Değerli kardeşimiz, Neskafe, kola ve pepsi içmek caizdir; çünkü içinde domuz yağı veya alkol olduğu kesin değildir. Ancak bazı âlimlerimiz bu konularda şüphe olduğu için, "içilmese daha iyi olur" demişlerdir. Şüpheli şeylerden kaçınmak her zaman daha iyidir.
CÜPPELİ AHMET HOCA: Kola içmeye haram diyemeyiz. Birşeyin içindeki alkolün fazlası insana sarhoş ediyorsa bunun azı da haramdır. Kolanın içindeki alkol ne kadar çok içilirse içilsin sarhoş etmeyeceği için haram diyemeyiz.
Aralarında Coca-Cola, Pepsi Cola, Coca-Cola Light Coke ve Coke Zero'nun da bulunduğu 10 içecekte alkole rastlandığını belirten uzmanlar, bu oranın ülkede alkollü içecek kabul edilen yüzde 1.2 oranından çok daha düşük, 0.001 oranında olduğunu bildirdi. Bu da litre başına 10 mg alkole karşılık geliyor.
Coca-Cola, akıllardaki soru işaretlerini şu açıklamayla gideriyor: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Alkolsüz İçecekler Tebliği'ne uygun üretilen Coca Cola'da alkol yoktur.
Şayet az tüketildiğinde zararı yoksa az tüketilmesi ile haram sayılmaz. Şahsi tedbir olarak bu tür meşrubatları içmek istemezse bunda sakınca yoktur. Ancak açık bir delil olmadan bunu haram kılamaz.
İlgili 31 soru bulundu
Enerji içeceği de dahil olmak üzere günlük hayatta bilinçsizce pek çok içecek ve yiyecek tüketilir. Peki enerji içeceği haram mıdır? Enerji içeceği haram mı diye soranlar şunu bilmelidir ki, dinimizde sağlığı tehdit eden her yiyeceğin ve içeceğin tüketilmesi haramdır.
Sigara, habis olduğu ve çok sayıda zarar içerdiği için haramdır. Allah Teâlâ, kullarına sadece temiz yiyecek ve içecekleri helâl kılmış; pis şeyleri haram kılmıştır.
Gazeteci Kemal Özer, 2006 yılında gazlı içeceklere ilişkin yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını yayımladı. Buna göre gazlı içeceklerde alkol olduğu doğrulandı.
Kolanın mide bulantısına iyi gelmesinin sebebi de bu içindeki kimyasallardır. Kola çok daha zararlıdır.
Ortadoğu ülkeleri de dâhil olmak üzere tüm dünyada Coca-Cola, alkolsüz ürünler kategorisinde üretilip satılmaktadır. Coca-Cola'nın içerisinde alkol bulunmadığı analiz raporlarıyla da tescil edilmiştir.
Sigaralarda bulunan 269 katkı maddesi arasında bal, benzil alkol, Bulgar gül yağı, etil alkol, gliserol, ıhlamur yağı, kakao özütü, rom, karamel, karanfil yağı, laktik asit de bulunuyor.
Bildiğimiz hiçbir meyve alkollü değildir.
Ice tea, meyveli soda, limonata.
Sonuç olarak; kafeinli içecekler; çay kahve ve koladaki kafein, sağlığa zararlı olmadıkça içilmesinde sakınca yoktur. Çünkü çoğu zarar veren mübah bir şeyin, zarar vermeyen az miktarının kullanılması haram değildir. Alkollü içkilerin ise, hiç zarar vermese de bir damlası bile haramdır.
Niğde Gazozu Helal Gıda Sertifikasına sahip Türkiye 'nin ilk gazozu dur.
En verimlisi üzüm olduğundan, en yaygın meyve kökenli mayalı yani fermente içki de şaraptır. Üzüm dışında meyvelerden yapılanlar ise o meyvedeki potansiyel şekerin az olmasından dolayı düşük alkollü olmakta ve çabucak bozulmaktadır. Bir diğer alkol kaynağı da nişasta içeren besinlerdir.
İçme kelimesi sıvı maddelerin ağız yoluyla vücuda alınması için kullanılır. İçilebilecek herhangi bir maddeye içecek denir. Su, asitli içecekler, sodalı içecekler, meyve suları, çay, kahve, kakao ve benzerleri gibi içinde alkol bulunmayan içecekler alkolsüz içeceklerdir.
Sağladığı kırmızı renk nedeniyle cochineal böceği, ilk olarak Aztekler tarafından kök boyası olarak kullanılıyor. Böcekten elde edilen carmine boya pigmenti şu anda ise dünyada dev bir piyasa. En büyük alıcısı da gazlı içecek üreticileri, gıda firmaları ve kozmetikçiler.
Coca-Cola, Amerika Birleşik Devletleri kökenli, karamelize şekerle tatlandırılmış, alkolsüz içecek markası.
Tüketim rakamlarına baktığımızda ise sırasıyla Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Çin, Brezilya ve Japonya'yı ilk 5 ülke olarak sayabiliriz.
Nargile haram mıdır? Nargile veya tütünün haram olduğuna dair bir ayet yok. Nargilenin haram olduğunu savunan kişiler de nargile veya tütün anlamına gelen bir kelimenin Kur'an-ı Kerim'de geçmediğini kabul etmektedirler. Yani nargilenin içilmesi ALLAH tarafından haram kılınmamıştır.
Sigara içmemeye dair tövbe eden kimse Allah`a verdiği sözde durmalıdır. Fakat nefsine yenik düşüp de tövbesini yerine getirmeyen kişi tekrardan Allah`a tövbe etmelidir. Ayrıca verdiği sözde durmadığı için Allah`tan bağışlanma dilemelidir.
Bütün insanlığın zararında ittifak ettiği bir afettir. Onu tüketen birinin namaz kılmasında bir engel yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri