdır.
Peki erkeklerin yüz kıllarının giderek uzamasını sağlayan ne? İşte uzmanların yanıtı… Uzmanlara göre erkeklerin yüz kılları, yüksek hormon düzeylerinden yani testosterondan etkilenmeye yaşlılıkta da devam ediyor. Kadınlarda ise hormon üretimi yaşla birlikte azaldığı için tam tersi yaşanıyor.
* Yazın ,kış aylarına oranla daha hızlı uzar.
Tıraş bıçağı gibi kıl köklerine zarar vermediği için, tüy dökücü kremler mevcut kılların çoğalmasını sağlamaz. Bunun haricinde, tüy dökücü kremler, neredeyse sizlerin bile gözle zor gördüğü ve ince tüyleri bile kolaylıkla döktüğü için, ağda gibi tüylerin uzamasını ve kalınlaşmasını beklemenize hiç gerek yoktur.
Kılı besleyense alt derideki kılcal damarlardır. Burdan kıl kök hücresi beslenir ve keratinleşmiş kıllar deri yüzeyine çıkar.
Kilin içerisinde en çok kalker, silis, mika, demir oksit mineralleri bulunur. İllit, kaolinit, montmorillonit ve diğer killer diye 4 ana grup kil vardır. Genellikle 0,002 mm'den daha küçük taneli malzemeye kil adı verilmektedir. Kil sarımtırak, kırmızımtırak, esmer gibi renklerde bulunur.
Pek çok kişi jilet yardımıyla da bacaklarındaki kılları alabiliyor. Jiletle alınacak olan kıllarda dikkat edilecek farklı hususlar bulunuyor. Bu hususlara dikkat ederek, jiletle bacak kıllarını almak mümkündür. Özellikle kılların yumuşatılarak alınması, kılların daha sağlıklı bir şekilde oluşmasına neden olacaktır.
Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir. Merhabalar, kıllar sıfırlanarak işlem yapıldığından uygulamadan hemen sonra dökülme fark etmek mümkün değildir. Seanstan 2-3 hafta sonra uygulama bölgesinde uzayan kıllar kendiliğinden dökülür.
Ergenliğin başlama yaşı takvim yaşından çok kemik yaşı ile ilişkilidir. Kızlarda kemik yaşı 10 yaş, erkeklerde kemik yaşı 11 yaşa ulaştığında ergenlik belirtileri oluşmaya başlar. Genel olarak kızlar için takvim yaşı 10-11, erkekler için ise 11-12 yaşlarında ilk bulguların başlaması beklenir.
Ergenlik, cinsel olgunluğun tamamlandığı ve üreme fonksiyonunun kazanıldığı, çocukluktan erişkinliğe geçiş dönemidir. Çocukta fizyolojik, psikolojik ve sosyal açıdan bir çok değişim gözlenir. Ergenlik yaşı normalde kız çocuklarında 8-13, erkek çocuklarında ise 9-14 yaş arasıdır.
Ergenlik döneminden itibaren erkeklerde ereksiyonlar sıkça olur ve bu süreç genellikle ergenlik çağı boyunca devam eder. Ergenlik dönemi genellikle 9 ila 14 yaşları arasında başlar ve genellikle erkeklerin 18 ila 20 yaşlarına kadar sürer.
Tüy dökücü krem mi yoksa jilet mi? Tüy dökücü kılların kökünden çıkmasını sağlayan bir yöntemdir. Daha uzun süreli bir tüy alımı sağlar ve tüylerin yeniden çıkması daha geç olur. Jilet ise tüyleri sadece yüzeyden keser, bu nedenle tüyler daha sert bir şekilde yeniden çıkar.
Jilet Tüyleri Kalınlaştırır mı? Jilet, tüylerin uçlarının daha sert ve kalın çıkmasına neden oluyor. Tüylerin çıkmaya başladığı ilk zamanlar daha kısa ve kalın olmaktadır fakat tüyler uzadıkça eski kalınlıklarına ulaşmaktadırlar. Bu nedenle jiletin tüyleri kalınlaştırdığı söylenemez.
Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir. Bu dönemde vücut tüylenmesi artar ve kız çocukları daha fazla farkındalık kazanır. Elbette her çocuğun olgunlaşma süreci farklıdır.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz. Fakat soruda belirttiğin gibi jilet veya benzeri bir aletle yüzeyden kesim yapıldığında kıl kesildiği kısımdan büyümeye devam eder. Bu da bizlerde kalınlaştığı yönünde bir göz yanılgısı oluşturur.
Makineyle veya jiletle kesmenin uzattığı hala kanıtlanan bir şey değil.
Tekrar çıkar çok büyük olasılıkla çünkü çıkmaması için derinin içindeki kıl kökünün de yanması lazım e bunu da çakmakla yapamayacağına göre çıkar yani tekrar. Lazer epilasyonda bile tekrar çıkabiliyor anca birkaç seansdan sonra etki farkediliyor. Kıl olduğu bölgedeki deriyi nemli tutar tahriş olmasını önler, korur.
Yaşlı olarak kabul edilen 65 yaş ve üstü kişilerle yapılan ankete göre, erkeklerin yüzde 55'inin, kadınların ise yüzde 35'inin cinsel isteklerinin yaşlanmaya rağmen devam ettiği görüldü. Bu da yaşlılıkla beraber cinsel aktivite sayısı azalsa bile haz verebilen bir cinsellik yaşamak mümkün olduğunu ortaya koydu.
Vücut tıraşı yapmak için tıraş makinesi ya da jilet kullanabilirsiniz. Tıraş ile vücut tüylerini almak diğer yöntemlere göre daha hızlı gerçekleşir. Tıraş yaparken ister makine isterseniz bıçak kullanın, her seferinde tıraş köpüğüne de ihtiyacınız olacak.
Genelde erkeklerde gelişir, ara sıra kadınlarda da olabilir. Vellus kılı zaten çocuklukta bölgede mevcut olmasına rağmen, göğüs kılı terminal saçtır. Ergenliğe bağlı olarak yükselen androjen seviyelerinin bir etkisi olarak gelişir. Baş kıllarından farklı olarak, ikincil bir cinsel özelliktir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri