Cevap kelimesinin yerine eş anlamlısı olan yanıt kelimesi kullanılabilmektedir.
Cevap kelimesi ile eş anlamlı olan yanıt kelimesidir.
Yanıt kelimesinin eş anlamlısı cevap sözcüğüdür.
Cevap kelimesinin diğer bir ismi yanıttır. Yani cevap kelimesinin eş anlamlısı olarak yanıt kullanılır. Cevabın zıt anlamlı kelimesini ise soru oluşturmaktadır. Soru kelimesinin yanında cevabın bir diğer zıt anlamlısını da sual oluşturmaktadır.
Cevap kelimesinin eş anlamlısı yanıt olmalıdır.
İlgili 44 soru bulundu
Bu durum cevabı öğrenme konusunda birine yöneltilen yazı şeklinde ifade edilmektedir. Verilen bu ifade doğrultusunda soru kelimesi, aynı zamanda sual yanıt ile eş anlamlı olarak ön plana çıkar. Türk Dil Kurumu dahilinde kural olarak bu iki kelime eş anlamlı biçimde kullanılabilir.
TDK'ya Göre Ödül Kelimesinin Eş Anlamlısı
Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman bu kelimenin eş anlamlı karşılığı olarak 'mükafat' kelimesi öne çıkmaktadır.
Yazılış ve okunuşları farklı fakat anlamca aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerini tutabilir. Eş anlamlı kelimeler, cümlede birbirleri ile yer değiştirdikleri zaman cümlenin anlamında herhangi bir değişiklik ve bozulma olmaz.
Yanıt kelimesinin zıt anlamı olan iki farklı kelime bulunmaktadır. Bunlardan ilki sual olurken, ikincisi ise soru olmaktadır. Hem soru hem de sual kelimeleri ise dilimizde isim grubunda yer alan kelimeler arasında yer almaktadır.
Soruya Geçelim; "Cevap" kelimesinin zıt anlamlısı "Soru"dur.
Yanıt sözcüğünün eş anlamlı kelimesi cevap sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.
Öykü kelimesinin eş anlamlısı hikaye olarak tanımlanmıştır. Öykü ve hikaye aynı anlama gelen sözcüklerdir.
Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında Irmak kelimesinin eş anlamlısı 'nehir' şeklinde karşımıza çıkıyor. Farklı yazılmalarına rağmen aynı anlam üzerinden bu iki kelimeyi de cümle içerisinde ya da tek başına kullanabilirsiniz. Irmak kelimesinin eş anlamlısı TDK ya göre 'nehir' olarak öne çıkıyor.
Irmak kelimesi aynı zamanda Nehir sözcüğü ile beraber eş anlamlı şekilde değerlendirilebilmektedir. Yazılış ve okunuşları farklı şekilde ancak anlamları aynı olması ile beraber her iki kelimeyi de kullanabilirsiniz.
Gülünç kelimesinin eş anlamlısı olan ifadeler komik, matrak, eğlenceli, kepaze ve rezil ifadeleridir. Bu terimler sorunsuz bir şekilde gülünç kelimesi yerine kullanılabilir. Gülüncün eş anlamlısı olan kelimeler eğlenceli, komik ve matrak kelimeleridir.
Cömert kelimesinin eş anlamlısı olan sözcükler birden fazladır. Bu kelimeler bonkör, semih, eli açık ve bazı durumlarda da verimli kelimeleri olabilmektedir.
Cevap kelimesinin yerine eş anlamlısı olan 'yanıt' kelimesi kullanılabilir. Aynı anlama gelen yanıt kelimesi, kimi zaman cevap kelimesi yerine tercih ediliyor.
Eş Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir? Eş kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime zıt kelimesidir. Anlam bakımından aynı olmayan anlamına gelen zıt kelimesi, eş kelimesine nazara tek bir anlama sahiptir ve cümle içindeki kullanımına göre de anlamı değişmemektedir.
Mucize kelimesi, kudretin zıddı olan “acz” kökünden türetilmiştir.
Eş anlamlı kelimeler birbirlerinin yerine kullanabilmekte olup dilimizde pek çok eş anlamlısı olan kelime yer almaktadır. Eş anlamlı olan sözcüklere örnek olarak; baş-kafa, adet-sayı, kıymet-değer, beyaz-ak gibi kelimeler kullanılabilmektedir.
Bu kelime genellikle eşanlamlı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı eş anlamlı şeklinde olmalıdır.
Yazılışları ve okunuşları farklı anlamları aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denmektedir.
Türk Dil Kurumu'nda yardım kelimesinin karşılığı; kendi gücünü ve imkânlarını başka birinin iyiliği için kullanma, muavenet, bağış, iane, etki, katkı ve destek şeklindedir.
Hem gerçek hem de mecazi anlamda kullanılan gebe kelimesinin sözlük anlamı hamiledir. Halk ağzında hamile kadınlar için ağırayak kelimesi de kullanılır.
Doktor kelimesinin eş anlamlısı olarak 'hekim' ve 'tabip' karşımıza çıkmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri