Uçkunkaya, "Nadiren de olsa bir bebeğin fazladan bir veya daha çok meme/meme başının olduğu görülebilir. Kasıktan koltuk altına kadar uzanan süt yolu boyunca çok sayıda meme hücresi vardır. Eğer bu hücreler beklenen gerilemeyi göstermezlerse, aksesuar meme adı verilen üçüncü meme oluşur" dedi.
Erkeklerde meme büyümesi jinekomasti olarak adlandırılmaktadır. Erkeklerde meydana gelen ve kişinin özgüven problemlerine neden olan bu sorun genetik ya da çevresel unsurların etkisi ile ortaya çıkmaktadır. Bazı bireylerde tek taraflı bazı bireylerde her iki göğüste de görülmesi mümkündür.
Normalde her iki cinste de sağda ve solda birer tane olmak üzere toplam iki adet meme ve meme başı vardır. İki meme başından daha fazla sayıda meme başı olmasına ise politeli denmektedir. Bu rahatsızlık, toplumda % 1–2 oranında görülmektedir. Polimasti ise, ikiden fazla sayıda meme dokusunun olmasıdır.
Ektopik (aksesuar) meme dokusunda sadece meme başı varsa politeli; areola ve glanduler doku varsa polimasti olarak isimlendirilmektedir. Politeli çocuklarda memenin en sık görülen anomalisidir. Büyük çocuklarda nevüs veya deri katlantısı ile karışabilen küçük pigmente lezyon olarak da ortaya çıkabilmektedir.
Dünyadaki kadınların neredeyse yüzde 5'inde ise gelişimsel bir varyasyon olarak üçüncü meme bulunur. Vücudunda üçüncü memesi olan kadınlar bunu genellikle çok küçük oluşu ve tam meme formunda olmaması nedeniyle ben veya leke olarak adlandırır.Çoğunlukla farkında bile değillerdir, bunun bir aksesuar meme olduğunun.
İlgili 21 soru bulundu
Kaybolmadığı takdirde normal meme dokusuna benzer hücreler bu hat boyunca herhangi bir yerde ektopik veya diğer adıyla aksesuar meme dokusu oluşumuna neden olur. Bu duruma kadınlarda %2 civarında rastlanmaktadır. En çok koltuk altındaki lenf nodlarında görülür.
Aksesuar meme ucu:Bazı insanlarda ' süt hattı' denilen koltuk altından kasığa kadar uzanan çizgi boyunca fazladan meme ucu bulunabilir. Doğuştan olan bu durum, ciddi bir sağlık sorunu teşkil etmelz. Estetik olarak rahatsızlık yaratan bu durum, lokal anestezi altında fazla meme başı dokusunun çıkarılmasıyla giderilir.
Memelerin gelişmesi (telarş) başlarken, menarş, bundan yaklaşık iki yıl sonradır. Son yıllarda genç kızlarda telarş yaşında daha erken yaşlara kayma olduğu bildirilmektedir. Meme gelişinin başlaması ortalama 9–8 yaşındadır. Ortalama 8–13 yaşlar arasında başlaması olağandır.
Progesteron, östrojen hormonu ve prolaktin hormonu ile entegre şekilde vücuda katkı sağlayan bir hormondur. Ergenlik dönemlerinde östrojen hormonunu ve hamilelik dönemlerinde de prolaktin hormonunu destekler ve memelerde büyümenin etkisini arttırır.
Bunun sebebi uyarıcı olarak kullandıkları yüksek miktarda erkeklik hormonu. Erkeklik hormonu vücutta kullanıldıktan sonra yok edilirken ortaya kadınlık hormonuna benzeyen bir ara madde çıkıyor ve bu da yüksek miktarlarda olunca göğüslerin büyümesine neden oluyor.
Meme dokusu, yağ hücreleri, kanallar ve lobüllerden (süt bezleri) oluştuğu için en yaygın meme büyümesi nedeni aşırı kilo almadır. Kilo alıp verilse bile büyümesi kalıcılaşabilir.
Jinekomasti tedavisinde esas yöntem cerrahi olarak gerçekleştirilmektedir. Cerrahi müdahale iki yöntemle yapılmaktadır. Bunlar doğrudan cerrahi çıkarma ve liposuction denilen yağ emme yöntemidir. Jinekomastinin durumuna göre bu yöntemler tek başlarına ya da birlikte uygulanabilir.
Masaj Yapma
Bazı bitkisel özlerin karışımı ile elde edilen karışımların kullanılarak göğüslere masaj yapılması, bu bölgedeki yağların küçülüp azalmasına yol açar. Bu noktada da göğüs kasları daha bir ön plana çıkar ve gereksiz irilik de yok olup gider.
Bu problemleri olan kadınlar çeşitli yiyeceklerle kendilerine terapi uygulayarak, egzersiz ve masaj ile göğüs dokularını büyüterek güzelleştirebilirler. Kadınlık hormonu olan östrojenler meme büyümesine yardımcı olurlar.
Dar bir sütyenin giyilmesi göğüslerin büyümesine engel olabilir. Çünkü dar bir sütyen meme dokusunun gelişmesini engelleyebilir. Meme dokusunun gelişmesi için yeterli kan akışına ihtiyaç vardır. Dar sütyenler ise bu kan akışını engelleyerek meme dokusunun gelişmesini önleyebilir.
Göğüslerin büyüdüğünü genelde meme uçlarının birisinin veya her ikisinin üzerinde küçük ve hassas bir kabarıklık meydana gelmesi ile fark edilir. Bu kabarıklık birkaç yıl içinde giderek büyüyecektir. Başlangıçta bir göğüs diğerinden daha büyük olabilir ve bu durum bazen göğüsler son şeklini alıncaya kadar sürebilir.
15 Yaşındayım Memem Büyür mü? 15 yaşında meme büyümesi devam edebilir.
Meme dokusunun büyümesi, hastanın genetiğine, kadın seks hormonlarının (östrojen) aşırı üretimine veya artmış östrojen duyarlılığına, prolaktin ve büyüme hormonlarına bağlı gelişebilir. Büyümenin derecesine göre iki tipi vardır. Bunlar makromasti ve jigantomasti olarak adlandırılır.
Meme ucu çatlaklarının görülme sıklığı %30'lardadır.
Memenin Kahverengi Kısmının (Areola) Büyük Olması
Yine bu bölgedeki kas lifleri emzirme sırasında kasılır ve meme ucunu daha belirgin hale getirerek emzirme işlemini kolaylaştırır.
Tip 3 = Heterojen Yoğunlukta Doku Glandüler ve fibroz dokunun daha fazla olduğu, küçük lezyonların görülmesinin zorlaştığı meme: Orta derece hassasiyette sonuç alınmıştır.
Meme sarkması, kendi içinde dereceleri olan ve kişiden kişiye değişen bir problemdir. Yalancı meme sarkıklığı da meme sarkmalarının başlangıç evresi olarak bilinen fakat kişiye estetik açıdan rahatsızlık veren sorunlardandır.
Göğüs ucunu önce sağa ve sola ardından yukarıya aşağıya doğru hafifçe masaj yaparak göğüs ucunu dışarı çıkarabilir, Pompa kullanarak göğüs ucunu dışarıya çıkarabilirsiniz.
Pektoral Kasları Güçlendirin
Memenizi destekleyen pektoral kasları güçlendirmek mümkündür. Bunun için çeşitli egzersizler gereklidir. Her gün bir seri, pilates lastiğiyle yapılan kol egzersizleri, şınav, havuzdaki sırt üstü yüzme benzeri egzersizler göğüs sıklaştırmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri